• Boris dagliga blogg

Måndagen den 20:e april 2020

Handikappsystemet i golf komplicerat, spela klart Premier League komplicerat.

FOTBOLLSHISTORIA:
2004: Världens snabbaste fotbollsmål.
2011: Copa del Rey-pokalen körs över.

FÖDDA:
Shay.

DAGENS TRÖJA

BLOGGTEXT OM SÖNDAGEN DEN 19/4 2020

Handikappsystemet i golf komplicerat, spela klart Premier League komplicerat.


Söndagar är vigda åt familjegolf. Min dotter Frida och jag spelar. Hunden Rhiann och hustrun vandrar med, en äter korv och en dricker kaffe efter nio hål och som det såg ut igår så var även vädret allt man kunde önska sig. Något som man inte önskat sig med golfen är det nya handikappsystemet. Sedan några år tillbaka så har jag registrerat varje runda jag spelat. Fram till förra säsongen kunde man själv räkna ut sitt handikapp. Från denna säsong så går inte det. Man skriver in sina poäng för den runda man spelat. Sedan finns ett datorsystem som räknar ut var resultatet är värt i förhållande till andra alla som spelat samma bana under dagen. Ganska bra, fiffigt och rättvist. Tyvärr så har hela systemet havererat och tidigast på torsdag ska man kunna registerna handikapp och få rätt antal slag på den bana man ska spela på kommande golfrundor. Fast de riktigt insatta tvivlar starkt på att systemet ska kunna komma igång denna vecka. Så mina 31 poäng och dotterns 32 poäng kan intet registreras. Vi spelar annars matchspel och den matchen slutade oavgjort mellan oss; 0-0.
 

I övrigt så skulle jag ju sett Sheffield United mot Wolverhampton och sedan skulle det avslutas med Aston Villa mot Manchester United. Som all vet så är i stort sett all fotboll i världen inställt. I fredags hade Premier Leaguelagen nytt möte om hur säsongen ska avslutas. Nio lag hade som förslag att helt avsluta säsongen och tilldela Liverpool mästerskapet. Sedan var det delade meningar om hur man skulle göra för att utse de lag som ska spelade europeiska cuperna och nedflyttningen. Det är 92 matcher kvar att spela, och det tidigaste dessa matcher kan komma igång är den 8:e juni. Detta förutsatt att träningen kan komma igång och att lagen och spelarna får minst tre veckor att komma upp i någorlunda spelstandard. Personligen ser jag att det kommer att bli svårt att komma igång med ligorna igen. Jag röstar för vad nio av Premier Leaguelagen hade som förslag.

FOTBOLLSHISTORIA från den 20:e april.

2004 världens snabbaste mål
 

Idag 2004 spelade Cowes Sports F.C. mot Eastleigh F.C. i en division som heter Wessex Football League. Cowes hade stark medvind vid avspark och Marc Burrows satsade på skott direkt från avspark. Den överrumplade målvakten såg bollen gå över honom och in i mål. Tiden kontrollerades noga och från avspark tills det att bollen skar mållinjen gick det 2,5 sekunder. Det var en pustning med 0,3 sekunder från det tidigare rekordet som argentinaren Ricardo Olivera satte 1998. Tyvärr så gick världsrekordhållaren Burrows bort i cancer den 9:e februari 2009 endast 30 år gammal.

FOTBOLLSHISTORIA från den 20:e april.

2011 Real Madrid hade pokalen en kort stund.
 

Idag 2011 vann Real Madrid den spanska cupen för första gången på 18 år. Barcelona besegrades med 1-0 i finalen. Allt detta var helt OK, men det var vid det efterföljande firandet av segern då man åkte öppen buss genom Madrids gator som Sergio Ramos i segeryran tappade pokalen rakt framför bussen som sedan körde över segertrofén. Som den klubb de är med hur mycket pengar som helst så lyckades Real Madrid fixa fram en ny Copa del Rey-pokal.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 20:e april.

Shay GIVEN blir 43 år

Séamus John James "Shay" GIVEN född 1976 i Lifford, Irland.
Målvakt
5 U- och 134 A-landskamper för Irland (1996-2016).

Lag som spelare:
Lifford Celtic (1987-93),
Celtic (1993-94),
Blackburn (1994-97),
Swindon Town (1995 lån),
Sunderland (1996 lån),
Newcastle United (1997-2009),
Manchester City (2009-11),
Aston Villa (2011-15),
Middlesbrough (2013-14 lån),
Stoke City (2015-17).

Han gjorde 354 matcher för Newcastle.

DAGENS CITAT.

DAGENS WALLPAPER för PC (1920x1080)

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv