• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 25:e januari 2018.

DAGENS TRÖJA
ARSENALs andratröja 2012/13

En grön och fin Leganeströja hade passat idag, men någob sådan har jag inte. Då går jag, som igår, till Ligacupen i England och klär mig i det vinnarlag som tog sig till final. Det var Arsenal som vann äver Chelsea med 2-1. Sammanlagt vann Gunners med 2-1.

Lite handbolls-EM med sina specielregler då olika lag hamnar på samma poäng.
Kul att Sverige är i semifinal, men jag tror tyvärr inte det blir fler segrar för landslaget.
Gruppspelet i Afrikanska mästerskapen är avklarat, och PSG favorit i Coupe de France.
Tyvärr räcker det inte att gå vidare bara för man gör flest mål. De måste sitta i rätt bur, Chelsea.
Leganes slog ut Real Madrid på Reals egna hemmaarena. Fiaskot är fullbordat! Nästan!


FOTBOLLSHISTORIA:
1995: Eric Cantonas kung-fu-spark mot Matt Simmons.


FÖDDA IDAG:
Fara, Xavi, David, Eusebio.

Lite handbolls-EM med sina specielregler då olika lag hamnar på samma poäng.


Även en fotbollsblogg måste få innehålla lite annan sport ibland. Särskilt som Sverige spelar en match i handbol som gällde om de skulle ta sig till semifinal eller inte. Reglerna i handbolls-EM är lite märkliga. Det viktigaste för Sverige var att Frankrike skulle vinna över Kroatien. Om de inte gjorde det så skulle inte Sverige ta sig vidare. Sedan spelade det i stort sett ingen roll hur matchen mot Norge slutade. Om Sverige och Kroatien forlorade så skulle det räknas ut en tabell mellan dessa två lagen och Norge eftersom de alla skulle stå på samma poäng, och deras inbördes målskilnad var det viktiga. Detta betydde i sin tyr att Sverige inte fick förlora med mer än fyra mål, för då var de ute. Norge vann med 28-25, tre mål, och Sverige var ett mål bättre än Kroatien och två bättre än Norge. Norrmännen var borta.
 

Kul att Sverige är i semifinal, men jag tror tyvärr inte det blir fler segrar för landslaget.


Kroatien behövde minst oavgjort, men lyckades inte rå på de urstarka fransmännen. Det blev 30-27 till Frankrike och de möter Spanien i ena semifinalen medan Sverige och Danmark möts i andra semifinalen. Men om jag ska vara ärlig så är inte Sverige värda att gå vidare. De har gjort en fantastisk match och det var mot värdlandet Kroatien. De andra matcherna har den svenska insatsen varit ganska usel. I segrarna så är det målvakterna som räddat Sverige. Tyvärr tror jag att Danmark och Tyskland möts i finalen och att Sverige slutar fyra efter förlust i matchen om tredje pris mot Frankrike. Det enda hopp som finns för Sverige är att jag har tippat hur det ska gå, och Ni som läste gårdagens blogg vet vad som gäller om mina tips!
 

Gruppspelet i Afrikanska mästerskapen är avklarat, och PSG favorit i Coupe de France.


Tillbaka till fotbollen. Här handlade det om Afrikanska mästerskapen för inhemska spelare och sista gruppen spelade som det brukar. De två som ledde tabellen möttes och ett oavgjort resultat betydde att båda lagen var vidare. Alltså passade Kongo och Angola på att spela 1-1 och så var även de i kvartsfinal. Frankrike hade stor cupkväll, men i deras Coupe de France hade man bara kommit till 16-delsfinalerna. Här ser det ut som om Paris SG ska kunna ta sig ända till final. Det är mest lite lag från undre halvan av förstaligan eller andra divisionen kvar.
 

Tyvärr räcker det inte att gå vidare bara för man gör flest mål. De måste sitta i rätt bur, Chelsea.


Andra semifinalmatchen mellan Arsenal och Chelsea spelade på Emirates Stadium. Den första matchen var ett sömnpiller och slutade 0-0. Risken var att det skulle bli likadant igår, med en seg förlängning och straffar, men det blev det inte. Båda lagen ställde upp med bäst tänkbara lag och det blev en ganska fartfylld tillställning med hyfsat många chanser och 1-1 redan efte tolv minuter. Då matchen var över hade Chelsea gjort två mål och Arsenal ett. Problemet fö Chelsea var att de gjort ett mål i varje bur. Alltså vann Arsenal med 2-1 och spelr final mot Manchester City på Wembley om exakt en månad, den 25:e februari.
 

Leganes slog ut Real Madrid på Reals egna hemmaarena. Fiaskot är fullbordat! Nästan!


Copa del Rey avverkade två matcher. I den första hade Valencia åkt till Vitoria-Gasteiz som ligger i Baskien i norra Spanien. Valencia skulle försvara 2-1 som de vann den första matchen med. Det lyckades inte då Deportivo Alavés vann igår med samma siffror, 2-1. Förlängning och straffar behövdes och än en gång visade det sig att det på pappret bästa laget vann. Deportivo Alavés missade tre av straffarna så Valencia behövde inte lägga sista utan var redan i semifinal. Andra kvarten var en enkel sak på pappret. Real Madrid hade varit mitt i Spanien och mött Leganes. Där hade de en 1-0 seger med sig till Bernabeu igår. Zidane kunde vila några av de bättre spelarna och leka hem en semifinalplats. Men lilla Leganes ville annorlunda. De tog ledningen med både 1-0 och 2-1. Det sista höll sig ända tills matchen var slut, och då man räknar mål på bortaplan som en fördel så hade Leganes slagit ut Real Madrid och säsongens fiasko är i stort sett fullbordat. Real Madrid har nu bara Champions League att se fram emot. Fast då krävs det att de i första hand klara Paris SG. Nu kommer jag med mina tips igen. Denna match klarar inte Real Madrid!

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 25:e januari.

1995 Cantona Kung Fu


Eric Cantona var en gudabenådad spelare som gjorde sig ett stort namn i Leeds, men framför allt i Manchester United. Fast han hade lite märkliga saker för sig ibland.

I en bortamatch mot Crystal Palace blev Eric utvisad. Crystal Palace supportern Matthew Simmons stod på läktaren närmast plan och hånade Cantona, som ilsknade till och utförde en kung-fu-spark mot Simmons. Simmons fick för detta ett dygn i fängelse, 500 pund i böter och var bannlyst på alla arenor i England och Wales i ett år. Cantona slapp fängelse, men fick böta 10 000 pund, 120 timmars samhällstjänst och avstängning från all fotboll säsongen ut.

Tyvärr för Manchester United så saknades den franska stjärnan så pass under våren att de tappade ligaledningen och ”bara” blev tvåa, ett poäng efter Blackburn. Det var enda Premier League som inte har vunnits av just Manchester United, Manchester City, Arsenal eller Chelsea (och Leicester City)

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 25:e januari.

34 år Fara WILLIAMS född 1984 i London, England
Mittfältare
162 A-landskamper för England och 5 OS-landskamper för Storbritannien.
Klubbar som spelare:
Chelsea Ladies (1997–2001),
Charlton Athletic Ladies (2001–04),
Everton Ladies1 (2004–12),
Liverpool Ladies (2012–15),
Arsenal W.F.C. (2016–17),
Reading Ladies FC (2017–).

38 år Xavi HERNANDEZ Creus född 1980 i Terrassa, Spanien
Mittfältare
57 U- och 133 A-landskamper för Spanien och 12 för Katalonien.
Klubbar som spelare:
FC Barcelona (1991-2015),
Al-Sadd i Qatar (2015-).

51 år David GINOLA född 1967 i Gassin, Frankrike
Anfallare
17 landskamper för Frankrike.
Klubbar som spelare:
Toulon (1985-88),
RC Paris (1988-90),
Brest (1990-92),
Paris Saint-Germain (1992-95),
Newcastle United (1995-97),
Tottenham Hotspur (1997-2000),
Aston Villa )2000-02),
Everton (2002).

Blev 71 år EUSEBIO Eusebio da Silva Ferreira född 1942 i Maputo, Moçambique och dog den 5:e januari 2014 i Lissabon, Portugal.
Anfallare
64 landskamper för Portugal.
Klubbar som spelare:
Lourenço Marques (1957-60),
Benfica (1960-75),
Boston Minutemen (1975),
Monterrey (1975-76),
Beira-Mar (1976-77),
Toronto Metros-Croatia (1976),
Las Vegas Quicksilver (1977),
New Jersey Americans (1977-78),
União Tomar (1977-78),
Buffalo Stallions (1979-80).
Sista åren spelade han både i USA och Portugal samtidigt då ligorna inte har samma säsongsupplägg.
Han blev trea med Portugal i VM 1966 och vann skytteligan på 9 mål.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv