• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 27:e juni 2018

Champions League startade igår.
Danmark - Frankrike, VMs sämsta match hittills.
Den mest spännande matchen i Grupp D var det inte många i Sverige  som kunde se.

Jag tror inte Argentina klarar sig till kvartsfinal.
Det är dagens match som alla vet är den viktigaste för Sverige.FOTBOLLSHISTORIA:
1984: Frankrike blir Europamästare.
2006: Ronaldo slår rekord som meste målgörare i VM.

FÖDDA IDAG:
Gökhan, Raul.

DAGENS TRÖJA
ARGENTINAs förstatröja i VM i Sydafrika 2010

Summeringen av de fyra sista gruppspelsmatcherna i Grupp C och D gav en oavgjort match så där föll både Danmarks och Frankrikes tröja, även om båda är vidare. Idag väljer jag inte den största segrn utan den ”sista” segern. Den tog Argentina med sitt 2-1 mål mot Nigeria. Argentina är vidare, men sedan är det nog stopp.

Champions League startade igår.


Jag vet att VM är det stora inom fotbllen just nu, men det är många som även följer UEFA Champions League. Frågan är om Ni är medvetna om att den serien, ligan eller cupen startade igår. Fast det gällde förståss kvalmatcher och kanske inte med de riktigt etablerade lagen. Fyra ligamästare hade träffats i Gibraltar. Där spelades två kvalmatcher på Victoria Stadium. Dessa fyra lag ska bli ett. Semifinalerna gick mellan Andorras mästare FC Santa Coloma och mästarna från Kosovo, KF Drita. Drita vann med 2-0, men det krävdes förlängning. Lincoln Red Imps, som är Gibraltars mästare och värd för kvalet klarade av att vinna med 2-0 under ordinarie tid. De slog ut San Marinis ligasegrare SP La Fiorita. På fredag möts segrarna om vilket lag som ska ta sig in i kvalet. Tufft!
 

Danmark - Frankrike, VMs sämsta match hittills.


Fotbolls-VM var igår av stort nordiskt intresse. Både Danmark och Island var i elden, fast för Danmark var  det inte mycket till eld. Givetvis var sista matchen i Grupp C mot Frankrike av stort intresse. Jag ljuger inte om jag påstår att detta  var VMs sämsta match hittills. Vid oavgjortresultat var båda lagen vidare till åttondelsfinal. Frankrike ställde upp med reserverna och Danmark hade i ganska stor mån sitt bästa lag. Givetvis slutade det 0-0  och ingen var intresserad av att skapa något  konstruktivt. Det svaga intressetz hade lita att göra med att alla hade resultatet från den andra matchen rullande. Här gällde det för Australien att vinna om de skulle kunna knipa andra platsen av Danmark. Fast det var istället Peru som avslutade sitt deltagande i VM med en seger. 2-0 slutade det och efter mattchen kunde Peru och Australie packa och åka hem. Fast många av spelarna har ju sina hem i Europa.
 

Den mest spännande matchen i Grupp D var det inte många i Sverige  som kunde se.
 

Avslutningen i grupp D var mer oviss. De två matcherna hade TV 4 fått order om att bevaka. Problemet med fyran är att det inte är alla som kan se matcherna. Inte jag. På SVT kan jag se en match på TV och titta till den andra via datorn, så att man har koll på om något händer. Men den servicen har inte TV 4 som visar andra matchen på betalkanaler. Synd då huvudkanalen visade Island mot Kroatien och även om det satt långt inne så var det mycket troligt att Kroatien skulle vinna. Island är inte lika starkt som i EM för två år sedan och Kroatien har visat världsmästartakter. Så trots att de hade ett nästan helt nytt lag jämfört med då de slog Argentina så vann de över Island med 2-1. Den match som tyvärr var lagd på betalkanal och gjorde att många hindrades från att se var Nigeria mot Argentina. Här gällde det verkligen vinna eller försvinna. Laget som vann skulle gå till åttondel och det andra inte. För Nigeria var det till och med tillräckligt med ett oavgjort resultat. Det stod 1-1 ända till slutet. Men straxx före detta gjorde Rojo 2-1 och Maradona vaknade till liv på läktaren och hela Argentinas lag firade efter matchen.

 

Jag tror inte Argentina klarar sig till kvartsfinal.


Men Argentina har inte visat att de är med och kämpar i världstoppen. Det var ju med nöd och näppe att de klarade det Sydamerikanska kvalet till VM. Jag skulle tro att det tar slut i åttondelen då Argentina möter Frankrike. Likadant lär nog tyvärr gälla våra grannar Danmark. De ställs mot Kroatien, och ska man gå på vad de presterat fram till nu måste Kroatien vara storfavorit, men det är två europeoiska lag och vana att möta varandra så osvuret är bäst. Givetvis håller jag på Danmark. Matchen mellan Australien och Peru var som en kvalmatch. Jäg tänker då på att om Australien inte ansökt och fick lov att tillhöra Asien inom fotbollen, så skulle de spelat i Oceaniengruppen och troligtvis vunnit den. Då hade de fått kvala mot femman i Sydamerika. Det var Peru. Så för Australiens del var det tur att de fick tillhöra Asien.
 

Det är dagens match som alla vet är den viktigaste för Sverige.


Dagen matcher är i vårt land i stort sett bara koncentrerad till Sverige och mötet med Mexiko. Det var denna match som redan vid lottningen av VMgrupper ansågs vara den avgörande om Sverige ska få spela vidare eller inte. Så är det fortfarande. Hur det än kommer att gå så har det svenska landslaget hittills gjort vad man kunnat förvänta sig. Segraren tar  sig vidare. För Mexiko räcker oavgjort. Det finns andra möjligheter, men då ska inte Tyskland vinna över Sydkorea. Det kommer de med lätthet att göra. I Grupp E ser det bäst ut för Schweiz. De bör klara av Costa Rica och ta sig till åttondelsfinalerna. Matchen mellan Brasilien och Serbien kommer att avgöra vem som följer med Schweiz vidare i VM. För Brasilien räcker oavgjort. Som tur är så är det den matchen som fyran har i sin kanal alla kan se.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 27:e juni.

1984 Europamästare på hemmaplan.

 
Frankrike stod som värd för EM och givetvis gick det bra för hemmalaget. De vann sin grupp och tog sig sedan hela vägen till final. På Parc des Princes i Paris fanns idag 1984 47 368 personer som såg Frankrike ta sitt första stora mästerskap då de besegrade Spanien med 2-0 i finalen. Lagets store hjälte var kaptenen och mittfältaren Michel Platini. På Frankrikes fem matcher gjorde han nio mål.

2006 Ronaldo bästa VM-målskytt

 
Brasilien spelade idag 2006 åttondelsfinal mot Ghana. De hade inga problem att besegra afrikanerna. Redan i 5:e minuten var VMs skyttekung Ronaldo framme och gjorde sitt 15:e mål i VM. Detta gjorde att han slog sitt eget och västtysken Gerd Müllers tidigare rekord på 14 mål. Målet betydde också att Ronaldo delar ett annat rekord med tysken Jürgen Klinsmann. Nämligen att ha gjort minst tre mål i tre på varandra följande VM-turneringar. 2014 slog tysken Miroslav Klose Ronaldos målrekord i VM med att ha gjort 16 mål. Det var lite typiskt att det var just Brasilien som Klose gjorde sitt 16:e mål mot.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 27:e juni.

34 år Gökhan INLER född 1984 i Olten i Schweiz.
Mittfältare
1 U-landslamp för Turkiet och 3 U- och 89 A-landskamper för Schweiz.
Klubbar som spelare:

Olten (1992–98),
Solothurn (1998–2002),
Basel (2002–05),
Aarau (2005–06),
Züric (2006–07),
Udinese (2007–11),
Napoli (2011–15),
Leicester City (2015–16),
Beşiktaş (2016–17),
İstanbul Başakşehir (2017–).

41 år RAUL Raúl González Blanco född 1977 i Madrid, Spanien.
Anfallare
20 U- och 102 A-landskamper för Spanien.
Klubbar som spelare:
San Cristóbal de los Ángeles (1987-90),
Atlético Madrid (1990-92),
Real Madrid (1992-2010),
Schalke 04 (2010-12),
Al-Sadd (2012-14),
New York Cosmos (2014-15).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv