• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 12:e december 2017.

Lucka nummer 12 i julkalendern


Champions Leaguelottningen ger den moraliska finalen direkt i åttondelen.
Endast Braga och Arsenal fanns kvar så Östersund skulle få sin motståndare!
Cardiff ordnade oavgjort 2-2 efter att nästan ha gjort alla mål själv.


FOTBOLLSHISTORIA:
2001: Världens meste folbollsmålskytt dör.


FÖDDA IDAG:
Victor, Jessica, Daniel, Nolberto.

DAGENS TRÖJA
A E K:s förstatröja 2002/04

Det vi ibland kallar AEK Aten heter egentligen bara AEK. Det var ett tag sedan de vann grekiska ligan, men denna säsong har de chans. Segern  igår med 3-1 över Kerkyra gör att de leder serien och att jag väljer deras tröja idag.

Champions Leaguelottningen ger den moraliska finalen direkt i åttondelen.


Det var ju lottning till vårens matcher i de båda europeiska ligorna. Med alla särregler så finns det inte så mycket att säga förrän då dessa matcher är spelade i Champions League och den fria lottningen till kvartsfinalerna tar vid. Jag ser bara två lite osäkra matcher och det är Juventus mot Tottenham. Sedan så kanske den moraliska finalen spelas redan i åttondelen. Då tänker jag givetvis på Rel Madrid mot PSG.
 

Juventus (ITA) v Tottenham Hotspur (ENG)
Basel (SUI) v Manchester City (ENG)
Porto (POR) v Liverpool (ENG)
Real Madrid (ESP, holders) v Paris (FRA)
Chelsea (ENG) v Barcelona (ESP)
Bayern München (GER) v Beşiktaş (TUR)
Sevilla (ESP) v Manchester United (ENG)
Shakhtar Donetsk (UKR) v Roma (ITA)

 

Endast Braga och Arsenal fanns kvar så Östersund skulle få sin motståndare!


Lottningen i Europa League var intressant för att se vilket lag vårt svenska Östersund skulle få möta i 16-delsfinalen. För en gångs skull så ville Östersund gärna ha ett enkelt lag från den seedade gruppen så att de kunde avancera ytterligare i cupen. De tänkte inte på att dra en publikfavorit som Arsenal, vilket många andra svenska klubblag önskat sig. Nu var det så att Östersund drogs som det nästsista laget från den oseedade gruppen och då hade de bara Braga och Arsenal kvar. Och givetvis så blev det Arsenal, men sverige mot England har alltid gått ganska bra för Sverige så än är inget klart. En liten lustig detalj med den kommande matchen är att i Ösersund mot Arsenal finns den ende engelske tränaren som är kvar ibland alla lag i både Champions League och Europa League och han heter Graham Potter och tränar Östersunds FK.


 Dortmund (GER) v  Atalanta (ITA)
 Nice (FRA) v  Lokomotiv Moskva (RUS)
 København (DEN) v  Atlético (ESP)
 Spartak Moskva (RUS) v  Athletic (ESP)
 AEK (GRE) v  Dynamo Kyiv (UKR)
 Celtic (SCO) v  Zenit (RUS)
 Napoli (ITA) v  Leipzig (GER)
 Crvena zvezda (SRB) v  CSKA Moskva (RUS)
 Lyon (FRA) v  Villarreal (ESP)
 Real Sociedad (ESP) v  Salzburg (AUT)
 Partizan (SRB) v  Plzeň (CZE)
 FCSB (ROU) v  Lazio (ITA)
 Ludogorets (BUL) v  Milan (ITA)
 Astana (KAZ) v  Sporting CP (POR)
 Östersund (SWE) v  Arsenal (ENG)
 Marseille (FRA) v  Braga (POR)

 

Cardiff ordnade oavgjort 2-2 efter att nästan ha gjort alla mål själv.


Reseten av gårdagskvällen spelade jag bowling, sista matchen i korpserien jag är med i. Det slutade oavgjort och var lite av en bevikelse. Det var även det oavgjorda resultaten mellan Reading och Cardiff i League Championshipmatchen jag sedan såg. Fast det oavgjorda var bara en besvikelse om jag hört att det skulle sluta så före matchen. Som den nu utvecklade sig så var jag nöjd. Med sju minuter kvar av kampen ledde Reading med 2-0 och jag som håller på Cardiff såg att de kanske skulle tappa sin andra plats i tabellen. Men deras tryck på Readings mål gav resultat. 1-2 då det återstod sju minuter och seda 2-2 på två minuters övertid. I kampen om att få in ett segermål var det nära att de förlorat allt då Reading på rn kontring satte matchens sista försök i stolpen. En poäng innebär att Cardiff har fyra poäng upp till ledande Wolves och fyra poäng ner till trean Bristol City.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 12:e december.

2001 världens bäste målskytt dör.


Då Josef Bican föddes i Wien 1913 blev han medborgare i Österrike-Ungern. Till landet hörde även Böhmen-Mähren som idag tillhör Tjeckien. Bican hade alltså många länder att välja spela landskamper för. Han startade i Österrike och slutade i Tjeckoslovakiens landslag. Han spelade i klubblag i Österrike och Tjeckoslovakien. Bican vann skytteligan i Europa varje år mellan 1939 och 1944, kanske mycket beroende på att det inte spelades så mycket fotboll i Europa då det var krig. Men gör man 57 mål på 24 matcher som han gjorde en av säsongerna så är det imponerande ändå. Sammanlagt har man räknat ut att han gjorde 1460 mål under sin karriär. Det är världsrekord. Bican dog i Prag idag 2001, 88 år gammal.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 12:e december.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln