• Boris dagliga blogg

Måndagen den 20:e augusti 2018

Totalt ointressant halvtrematch.
Hur i helvete kan man välja att visa Manchester City mot Huddersfield?

Watford gör bara snygga mål, och vinnande.
Brighton visade att Mourinho är slut. Får han sparken under säsongen?
Broraset fick två matcher att ställas in i  Serie A.
HIF bara vinner med "Granen" i laget.


FOTBOLLSHISTORIA:
1916: USAs fotbollslandslag gör sin allra första landskamp i Stockholm och vinner över Sverige med 3-2.
1960: John Trollope inleder sitt matchrekord på 770 matcher för ett och samma lag, Swindon Town.

FÖDDA IDAG:
Klas, Sven.

DAGENS TRÖJA
WATFORDs förstatröja 2017/18

Jag har ingen Brightontröja, så valet stod mellan en Manchester Citytröja eller en från Watford. Med tanke på att mina två lag i Premier League är Cardiff City och Watford, så kan jag åtminstone glädja mig åt Watfords 3-1 borta mot förra årets sensationslag Burnley. Watford med fullpoäng och i toppen av Premier League gör att denna tröja passar bra  idag.

Totalt ointressant halvtrematch.


Söndagsmatcherna ifrån Premier League kunde man förr se på Viasat. Men inte ens dessa klarar denna kanal att visa om det går två matcher samtidigt. Om man har matchen Manchester City mot Huddersfield och den andra matchen står mellan Burnley och Watford så säger det alla att den sistnmnda matchen kan bli en oviss och spännande tillställning. De överlägsna seriesegrarna och ett förmodad bottenlag kommer att bli slakt. Vad väljer då Viasat att sända? Givetvis Premier Leagues minst intressanta match från andra omgången.
 

Hur i helvete kan man välja att visa Manchester City mot Huddersfield?


Manchester City mot Huddersfield slutade 6-1. Ingen kan ha haft någon behållning av denna match mer än ”Nissarna” i studion som sall och analysera sönder matchen i paus. Troligen gjorde de det äve efter maychen, men då stängde jag av. Jag har själv spelat diverse boll- och lagsporter och kan säga att som spelare så var det givetvis tråkigt att förlora stort, men det var inte heller speciellt märkvärding att vinna stort. En match ska ha sitt spänningsmoment och vara jämn. Därför kan jag för mitt liv inte fatta hur de som väljer vilken match som ska visas, tänker.
 

Watford gör bara snygga mål, och vinnande.


Jag kan ju inte sticks under stol med att jag håller på Watford, men denna match hade inte bara ett spänningsmoment. Det hade även varit trevligt att visa svenske Ken Sema. Han har varit avbytare i Watfords båda Premier Leaguematcher hittills, men kommit in och igår fick han nästan en halv timmes speltid. Jag kollade givetvis denna match genom att hitta en visning på datorn som jag i sin tur har kopplad till TV:n. Det var en spännande match i första halvlek. När sedan Watford gjorde både 2-1 och 3-1 i början av andra halvlek så blev det aldrig rikig fart på Burnley utan Watford kontrollerade matchen. Som vanligt björd Watford på tre snygga mål och laget har full poäng efter två omgångar. Fast de har i och för sig ”bara” mött Brighton och Burnley.
 

Brighton visade att Mourinho är slut. Får han sparken under säsongen?


Fast man ska kanske inte skriva ”bara” Brighton. De avslutade söndagsmatcherna från Premier League med att ta sig an Manchester United på hemmaplan. Då jag hamnade framför TV:n efter en halvtimme stod det 2-0 till hemmalaget. United reducerade i första halvlek, men två straffar i andra halvlek fick slutresuttatet att stanna vid 3-2. Manchester Uniteds straff var matchens näst sista spark innan avspark efter målet så det var aldrig nära för United. Det  är helt klart att Jose Mourinho gjort sitt inom fotbollen. Jag tyckte mig se samma tendenser ssom då han 2015 höll på att köra Chelsea i botten och fick sparken därifrån. Jag håller Manchester United som ett mittlag i ligan denna säsong, och att Mourinho blir en av de managers som får sparken under säsongen.
 

Broraset fick två matcher att ställas in i  Serie A.


Italienska Serie A inledde sin säsong och det dröjer ett tag innan tabellen blir intressant, men en sak som italienarna håller mycket på är att hedra sådana som råkat illa ut. Broraset i Genua gjorde att två matcher i Serie A sedan tidigare hade beslutats att ställas in. Det var de matcher som innehöll lag från Genoa; Sampdoria mot Fiorentina och matchen AC Milan mot Genoa. Dessa matcher kommer att spelas den 19/9 respektive den 31/10.
 

HIF bara vinner med "Granen" i laget.


Likt det ojämna derbyt i Allsvenskan då topplaget MFF slog bottenlaget TFF så var det ett nytt skånederby i Superettan. Topplaget Helsingborgs IF mötte botten laget Landskrona BoIS. HIF gjorde vad som behövdes och vann med 2-0. Det betyder att de tog sig tre poäng förbi Falkenberg i toppen. HIF har åtta poäng till godo på trean Eskilstuna och sedan ”Granen” kom in i laget har det bara blivit segrar.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 20:e augusti.

1916 första officiella landskampen för USA

 
USA hade spelat ett antal landskamper i fotboll sedan 1885, men United States Soccer Federation bildades inte förrän 1913. Det dröjde dock tre år innan de gjorde sin allra första officiella landskamp. Det skedde idag 1916 i Stockholm. På läktaren satt bland annat den svenske kungen Gustav V. Han fick se USA ta ledningen med 2-0 innan svenskarna reducerade. Sedan gjorde lagen vars ett mål till och USA kunde konstatera att de vunnit sin första landskamp i fotboll med 3-2 mot Sverige.

1960 Trollopes första match.

 
Swindon Town visade upp en ny back idag 1960 i matchen mot Halifax Town. Matchen slutade 1-1 och den nye backen hette John Trollope. Han spelade sedan i Swindon i 20 år innan han slutade. Då hade han gjort 770 ligamatcher för ett och samma lag. Detta är fortfarande ett rekord i engelsk fotboll som verkar svårt att slå. Dessutom var han manager för Swindon i två säsonger efter att han själv slutat den aktiva karriären.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 20:e augusti.

Blev 46 år född 1968 Klas INGESSON i Ödeshög, Östergötland och dog av myelom, en sorts kronisk blodcancer, den 29:e oktober 2014.
Mittfältare.
57 landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare
Ödeshögs IK (1975-86),
IFK Göteborg (1986-90),
Mechelen (1990-93),
PSV Eindhoven (1993-94),
Sheffield Wednesday (1994-96),
Bari (1996-98),
Bologna (1998-2000),
Marseille (2000-01),
Lecce (2001).
Lag som tränare
IF Elfsborg (2013 till sin död 2014)
TITLAR:
Med IFK Göteborg
UEFA Cupvinnare: 1986–87
Svensk mästare: 1987, 1990

Med landslaget:
VM-brons i USA 1994.

Blev 82 år Sven BERGQVIST född 1914 i Stockholm
Målvakt.
35 landskamper för Sverige i fotboll, 41 landskamper i ishockey och 1 landskamp i bandy.
Klubb som spelare
Hammarby IF.
Kallades Svenne Berka (bäst på plan)
Han prövade också att spela en allsvensk handbollsmatch, men inte för Hammarby IF, utan för SoIK Hellas. Han spelade även allsvensk bowling med BK City och är därmed den enda svenska idrottaren som spelat på allsvensk nivå i fem idrotter.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln