• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 7:e november 2019

Fyllehund i dess rätta bemärkelse.
Gustav Adolfsdagen firades.

Son spelar med inte Xhaka.
Fördel Kalmar FF.
Grupp A. PSG klara.
Grupp B. Bayern München klara.
Grupp C. Manchester City inte riktigt klara.
Grupp D. Juventus klara.


FOTBOLLSHISTORIA:
2009: Snabbaste målet i en ogiltig match.
2015: Söder, norr, öster och väster i Premier League.

FÖDDA:
David, Rio, John, Luigi.

DAGENS TRÖJA

Med tanke på att jag hade de regerande Champions Leaguemästarnas tröja på mig igår så passar det bra att ha "runners up" på mig idag. Alltså det lag som är tvåa i Europa. De var i Belgrad igår och hade inga större problem med Röda Stjärnan. Efter att ha vunnit 5-0 hemma i förra matchen så blev det 4-0 igår. Sammanlagt 9-0 och Tottenham är så gott som klara för åttondelarna. 

DAGENS BLOGG OM ONSDAGEN DEN 6:e NOVEMBER 2019

Fyllehund i dess rätta bemärkelse.


Gårdagen skulle egentligen tillbringats i Växjö, men vår svarta hund bullätning gjorde att den dotter jag skulle åka med till Växjö varit vaken, vakande, hela natten och inte i stånd att utföra ett arbete igår. De obakade bullarna som hunden smällt i sig gjorde att hon vinglade och betedde sig som en drucken. Hon var ett lysande exempel på en ”fyllehund”. Det gick dock över under dagen och både hund och dotter piggnade till så pass att vi gör ett nytt försök idag att ta oss till Växjö.
 

Gustav Adolfsdagen firades.


Då jag hade tänkt vandra i smålandsstaden och det inte blev av så vandrade jag en hel golfrunda igår. Dock utan klubbor och den onaturliga rörelse som en golfspelare utför varje gång han ska slå till bollen. Jag var med den friska hunden på djurapoteket och sedan två gånger på ett utlämningsställe då dottern fått reda på att hennes paket fanns till uthämtning. Att jag inte plockade det med mig hem första gången berodde på att jag fått fel utlämningsnummer av dottern. Men paketet, med innehållet en strålkastare att belysa vår syren med, kom upp. Vi firade Gustav Adolfsdagen med bakelser och jag började få ont i ett knä efter all promenad på asfalt.
 

Son spelar med inte Xhaka.


Jag hann även snappa upp en del fotbollshändelser från gårdagens tidning. Där stod bland annat att Andre Gomes brytna fotled var opererad och att han kommer att bli fullt återställd så småningom. Från den händelsen så fick Tottenhamns Son en utvisning som FA ändrade till ett vanligt gult kort. Hans fällning av Gomes var vårdslös, men det var inte Son som gjorde så att Gomes bröt fotleden. Det orsakades av att foten fastnade i gräsmattan i situationen efteråt. Alltså blir det inga tre matchers avstängning av Son utan han kan fortsätta spela i Tottenham redan i nästa match. En annan spelare som inte fortsatt spela efter att han blev utbytt och demonstrativt lunkat av planen med gester och svordomar mot publiken, är Granit Xhaka i Arsenal. Han har varit bänkad sedan dess och frågan är om eller när han får plats i startelvan igen. Klart är i alla fall att han inte mer är Arsenals lagkapten. Den sysslan har Pierre-Emerick Aubameyang fått ta över.
 

Fördel Kalmar FF.


Förutom Champions League så fanns det en svensk match av visst intresse. Kvalmatchen till Allsvenskan. I den hade Superligatrean Brage hemmamatch i första mötet. Fjortondeplacerade Allsvenska laget Kalmar FF var det som stod för motståndet. Trots att det var hemmalaget som vann nästan all statistik så fanns det två saker som Kalmar segrade i. Båda vann de med 2-0. Det var varningar och mål. Fjortonde i Allsvenskan verkar vara betydligt bättre än trea i Superettan. Nu ska man ju inte ta ut något i förskott, men det ser väldigt mycket ut som om Kalmar FF kommer att stanna kvar i Sveriges högsta liga. Det blir returmöte på söndag på Guldfågeln Arena.
 

Grupp A. PSG klara.


När det gäller fjärde omgången i Champions Leagues grupper A till D så var det lite skillnad från de andra fyra grupperna som spelade i tisdags. Där är inget lag i teorin klart för vidare spel till våren. Men igår så blev tre lag klara. Grupp A hade ett av lagen som är klara. Paris SG vann över Club Brügge med 1-0 och det var parisarnas fjärde raka seger som gör att de redan är vidare till vårens åttondelsfinaler. Ingen annan tror att vare sig Brügge ska kunna komma upp i Real Madrids sju poäng. Real skåpade ut Galatasaray med 6-0 igår och det gör att Galatasaray inte kan ta sig vidare.
 

Grupp B. Bayern München klara.


Grupp B har nästa klara lag. Bayern München med Hans-Dieter Flick vid rodret hade inga problem att vinna över Olympiakos i en av de tidiga matcherna. Det innebar att Bayern följer PSGs exempel och har vunnit alla sin fyra matcher hittills, vilket innebär att de spelar åttondelsfinal i vår. I den andra matchen var det Tottenham som var i Belgrad för retur mot Röda Stjärnan. Det slutade 4-0 och  på två matcher har Tottenham vunnit med 9-0 sammanlagt över serberna. I tabellen har Tottenham sju poäng och Röda Stjärnan tre. Det är väldigt nära att engelska laget är vidare. Olympiakos har ingen chans att ta sig vidare.
 

Grupp C. Manchester City inte riktigt klara.


Grupp C hade chansen att få det tredje laget klart till åttondelarna. Manchester City med tre inledande segrar var i Bergamo för att möta Atalanta som startat med tre raka förluster, men det blev Atalantas första poäng någonsin i Champions League. Matchen slutade 1-1 och Manchester City är i praktiken klara, men skulle de förlora sina båda kvarvarande matcher kan både Dinamo Zagreb och Shakhtar Donetsk gå förbi, men dessa två lag som mötts två omgångar i rad har bara spelat oavgjort mot varandra. Igår såg det ut som om Zagreb skulle ta tre poäng, men Donetsk lyckade göra två mål på övertid och matchen slutade 3-3. En lite märklig poäng i Manchesters match var att man tvingades byta ut målvakt Emerson i paus och Claudio Bravo kom in. Med tio minuter kvar blev Bravo utvisad och landslagsbacken Kyle Walker tvingades stå och lyckades hålla nollan. Ännu en poäng var att Gabriel Jesus missade en straff genom att slå den tre meter vid sidan av målet.
 

Grupp D. Juventus klara.


Grupp D fixade det tredje åttondelsklara laget. Precis som i grupp B skedde detta redan i den tidiga matchen. Juventus var i Moskva och mötte Lokomotiv. Det slutade med en seger för italienarna med 2-1. Med tio poäng blev Juventus klara för vidare spel till våren. Detta kunde även Atletico Madrid kunnat klara av om de hade vunnit över Bayer Leverkusen som hittills inte tagit en enda poäng. Fast igår slog de till och klarade 2-1 mot Madridlaget. Fast jag anser nog att Atletico kommer att klara sig vidare. De ligger fyra poäng före trean Lokomotiv och fyran Leverkusen som båda alltså har tre poäng. De två kommer nog att få göra upp om Europa Leagueplatsen istället.

FOTBOLLSHISTORIA från den 7:e november.

2009 Rekordsnabbt mål eller…

U-23 Prince Faisal bin Fahad Cup spelades och idag 2009 möttes Al-Hilal och Al-Shoalah. Direkt på avspark noterade Al Abed i Al-Hilal att motståndarens målvakt var lite långt ute. Al Abed drog på och gjorde världens snabbaste mål. Två sekunder tog det. Al-Hilal fortsatte göra mål och till sist skrevs segerresultatet till 4-0. Det lämnades in protest då segrarna använt spelare som varit äldre än 23 år. Al-Hilal fråntogs segern som gick till motståndarna med 3-0. Al Abed var dock bara 19 år, men hans världsrekord fråntogs honom då laget diskvalificerades i dagens match.

FOTBOLLSHISTORIA från den 7:e november.

2015 Premier Leagues väderstreck

Premier Leagues omgång idag 2015 innehöll några geografiskt speciella matcher. Det var nämligen så att nya Premier Leaguelaget Bournemouth mötte Newcastle. Det slutade 0-1. Samtidigt spelade Norwich City hemma mot Swansea City och den matchen slutade 1-0. Så vad var  det som var så speciellt med dessa matcher? Jo, Bournemouth är det lag som ligger längst söderut av alla lag som spelat i Premier League, och Newcastle är det nordligaste i historien. Norwich är Premier Leagues allra östligaste lag och Swansea del västligaste. 
(Plymourth ligger sydligare än Bournemouth, men Plymouth har aldrig spelat i Premier League.)

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 7:e november.

David DE GEA blir 29 år

David DE GEA Quintana är född 1990 i Madrid i Spanien
Målvakt
75 U- och 41 A-landskamper för Spanien.

Klubbar som spelare:
Atlético Madrid (2003-11),
Manchester United (2011-).

MERITER:
Atlético Madrid
UEFA Europa League: 2009–10
UEFA Super Cup: 2010
Manchester United
Premier League: 2012–13
FA Cup: 2015–16
EFL Cup: 2016–17
FA Community Shield: 2011, 2013, 2016
UEFA Europa League: 2016–17
Spanien U17
UEFA European Under-17 Championship: 2007
Spanien U21
UEFA European Under-21 Championship: 2011, 2013

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 7:e november.

Rio FERDINAND blir 41 år

Rio Gavin FERDINAND är född 1978 i Peckham i södra London
Försvarare
12 U- och 81 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare:
Eltham Town (1988-90),
Queens Park Rangers (1990-93),
West Ham United (1993-2000),
Bournemouth (lån 1996),
Leeds United (2000-02),
Manchester United (2000-14),
Queens Park Rangers igen (2014-15).

MERITER:
Deltog i fotbolls-VM 1998, 2002 och 2006
Manchester United
Premier League: 2003, 2007, 2008, 2009, 2011, 2013
FA-cupen: 2004
Engelska Ligacupen: 2006,2009, 2010
Community Shield: 2003, 2007, 2008, 2011
Uefa Champions League: 2008
VM för klubblag: 2008

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 7:e november.

John BARNES blir 56 år

John Charles Bryan BARNES är född 1963 I Kingston på Jamaica.
Anfallare
3 U- och 79 A-landskamper för England

Klubbar som spelare:
Sudbury Court,
Watford (1981-87),
Liverpool FC (1987-97) (407 matcher och 108 mål).
Newcastle United (1997-99),
Charlton Athletic (1999) 

Lag som tränare:
Celtic (1999-2000),
Jamaicas landslag (2008-09),
Tranmere Rovers (2009)

MERITER:
Som spelare
Liverpool
Football League First Division (2): 1987–88, 1989–90
FA Cup (1): 1988–89
League Cup (1): 1994–95
FA Charity Shield (3): 1988, 1989, 1990
Som manager
Jamaica
Caribbean Cup (1): 2008

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 7:e november.

Luigi RIVA blir 75 år

Luigi RIVA är född 1944 i Leggiuno i Lombardiet
Anfallare
42 A-landskamper för Italien.

Klubbar som spelare:
Laveno Mombello (1961-62),
Legnano (1962-63),
Cagliari (1963-76).

MERITER:
Cagliari
Serie A-mästare: 1969–70
Italien
Europamästare: 1968
VM-silver: 1970

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln