• Boris dagliga blogg

Fredagen den 20:e september 2019

Till Helsingborgs djursjukhus.
Till Sofiero Slott.

Rögle åkte på däng.
MFF åkte på däng.
Arsenal och Manchester United vann.
Wolves - Braga portugismöte.


FOTBOLLSHISTORIA:
2004: Brian Clough dör.
2008: Ett av de mest märkliga målen i engelsk fotboll.

FÖDDA:
Julian, Henke.

DAGENS TRÖJA

När det gällde att välja ut dagens tröja så hade jag bestämt ta en engelsk från ett av lagen som vann i Europa League igår. Givevis var mitt första val MFF, men de vann inte. Wolves gick bort då de förlorade. Manchester United vann med 1-0 och Arsenal vann borta med 3-0. Alltså en Arsenal bortatröja idag.

DAGENS BLOGG OM TORSDAGEN DEN 19:e SEPTEMBER 2019

Till Helsingborgs djursjukhus.


Så var det dags att åka till Helsingborg. Dagens resa var både ock så att säga. Huvudmålet var att ta vår ena Cockerspaniel Rhiann till djursjukhuset i Helsingborg då hon konstaterats ha en tumörsvulst på magen. Denna skulle opereras bort. Klockan nio var vi på plats och nio timmar senare kunde vi hämta ut en klart tagen liten Cocker som hade genomgått en lyckad operation. Det var denna händelse som gjorde att jag tvingades ställa in mitt deltagande i Söderslätts GKs H60-lag som spelade sista matchen i seriespelet på Rönnebäcks GK i eftermiddags.
 

Till Sofiero Slott.


Det som var positivt var att jag och frun hade en heldag på Sofiero Slott och trädgård. Hon hade varit där ett par gånger tidigare, men jag hade bara varit där en gång tidigare i mitt liv. Det var för att se och höra Def Leppard. Så för mig var det första gången som jag var där får slottet och växtlighetens skull. Just igår var det dahliorna som var det finaste. Dessa lyckades vi köpa några stycken av även om det inte är förrän på söndag som de har ”Dahliadagen” på Sofiero. Förutom promenaderna runt detta historiskt korta men kungligt intressanta slott så passade vi även på att inta lunch och sedan äppelkaka med vaniljsås och kaffe. Vi hade innan besöket på slottet varit på Väla Stormarknad och i sökandet på InterSport efter en HIF-tröja så hittade vi bara Hittarps IK. Klubben med den tredje största ungdomsverksamheten i Sverige. De hade bytt HIF mot HIK. Jag köpte ingen Hittarps röda tröja, men vi blev rekommenderade att åka och titta  på deras hemmaarena. Viskulle kunnat göra det för den heter Laröds IP och Sofiero ligger i Laröd.
 

Rögle åkte på däng.


Då vi kommit hem till Ärtgränd igen och Rhiann fått lägga sig i sin egen korg var det tid för mig att leta upp sporten. Den bestod till att börja med av två matcher. I Europa League var det Dynamo Kiev mot Malmö FF och i SHL spelade Rögle mot Oskarshamn. Matchen i Ängelholm gick precis som den i Kiev. Det lag jag höll på förlorade med 0-1. I Ängelholm såg det ut som om Rögle kvitterat med en minut kvar, men VAR (som funnits länge i ishockey) såg att en Röglespelare hade varit inne i målgården då målet gjordes. Alltså underkändes det och Rögle åkte på sin första förlust. Oskarshamn gick upp på en överraskande andra plats i SHL.
 

MFF åkte på däng.


När det gäller Malmö FF så stod de emot bra i Kiev. Det såg länge ut som om de skulle klara 0-0, men med sex minuter kvar av matchen kom favoriten Dynamo Kievs segermål. De andra två lagen i MFFs grupp är ju FC Köpenhamn och Lugano. Storfavoriter till att gå vidare från denna grupp är Dynamo Kiev och FC Köpenhamn. De sistnämnda lyckades också vinna med 1-0.
 

Arsenal och Manchester United vann.


Annars var min koll på lag från de andra grupperna på de engelska lagen. Förra årets finalist Arsenal hade inga svårigheter att slå Eintracht Frankfurt med hela 3-0 borta. Manchester United hade hemmamatch mot FC Astana som normalt håller till i kazakstanska ligan. Här borde det bli en enkel seger för laget som är baserat i England. Det blev det inte, men det blev seger. 1-0. Detta tog United i topp av sin grupp då de andra två lagen Alkmaar och Partizan spelade 2-2.
 

Wolves - Braga portugismöte.


Jag tittade på Wolverhampton mot Braga. Det fanns en hel del intressant i den matchen, på förhand. Wolves är ju Premier Leagues portugisiska lag men en portugisisk manager och halva laget består av spelare från Portugal. Braga är en lag i portugisiska ligan och sammanräknat i de båda lagen så fanns det bland de 32 spelarna i båda trupperna 16 stycken portugiser. Totalt i trupperna var det fyra engelsmän. Dessutom har ja en nyinköpt Wolverhampton-tröja som jag hoppas kunna bära när Wolves tar sin första seger. Fast trots alla chanser de hade så har de erbarmligt svårt att få skotten att gå på mål. Och av de fem som gjorde det så var det bara ett som var hyfsat bra, men kom mitt på målvakten. Braga hade bara två skott på mål, men det räckte då ett av den gick in. Wolverhampton har det inte bara svårt i Premier League. De kommer knappast att komma vidare från den grupp i Europa League som de är med i. Här finns även Besiktas och Slovan Bratislava. Slovan vann deras match med 4-2.

FOTBOLLSHISTORIA från den 20:e september.

2004 Clough har slutat

Brian Clough hade en fotbollskarriär i Middlesbrough och Sunderland som tog slut, då han var 29 år, efter en knäskada. Istället sadlade han om till manager och startade redan året efter att ta hand om division 4 laget Hartlepool. 1967 tog han över Derby County och gjorde underverk. Det skulle han göra i Leeds 1974 trodde alla utom Leeds spelare som inte stod ut med den nye unge tränaren. Det blev bara 44 dagar och 2009 kom filmen The Damned United som handlar om detta. 1975 till 1993 var han i Nottingham Forest och tog dem till två Champions League segrar. I Nottingham blev han närmast helgonförklarad.
 

Under denna period var han och Forest ofta i Sverige och träningsspelade och då jag, min fru och dotter Frida tog färjan över till Danmark sommaren 1989 kom Frida, fyra och ett halvt år, med ett Nottinghammärke i handen. Hon visade att hon fått det av mannen som satt bordet bakom oss. Det var Brian Clough och Nottinghams dåvarande ordförande, som med sina spelare var på väg till Kastrup för att ta sig hem efter några träningsmatcher i Sverige. Jag pratade med honom och erbjöd mina fotbollstjänster och han sa att han inte hade någon ledig plats i laget just nu, men skulle höra av sig då han behövde någon stor lång center. Han hörde aldrig av sig och nio år sedare, idag 2004 så hörde han inte av sig till någon mer. Hans alkoholproblem hade gjort att han fått ny lever, men han hade även fått magcancer och detta gick inte att göra något åt. Brian blev 69 år.

FOTBOLLSHISTORIA från den 20:e september.

2008 Reading gör mål på Watford, eller…
 

På Vicarage Road hade det idag 2008 samlats 14 761 åskådare. De fick se något mycket märkligt i 13:e minuten. Reading fick en hörna som slogs in i Watfords straffområde. Efter lite kalabalik blåste domaren av och Watfords målvakt tog bollen för att lägga den frispark alla trodde Watford skulle få. Det visade sig att domaren hade blåst för mål och 0-1 till Reading trots att bollen inte varit i närheten av mållinjen. Det var linjeman Nigel Bannister som meddelade domaren att bollen varit inne. Matchen slutade 2-2 och Readings manager Steve Coppell erbjöd att matchen skulle spelas om. Detta gick inte då Football League sa att det var domarens beslut som gällde oavsett vad.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 20:e september.

Julian DRAXLER blir 26 år

Julian DRAXLER är född 1993 i Gladbeck, Tyskland
Mittfältare/Anfalare
11 U- och 51 A-landskamper för Tyskland.

Klubbar som spelare:

BV Rentfort (1998–2000),
SSV Buer 07/28 (2000–01),
Schalke 04 (2001–15),
VfL Wolfsburg (2015–16),
Paris Saint-Germain (2017–).


MERITER.
17 juni till 2 juli 2017 i Ryssland hölls den tionde upplagan av FIFA Confederations Cup. Draxler var kapten under hela turneringen och det avslutades med guld för de tyska världsmästarna. Julian tilldelades även priset "player of the tournament".

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 20:e september.

Henrik LARSSON blir 48 år

Edward Henrik LARSSON är född 1971 i Helsingborg
Anfalare
12 U-, 1 B- och 106 A-landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
Högaborg (1977–92),
Helsingborg (1992–93),
Feyenoord (1993–97),
Celtic (1997–2004),
Barcelona (2004–06),
Helsingborg igen (2006–09),
Manchester United (2007 lån),
Råå (2012),
Högaborg (2013).

Lag som tränare:
Landskrona BoIS (2010–12),
Högaborg (2013 assisterande),
Falkenberg (2014),
Helsingborg (2015–16).
Helsingborg igen (2019).

MERITER.
I landslaget så var gvetvis bronset i USA 1994 det största, men han blev tvåfaldig cupmästare i Nederländerna med Feyenoord. I Celtic blev det fyra skotska ligatitlar och två cuptitlar. I Barcelona blev han spansk ligamästare två gånger. Han blev där också den sjätte svensken att vinna Champions League. Hemma i Sverige vann han Svenska cupen med HIF och under hans utlåning till Manchester United hjälpte han till att fixa en Premier Leaguetitel. 

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln