• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 18:e januari 2018.

DAGENS TRÖJA
WIGAN ATHLETICs förstatröja 2006/07

Med två divisioner som skiljer lagen åt så anser jag att gårdagens största prestation i FA-cupens omspelsmatcher var den är League Onelagewt Wigan skåpar ut Premier Leaguelaget Bournemouth med hela 3-0. Därför blir det denna Wigantröja idag.

Nej, jag har inte sett MFF live sedan Swedbank Stadion invigdes.
Bengaler på MFFs första träning i år. Ur led är världen!
Alla som går på fotboll med fyrverkerier bör avstängas från alla arenor på livstid!
Swansea vann den mest osäkra matchen och Wigan överraskade stort i FA-cupens omspel.
Eurosports match var Chelsea - Norwich som gick till straffar.
Det på pappret bästa laget vinner 95 % av alla straffsparksläggningar, och målvakter är så otroligt mycket mer korkade än utespelare!
Theo Walcott klar för Everton
Marko Grujic lånas ut till Cardiff
Sanchez nobbade City - på grund av Guardiolas rotationssystem


FOTBOLLSHISTORIA:
1879: Världens tredje landskamp.
2006: Lillys trehundrade landskamp.


FÖDDA IDAG:
Johan, Riccardo, Paulo, Pep, Peter.

Nej, jag har inte sett MFF live sedan Swedbank Stadion invigdes.


I förrgår kom en gammal vän och volleybollkompis från Ystad och hälsade på helt spontant. Vi har även gjort ett par resor till London tillsammans. Då Malmö FF hade sin storhetstid i Europa och alltid var med i någon av de europeiska cuperna så samlades vi ofta hemma hos Bertil, som på den tiden bodde i Malmö. Sedan tågade vi till matcherna och stöttade MFF. Senast jag och Bertil var på en MFF-match var då Swedbank Stadion invigdes med den Allsvenska matchen mot Örgryte. Efter detta har Bertil varit otaliga gånger varje säsong och sett ditt Malmö FF, medan jag inte sett en enda MFF-match live sedan dess. Frågan dök givetvis upp, om jag varit och  sett någon match.
 

Bengaler på MFFs första träning i år. Ur led är världen!


Jag hade ju inte det och jag tror att tanken på att se någon match försvann den säsongen då två matcher blev avbrutna när säkerheten inte gick att säkra, och åskådare sprang in på planen. Jag kommer ihåg tidningarna som för en vecka sedan skrev om att nu hade Malmö FF startat årets träning. På den första hade 1500 personer samlats för att titta. Ja, detta med att titta var givetvis fel, för på bilderna från träningen på konstgräset på Malmö IP såg man bara flammor och mängder med rök från läktarna. Om dessa idioter med sina Bengaliska eldar är på träning så kommer de också att gå på matcher och då är jag inte intresserad att vistas på samma plats.
 

Alla som går på fotboll med fyrverkerier bör avstängas från alla arenor på livstid!


När jag samtidigt kunde läsa i gårdagens tidning om den person som kastade in ett knallskott i matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF 28 april 2016, överklagat den dom han fått för att han med skottet skadade den assisterande domaren fysiskt och dåvarande MFFaren Tobias Sana psykiskt, så blir man inte sugen att gå på live fotboll. Matchen btöts givetvis och Malmö fick senare segern med 3-0 då det var IFK Göteborg som var värdar för mattchen och brytit mot säkerheten. Att händelsen togs upp i tidningen beror på att våldsmannens advokat lyckats övertyga sin klient att ta tillbaka sin överklagan och ta sitt fängelsestraff på två månader. Fast det var inte bara knallskottet utan även en rad andra åtalspunkter: vållande av kroppsskada, våld mot tjänsteman, brott mot lagen om förbud mot maskering, ohörsamhet mot ordningsmakten, brott mot ordningslagen och ringa dopningsbrott i två fall. OK för två månaders fängelse, men sedan hoppas jag att han är portad från alla idrottsarenor i hela världen. Det sistnämnda är ett straff som jag även önskar att persorer som tagit in bengaliska eldar på en idrottsarena bör få.
 

Gruppspelet i U-23 Asienmästerskapen är färdigspelat.


Asiatisk fotboll har just nu ett mästerskap för de blivande spelarna i A-lagen. Det handlar om U-23 lag. Turneringen i Kina har alutfört gruppspelet. Här finns några överraskningar med tilltänkta lag som är utslagna. För värdlandet Kina var det en besvikelse att inte ta sig till slutspelet. De hamnade trea i sin grupp. Andra nationer som spellat färdigt är Nordkorea, Saudiarabien och Australien. Kvartsfinalerna på fredag går mellan; Qatar – Palestina, Japan – Uzbekistan, och på lördag spelar Irak – Vietnam och Sydkorea – Malaysia. Mitt tips för semifinalerna är Japan – Sydkorea och Qatar – Irak. Så får vi se hur väl jag känner Asiens U-23 landslag!
 

Swansea vann den mest osäkra matchen och Wigan överraskade stort i FA-cupens omspel.


Annars var det givetvis FA-cupens tre sista omslelsmatcher från omgång tre som gällde. Det mest intressanta matchen ansåg jag var Swansea, som ligger sist i Premier League mot Wolverhampton som ligger etta i League Championship som är en division under. Egentligen borde väl ettan i en lägre division vara bättre än bottenlaget i divisionen över. Men så var icke fallet. Swansea vann med 2-1 och möter Notts County i nästa omgång. Matchen Wigan mot Bournemouth var en säker seger till Premier Leaguelaget. Det skiljer precis som i alla matcher i förrgår, två divisioner. Men Wigan skapade sensation då de vann. Och det var ingen seger att be om ursäkt för. 3-0 är ganska klara siffror. För Wigan väntar West Ham i omgång fyra.
 

Eurosports match var Chelsea - Norwich som gick till straffar.


Den match som Eurosport valt att koncentrera sig på var också en på förhand ganska klar match. Men det var många som ville se den. Åtminstone på plats, för det var sådan trafikkaos att avspark försenades med en kvart. Då den kom igång var det de regerande ligamästarna Chelsea som med ett halvt A-lag styrde och ställde. Norwich hade inte ett skott på mål i första halvlek, men Chelsea lyckades inte heller göra mål. I andra kom så det mål som skulle ta Chelsea till match mot Newcastle i nästa omgång. Sedan gällde det att bevaka ledningen och det fungerade bbra ända tills tredje överminutstiden. Då nickade Jamal Lewis in kvitteringen till 1-1 och förlängning. Här gäller gud-ske-lov inte det töntiga med bortamål. Förlängningen bjöd i stort sett på endast två upphetsande saker. Det var då Pedro och Morata blev utvisade.
 

Det på pappret bästa laget vinner 95 % av alla straffsparksläggningar, och målvakter är så otroligt mycket mer korkade än utespelare!


Det blev alltså ett avgörande på straffar. Vad jag kan komma ihåg så är det alltid det lag som rankas som bästa laget som vinner straffsparkläggningen. Det måste vara minst 95% segrar för favoritlaget. Givetvis vann Chelsea straffarna. Fem skyttar och fem mål. Norwich missade en och då de var sist att skjuta så behövses inte deras sista straff läggas. Om målvakterna stått kvar mitt i mål så hade tre straffar till räddats. Chelseas målvakt Caballero kastade sig rätt en gång och då såg det ut som en fantastiskt fin straffräddning. De andra åtta straffar som lades såg målvakten skrattretande löjlig ut då han kastade sig i ett hörn utan att det var någon boll i närheten av hans chansning. Om det nu är så att en utespelare skulle kunnat se var målvakten gå och lägga straffen i andra hönet så måste väl målvakten kunna göra detsamma. Nämligen att stå kvar och sedan kasta sig dig straffen kommer, eller är målvakter så fruktansvärt mycket mer korkade än utespelarna?
 

Theo Walcott klar för Everton

 
Nu står det klart att Arsenals kantspringare Theo Walcott lämnar till förmån för Premier League-konkurrenten Everton. På sin officiella hemsida presenterar Everton värvningen av Theo Walcott, som lämnar Arsenal efter tolv år i klubben. Engelsmannen har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över tre och ett halvt år.
– Jag är väldigt ambitiös och jag har kommit hit för att jag vill att klubben ska ta ytterligare kliv, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:
– Och med tanke på spelarna som kommit hit tror jag att klubben kan ta nästa kliv. Walcotts moderklubb Southampton var även med i jakten på hans signatur, men nu står det alltså klart att Everton vann dragkampen.
 

Marko Grujic lånas ut till Cardiff

 
Liverpools mittfältare Marko Grujic lånas ut till Championship-klubben Cardiff för resten av säsongen. Marko Grujic, 21, har haft svårt att ta en plats i Liverpool. Nu står det klart att mittfältaren kommer tillbringa resterande delen av säsongen hos Championship-klubben Cardiff. 2016 värvades Grujic från den serbiska klubben Röda Stjärnan.
 

Sanchez nobbade City - på grund av Guardiolas rotationssystem

 
Manchester City har dragit sig ur jakten. Men nu kommer nya uppgifter om att det i själva verket varit Alexis Sanchez som tackat nej till dem. Flera ansedda medier har rapporterat att Manchester City tycker att totalkostnaden för Alexis Sanchez, 29, är för hög och därför dragit sig ur dragkampen. Den chilenske landslagsanfallaren väntas nu lämna Arsenal för Manchester United innan januarifönstret stänger. Manchester Evening News, som har bra koll på United och City, kommer nu med nya uppgifter gällande Sanchez. M.E.N. hävdar att 29-åringen haft tvivel över Pep Guardiolas rotationssystem i offensiven och insett att en flytt till City skulle innebära garanterad tid på bänken. Han hade fått konkurrera med Sergio Agüero, Gabriel Jesus, Leroy Sané och Raheem Sterling om de tre anfallsplatserna. Sanchez har velat återförenas med den spanske tränaren, men vill ha regelbunden speltid. Av den anledningen väljer han José Mourinho - som kommer ge honom en väldigt viktig roll i laget.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 18:e januari.

1879 England-Wales


I dag 1879 skedde världens tredje landskampsutbyte. Det var England och Wales som möttes. Båda länderna, eller landsdelarna hade spelat landskamper tidigare. England hade spelat sju stycken och Wales tre. De hade då mött Skottland. Wales hade förlorat alla tre. De lyckades inte heller besegra England på en snötäckt stadion som hette The Oval i London. England hade tagit ledningen med 2-0 och höll detta länge i matchen innan William Henry Davis lyckades fastställa slutresultatet till 2-1. Davis mål var inte bara Wales första i denna landskamp utan Wales första landskampsmål någonsin.

2006 Lillys 300:ade.


Idag 2006 spelades en fyranationersturnering för damer i Guangdong Olympic Stadium i Kina. USA, Frankrike, Norge och Kina deltog. USA vann. I sin första match besegrade de Norge med 3-1. Första målet gjordes av Kristine Lilly. Det var hennes 105:e mål. Rekordet var dock att hon gjorde sin 300:e landskamp. Ingen vare sin manlig eller kvinnlig fotbollsspelare hade kommit upp i detta antal. Då hon drog sig tillbaka fem år senare hade hon spelat 352 landskamper.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 18:e januari.

31 år Johan Danon DJOUROU-Gbadjere född 1987 i Abidjan, Elfenbenskusten.
Försvarare
27 U- och 65 A-landskamper för Schweiz.
Klubbar som spelare:

Étoile Carouge (1998–2003),
Arsenal (2003–2014),
Birmingham City (lån 2007–08),
Hannover 96 (lån 2013),
Hamburger SV (lån 2013–14),
Hamburger SV (2014–17),
Antalyaspor (2017-).

33 år Riccardo MONTOLIVO född 1985 i Caravaggio, Italien
Mittfältare
19 U-, 4 OS- och 66 A-landskamper för Italien.
Klubbar som spelare:
Atalanta (1992-2005),
Fiorentina (2005-12),
AC Milan (2012-).

38 år Paulo Renato Rebocho FERREIRA född 1979 i Cascais, Portugal
Försvarare
21 U- och 62 A- landskamper för Portugal.
Klubbar som spelare:

Alcabideche (1989–90),
Dramático Cascais (1992–96),
Estoril (1996–97),
Estoril (1997–2000),
Vitória Setúbal (2000–2002),
Porto (2002–2004),
Chelsea (2004–2013).

47 år Josep "Pep" GUARDIOLA Sala född 1971 i Santpedor, Spanien
Mittfältare.
14 U- och 47 A-landskamper för Spanien, samt 7 landskamper för Katalonien.
Klubbar som spelare:

Barcelona (1984–2001),
Brescia (2001–02),
Roma (2002–03),
Brescia (2003),
Al-Ahli (2003–05),
Dorados (2005–06).

Lag som tränare:
Barcelona B (2007–08),
Barcelona (2008–12),
Bayern München (2013–16),
Manchester City (2016–​​​​​​​).

57 år Peter BEARDSLEY född 1961 i Hexham, England
Mittfältare/Forward
59 landskamper för England.
Klubbar som spelare:
Carlisle United (1977-81),
Vancouver Whitecaps (1981-82),
Carlisle United (lån 1981-82),
Manchester United (1982-83),
Vancouver Whitecaps (igen / 1983),
Newcastle United (1983-87),
Liverpool (1987-91), 
Everton (1991-93),
Newcastle United (igen / 1993-97),
Bolton Wanderers (1997-98),
Manchester City (lån 1998),
Fulham (1998),
Hartlepool United (1998-99),
Melbourne Knights (1999)
Lag som tränare:
Engelska landslaget (1999-2000 assisterande)
Newcastle United (2001-11 reservlaget)
Newcastle United (2014- reservlaget igen och 2015 assisterande i A-laget)

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln