• Boris dagliga blogg

Söndagen den 30:e april 2017.

Inga matcher för ligasegrar.
Nedflyttningsstrid i League Championship.
Nedflyttningsstrid i Premier League, Sunderland är rökta.
Bayern mästare. Hammarby tvåa och Real Madrid vs Barcelona fortsätter.


GÅRDAGENS SKVALLER:
Lazar, Johan, Victor.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1938: Första FA-cupfinalen i TV.
1974: Stjärnmanagern Alf Ramsey får sparken.
2006: Reading gör 106 poäng vilket är rekord.

FÖDDA IDAG:
John, Marc-Andre.

DAGENS TRÖJA

Inga matcher för ligasegrar.


Exakt som jag skrev igår så gör slutet av säsongerna i Europas fotboll att det blir ganska ointressant att titta på om man är ute efter få spänning i tabellställningarna. Det mesta är ju ganska avgjort. Men lite intressant är trots allt bottenstriden i League Championship. Engelska andraligan. Här står striden om att inte hamna på den sista nedflyttningsplatsen. Detta kommer inte att avgöras förrän i sista omgången. Igår stod striden mellan gamla Premier Leaguelag.
 

Nedflyttningsstrid i League Championship.


Blackburn låg på plats 22 och det är sista nedflyttningsplatsen och var tvingade att vinna över Aston Villa. Det gjorde de med 1-0. Det skulle ta dem förbi Birmingham. Fast nu var det så att även de vann. De slog Huddersfield med 2-0. Ett Huddersfield som redan är klart för kval till Premier League och som i stort sett struntar i de sista omgångarna. Fast nu vann Queens Park Rangers med 2-0 över Nottingham Forest och så är detta gamla storlag också indragna i nedflyttningsstriden. Så ett av lagen Blackburn, Nottingham och Birmingham kommer att följa med Wigan och Rotherham till League One nästa säsong.
 

Nedflyttningsstrid i Premier League, Sunderland är rökta.


Premier League avverkade fem matcher som mest handlade om bottenstriden. Det var kanske därför det bara orkades med fyra mål i dessa fem matcher. Sunderlands förlust med 0-1 hemma mot Bournemouth innebar att det är klart att Sunderland gjort sitt i Premier League. Men det var väl ingen som hade trott att detta absoluta bottenlag skulle kunna göra en fantomvändning. Crystal Palace som fixade 38 poäng för någon vecka sedan anser tydligen att det ska räcka för att säkra Premier Leaguekontraktet så därför var det ett lite tamt Palace som ”lät” Burnley vinna med 2-0. Det betyder att Burnley ser ut att för en gångs skull klara sig kvar i högsta divisionen.
 

Bayern mästare. Hammarby tvåa och Real Madrid vs Barcelona fortsätter.


I Bundesliga vann Bayern München med 6-0 borta mot Wolfsburg. Det innebär att Bayern är klara mästare 2017. Hammarby är ny tvåa i Allsvenskan genom säkra 4-0 över AFC Eskilstuna som ser ut att få svårt att klara sig kvar. I Spanien var de tre topplagen igång och alla tog tre poäng. Real Madrid som i vanlig ordning gjorde segermålet då det återstod några minuter mot Valencia. Atletico Madrid 5-0 på Kanarieöarna och Barcelonaderbyt mot Espanyol vann storebror Barcelona med 3-0.

GÅRDAGENS SKVALLER

LAZAR MARKOVIC


Den serbiske yttern värvades för stora pengar till England och Liverpool. Där han inte fått chansen på riktigt.
När Liverpool lyckades knipa den serbiska yttern Lazar Markovic från Benfica var de flesta experter säkra på att klubben gjort ett fynd.
Men tiden i Liverpool har inte blivit som serben önskat med bristande speltid och flertalet utlåningar.
– De värvade mig för stora pengar och de borde ha litat mer på min kapacitet, både klubben och dess tränare. Jag tycker att jag borde fått mer speltid, säger Markovic enligt Goal.
Markovic är under våren utlånad till Hull där han imponerat med två mål på 12 matcher, men trots framgången är han osäker på sin framtid.
– Vi vet inte vad som kommer att hända, det  beror på Liverpool. Jag har två år kvar på kontraktet. Jag gillar Premier League och hoppas få stanna i den här ligan, säger Lazar Markovic.

JOHAN WILAND


Malmö FFs målvakt Johan Wiland har ett utgående kontrakt. Än så länge finns det inga samtal kring en förlängning.
Malmö FF har en drös med spelare som sitter på utgående kontrakt. 
Däribland målvakten Johan Wiland, 36. Som till Fotbollskanalen säger att han inte hört något från klubben.
– Nej, det har jag inte gjort. Vi får se hur det ser ut för dem och för mig. Jag trivs bra, jag får spela matcher, jag får spela i en klubb med ambitioner, säger Wiland.
Men han ser inte allt för oroligt på framtiden.
– Kommer de med något så kommer de, det får man ta ställning till då, säger målvakten.

VICTOR NILSSON LINDELÖF


Svenske mittbacken Victor Nilsson Lindelöf har placerats i Manchester United, men Inter hoppas kunna sno åt sig svensken.
Victor Nilsson Lindelöf har av många ansetts som klar för spel i Manchester United till nästa säsong. 
Han signerade nyligen på ett nytt kontrakt med Benfica med en utköpsklausul på 60 miljoner euro.
Inter kopplades tidigare även de ihop som en tänkbar destination för mittbacken, och de ska nu trappa upp sitt intresse enligt La Gazzetta dello Sport som skriver att klauslen inte ska vara någor problem för Inters kinesiska ägare.
Stefan de Vrij är fortsatt transfermål nummer ett för Serie A-klubben, men Nilsson Lindelöf ses som en tänkbar plan B.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1938 FA-cup final i TV. 1974 Ramsey bort. 2006 Reading rekord

1938 Preston – Huddersfield på TV

 
Idag 1938 spelades FA-cupfinalen mellan Preston North End och Huddersfield Town på Wembley. Det historiska var att det var första gången en FA-cupfinal direktsändes på TV. Matchen bjöd inte på många mål. Inte ens då förlängningen nästan var slut hade det blivit några mål var alla beredda på en omspelsmatch, och BBC:s kommentator Thomas Woodrooffe dristade sig att säga: ”Om det blir något mål nu så ska jag äta upp min hatt.” Just då han sagt detta blev det en straff utdömd till Preston. I matchens sista spark fixade George Mutch segern till Preston. Woodrooffe höll sit löfte, men lite fusk var det då hatten var gjord av tårta.

TV-reportern Thomas Woodrooffe som lovade äta en hatt.
TV-reportern Thomas Woodrooffe som lovade äta en hatt.

1974 Ramsey sparkas

 
Idag 1974 beslutar FA i England att sparka landslagets tränare Sir Alf Ramsey. 1966 var han något av en gud i England då han tagit landslaget till sin första och hittills enda VM titel. Efter VM så var EM 1970 en turnering att visa var England stod. De åkte ut mot Västtyskland i slutspelet. Samma sak hände i VM 1970 då Ramsey anklagades för att ha bytt ut Bobby Charlton för att spara honom till semifinalen som alltså inte blev av. Det gick inte bättre i EM 1972. Måttet var rågat 1973 då England i kvalet till VM inte lyckades besegra Polen och missade mästerskapet. Idag meddelades att Alf Ramsey inte längre var värdig att ha hand om landslaget. 

Alf Ramsey
Alf Ramsey

2006 Reading sätter rekord

 
Idag 2006 spelade Reading sista matchen i Championship League mot Queens Park Rangers. 26 156 åskådare hade kommit till Madejski Stadium för att se Reading vinna med 2-1. I och med denna seger fick Reading ytterligare tre poäng att lägga till sina tidigare 103 poäng. De vann ligan och gick upp i Premier League. 106 poäng har aldrig något lag tagit tidigare så Reading har alltså poängrekordet över en säsong i de Engelska ligorna.

Reading med rekordet 106 poäng

FÖDDA IDAG

36 år John O'SHEA född 1981 i Waterford, Irland
Försvarare
13 U- och 116 A-landskamper för Irland.

Klubbar som spelare:
1999-2011 Manchester United,
2000 Bournemouth (lån),
2001 Royal Antwerp (lån),
2011- Sunderland

25 år Marc-Andre TER STEGEN född 1992 i Mönchengladbach, Tyskland.
Målvakt
49 U- och 9 A-landskamper för Tyskland.

Klubbar som spelare:
1996-2014 Borussia Mönchengladbach,
2014- Barcelona.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln