• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 20:e april 2021

Ännu en mjölkskummare.
Vaccination med feber.
King's Crystal inte någon höjdare.

Bryr sig Liverpool om Premier League?

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 20/4:
1930: Östers FF bildas.
2004: Världens snabbaste fotbollsmål.
2011: Copa del Rey-pokalen körs över.

FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 20/4:
Shay.

DAGENS MATCHTRÖJA.

FAKTA OCH TANKAR FRÅN MÅNDAGEN DEN 19/4 2021.

Ännu en mjölkskummare.


Måndagar brukar jag ha uppgiften att åka till City Gross och hämta veckans matlåda, men vi hade glömt beställa. Alltså uppstod en ny uppgift. Det var att köra hustrun till vårdcentralen för den vaccination hon väntat på. Med resan fram och tillbaka gånger två så var vaccinationen klar på 20 minuter. Det är nästan lika lång tid som min mjölkskummare håller. På två månader så har två slutat fungera. Alltså åkte jag till Electrolux för att byta igen. Det är något skumt med deras skummare. De kände igen mig och undrade vad jag gjorde med deras dyra mjölkskummare, 250 kronor. Jag hade själv undrat samma sak om jag stått bakom disken. Men jag försäkrade att jag varken hade försökt skruva ihop trädgårdsmöblerna eller blandad ihop sconesdegen med den. Tre minuter senare kunde jag åka hem med en ny och för tillfället fungerande kaffeskummare. Jag använde den direkt då jag kom hem.
 

Vaccination med feber.


Sedan blev det en eftermiddag att kolla dator och hundar på gräsmattan. Det var en riktigt varm och solig dag. Då hustruns vaccinering var av AstraZeneca så var det bara att vänta på att hon skulle få sin släng av coronaviruset. Alltså med kontrollerbar feber och influensasymptom. Det dröjde tills fram mot kvällen innan den dök upp. Jag hade redan lovat att avstå min golfpremiär idag för att vara hemma och ta hand om hustrun och hundarna.
 

King's Crystal inte någon höjdare.


Innan det blev att bädda ner henne så hann vi återuppta tittandet av gamla avsnitt av ”Morden i Midsomer”. Vi hade hunnit till säsong 10 avsnitt 3. Totalt avsnitt 54. ”King's Crystal” hette det och handlade om en prydnadsglastillverkare som lägger ner produktionen för att flytta den till Kina. Av de två bröder som äger företaget dör den ene i Shanghai. Sedan fortsätter givetvis morden i Midsomer, men Barnaby löser det i vanlig ordning. Ett överarbetat och ganska rörigt avsnitt. Ingen av de bättre i serien.

Bryr sig Liverpool om Premier League?


Detta gjorde att gårdagskvällens match mellan Leeds och Liverpool blev bara en halvlek för mig. Liverpool ledde med 1-0 i paus och det var kanske rättvist, men i andra hade det varit orättvist om inte Leeds fått in sin kvittering. Så på det hela taget ska nog Liverpool vara gladast över poängen. Mästarna hade chansen att ta sig upp på Champions Leagueplats, men nu ligger de sexa. Sedan är det frågan hur det ska bli med Champions League om nu några lag ska bryta sig ur landets egna ligor och bilda en superliga. Må Gud förbjuda att det blir så. För då är toppfotbollen inne på att ta livet av sig själv.

IDAG: TISDAGEN DEN 20/4 2021.

TEMADAG:
Internationella cannabisdagen

Den tjugonde april har kommit att bli en festdag för alla cannabisentusiaster runtom i världen. Skälet är att datumet på engelska skrivs 4/20. Enligt en version var 420 polisens kod för ett misstänkt cannabisbrott. Själva ursprunget är omtvistat. Enligt chefredaktören för tidningen High Times, Steven Hager, kommer begreppet 420 (uttalas fyratjugo) från San Rafael High School i USA. Det myntades 1971 då ett antal cannabisrökande studenter träffades just klockan 16.20 på eftermiddagen för att nyttja den olagliga substansen. Till slut började de använda 420 som ett kodord för när de skulle träffas. Jag kan väl även påpeka att detta inte är en dag som jag kommer att fira. 

TEMADAG:
Polkagrisens dag

Att polkagrisens dag firas idag beror på att det är Amalia som har namnsdag. Amalia Eriksson hette kvinnan som började tillverka Polkagrisar 1850-talet i Gränna vid Vättern. Hon blev änka vid 34 års ålder, ensam med dottern Ida. Amalia var en driftig kvinna som bedrev tillverkning av s k begravnings-, dop- och bröllopskonfekt. Hon hade vid denna tidpunkt även börjat tillverka sina s k Polkagrisar, som till en början hade formen av små ”pluttar”. Polkagrisar är uppkallade efter dansen polka, som var populär vid tidpunkten. Vid denna tid var gris ett allmänt begrepp för sötsak, vilket ska ha bidragit till namnet. Här snackar vi om något som jag skulle kunna tänka mig att vara med om att fira.

NAMNSDAGAR:
Amalia och Amelie

Amalia infördes på dagens datum 1777 och har funnits där sedan dess.

Amelie infördes på dagens datum 1986 och har funnits där sedan dess.

Amy fanns mellan 1986 och 1993.
Sulpitius fanns, till minne av en romersk martyr från början av 100-talet, på dagens datum före 1777, då det utgick.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 20:E APRIL.

1930: Blivande Östers IF kommer till.

Idag 1930 bildades "Östers FF" i stadsdelen Öster i Växjö. 1932 ändrades föreningsnamnet till Östers IF som registreras hos Smålands Fotbollförbund. 1937 vann laget för första gången en serie, Smålandsserien division II, Växjögruppen. 1947 spelade Öster för första gången det nationella seriesystemet. Stig Svensson, som blev medlem i Öster 1933, slutade själv att spela efter säsongen 1937 på grund av en skada. Istället tog han upp en ledarkarriär i föreningen, som med tiden ofta kallades "Svenssons IF". Strax efter andra världskrigets slut tog han över som föreningens ordförande. Klubben har blivit Allsvenska mästare fyra gånger. Första gången var 1968 då de gjorde det unika att vinna SM som nykomlingar. Något IF Elfsborg och Östers IF är ensamma om.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 20:E APRIL.

2004 världens snabbaste mål
 

Idag 2004 spelade Cowes Sports F.C. mot Eastleigh F.C. i en division som heter Wessex Football League. Cowes hade stark medvind vid avspark och Marc Burrows satsade på skott direkt från avspark. Den överrumplade målvakten såg bollen gå över honom och in i mål. Tiden kontrollerades noga och från avspark tills det att bollen skar mållinjen gick det 2,5 sekunder. Det var en pustning med 0,3 sekunder från det tidigare rekordet som argentinaren Ricardo Olivera satte 1998. Tyvärr så gick världsrekordhållaren Burrows bort i cancer den 9:e februari 2009 endast 30 år gammal.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 20:E APRIL.

2011 Real Madrid hade pokalen en kort stund.
 

Idag 2011 vann Real Madrid den spanska cupen för första gången på 18 år. Barcelona besegrades med 1-0 i finalen. Allt detta var helt OK, men det var vid det efterföljande firandet av segern då man åkte öppen buss genom Madrids gator som Sergio Ramos i segeryran tappade pokalen rakt framför bussen som sedan körde över segertrofén. Som den klubb de är med hur mycket pengar som helst så lyckades Real Madrid fixa fram en ny Copa del Rey-pokal.

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 20:E APRIL.

Shay GIVEN blir 45 år

Séamus John James "Shay" GIVEN född 1976 i Lifford, Irland.
Målvakt
5 U- och 134 A-landskamper för Irland (1996-2016).

Lag som spelare:
Lifford Celtic (1987-93),
Celtic (1993-94),
Blackburn (1994-97),
Swindon Town (1995 lån),
Sunderland (1996 lån),
Newcastle United (1997-2009),
Manchester City (2009-11),
Aston Villa (2011-15),
Middlesbrough (2013-14 lån),
Stoke City (2015-17).

Han gjorde 354 matcher för Newcastle.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv