• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 11:e oktober 2018

Jag tackade nej till att tjäna pengar på min hemsida.
Ett liv som är förstört av betting och spel.
Jag ser ner på de kändisar som sålt sig till spelreklam.
Men jag ser upp till Charlotte Kalla.
Det var nog rätt att varken Italien eller Ukraina fick plats i VM.


FOTBOLLSHISTORIA:
1958: Bill Nicholson tar över som manager för Spurs.
1962: Pelé mot Eusebio.
2006: Englands målvakt Robinson gör en grov miss.

FÖDDA IDAG:
Seamus, Bobby.

DAGENS TRÖJA
MANCHESTER UNITEDs förstatröja 2012/13

Landskampsspelet startade igår men två träningsmatcher mellan Albaien och Jordanien plus Italien mot Ukraina. Tre av lagen har jag tröjor från, men båda macherna slutade oavgjort. Alltså har jag valt dagens Manchester Unitedtröja av en annan anledning. Nämligen att Uniteds store spelare Bobby Charlton fyller 81 år idag.

Jag tackade nej till att tjäna pengar på min hemsida.


Det är kul att mitt skrivande här uppskattas. I veckan fick jag ett förslag av ett internationellt företag med bas i Leeds och ett antal svenskar anställda. De var intresserade att föra in artiklar i min blogg som jag skulle kunna tjäna lite pengar på. Nu visade det sig att de flesta artiklar var från speloch bettingföretag som de jobbade för. Då sa jag nej. Jag är helt emot marknaden som exploaterar dessa beroendeframkallande casinon och bettingbolag som det vimlar av. Egentligen är det märkligt att ett land som Sverige inte tagit avstånd från dessa drogliknande verksamheter.
 

Ett liv som är förstört av betting och spel.


Just igår var jag och hämtade ut min bil som genomgått en smärre reparation. Då kom vi att prata om detta och han som äger bilverksaden berättade att hans granne som jobbat på bank just nu sitter inne. Han hade spelat bort 13 miljoner kronor. Hans föräldrar hade gjort honom arvslös endast för att om arvet skulle utfalla så kommer detta att omedelbart gå till kronofogden. Det innebär att hans liv är förstört för all framtid. Visst är summan 13 miljoner extrem, men hur många är det inte runt om i Sverige som ligger på spelskulder upp till 100 000 kronor. Där en del har familjer som alla får lida.
 

Jag ser ner på de kändisar som sålt sig till spelreklam.


Kan jag bidra att motverka spelbolagen genom att inte lägga in spel och dobbel på min hemsida så är det värt att avstå från vad jag skulle kunnat tjäna. Detta att bojkotta spelreklam tycker jag att svenska kändisar också skulle kunna tänka på. Därför ser jag ner lite på personer som sålt sig till spelbolagen, som Zlatan, Glenn Hysén, Tomas Brolin, Börje Salming, The Mauler, Mikael Persbrandt, Sarah Sjöström, Måns Zelmerlöw, Patrik Ekwall, Stefan Schwarz, Andreas Andersson, Hanna Ljungberg, Philip och Fredrik och en hel del andra, och uppmanar dem att ta avstånd från spelbolag och satsa sina intjänade reklampengar på  att hjälpa spelmissbrukare.
 

Men jag ser upp till Charlotte Kalla.


I detta sammanhang så måste jag ge en eloge och framhäva Charlotte Kalla. Givetvis har även hon fått förslag på feta summor för att ställa upp på reklam för spelbolag, men hon har vägrat och jag lägger ut ett reportage från Aftonbladet den 22:a juni i år där det stod så här:
”Men Charlotte Kalla, 30, vägrar.
I maj berättade hon om anledningen bakom beslutet.
– Det finns ett så himla stort mörkertal med spelmissbruk och är man stor måste man också ta ansvar, sa längdstjärnan bland annat i en intervju med GP.
Och responsen har varit positiv.
I en intervju med Sundsvalls Tidning berättar Kalla att många har hyllat henne för hennes ställningstagande.
– Min mamma ringer mig flera gånger i veckan och läser upp brev från drabbade och det fortsätter att strömma in i alla kanaler, säger 30-åringen.
Hon fortsätter:
– Det är svårt att förstå att man kan ha så stor inverkan. För mig är det viktigaste att jag är mig själv och att jag gör det jag själv kan stå för.
Till GP sa Kalla att hennes egen psykolog Thomas Nilssons arbete med spelmissbrukande klienter också legat till grund för hennes beslut att nobba spelbolagen.
– Hans profession har påverkat min inställning och kunskap kring det. Precis som med andra beroenden så är det så många som drabbas runt omkring, sa Kalla.”
 

Det var nog rätt att varken Italien eller Ukraina fick plats i VM.


När det gäller matcher så var de många U-landslag som var igång med sina kval till Europamästerskapen i sina respektive åldersklasser. Allt från U-17 till U-19 med både pojk- och flickmatcher. Inga svenska ”småttingar” spelade igår. Vad det gäller de fullvuxna så spelades det två landskamper igår. Albanien tog emot Jordanien och lite överraskande klarade Jordanien 0-0. Den andra matchen skulle Italien vinna över Ukraina, men det slutade 1-1. Italien är inte så bra just nu. Varken de eller Ukraina var med i VM i somras och det var kanske riktigt att de skulle vara utanför.

FOTBOLLSHISTORIA från den 11:e oktober

1958 Bill Nicholson ny manager i Tottenham.

Bill Nicholson höll sig till Tottenham Hotspur i hela sitt liv. Från 1938 till 1955 spelade han 314 matcher för laget. Det blev till en landskamp för England också men det var enda gången han lämnade Tottenham. 1958 fick Spurs manager Jimmy Anderson sparken och idag tillträdde Bill Nicholson som ny manager. På eftermiddagen var det match mot Everton och man får säga att debuten som manager gick ganska bra. Tottenham vann idag 1958 med 10-4. 1961 firade Bill och hans lag sin största triumf genom att vinna dubbeln, ligan och FA-cupen. 1974 förlorade Tottenham UEFA-cup finalen mot Feyenoord och då sa Bill upp sig som manager för laget han tillhört i 36 år.

1962 Pelé är fortfarande världens bästa.

 
Santos från Sydamerika och Benfica från Europa möttes idag i Lissabon i andra matchen av Intercontinental Cup. Santos hade vunnit första matchen den 19:e september på Maracaña med 3-2 så de borde ha god chans att vinna hela cupen med en seger hemma. Fast de flesta tänkte inte så mycket på vilket lag som skulle vinna utan mer på vilken världsstjärna som skulle glänsa mest. Båda lagen hade en stor stjärna, kanske de två bästa fotbollsspelarna just då. I Santos spelade Pelé och i Benfica Eusebio. Det blev Santos och Pelé som regerade. Santos vann dagens match med hela 5-2 och Pelé som avgjort första mötet gjorde ett hat trick i dagens match.

2006 enkelt göra mål på England.

 
Kvalet till EM 2008 hade kommit igång efter sommarens VM i Tyskland. England hade bortamatch idag 2006 mot Kroatien. Det var tredje omgången för båda nationerna och hittills hade ingen av den släppt in något mål. England keeper Paul Robinson var den förste som fick ge sig efter ett nickmål av Kroatiens brasse Eduardo. Men det är det som inträffade åtta minuter senare som alla kommer ihåg efteråt. Då hade Phil Neville bollen och skickade den bak till sin målvakt som skulle rensa upp. Men en liten tuva gjorde att bollen hoppade till just då Robinson tog sats att dra på. Det resulterade i ett praktfullt hål i luften och en boll som sakta och försmädligt rullade in i mål. England förlorade med 2-0 och Robinson hölls utanför landslaget i två år.

Fast Paul Robinson har gjort mål också som det mot Watford i Premier League. Målet finns på andra videon

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 11:e oktober

Seamus COLEMAN blir 30 år

Seamus är född 1988 i Killybegs, Irland
Försvarare
13 U- och 47 A-landskamper för Irland.
Klubbar som spelare:
St. Catherine's (2000-06),
Sligo Rovers (2006-09),
Everton (2009-),
Blackpool (2010 lån).
Seamus startade som utövare av Gaelic football innan han gick övertill vanlig fotboll. 2009 och 2010 utsågs han till Irlands bäste U-21spelare

Bobby CHARLTON blir 81 år

Bobby är född 1937 i Ashington, England
Anfallare
11 U- och 106 A-landskamper för England.
Klubbar som spelare:
Manchester United (1953-73) 606 matcher,
Preston North End (1974-75),
Waterford United (1976).
Lag som tränare:
Preston North End (1973-75 spelande tränare),
Wigan Athletic (1983 hjälptränare).
En Manchester Unitedlegend som bl a överlevde Münchenkraschen 1958.
Världsmästare 1966.
Bobby Charlton kallas numera oftast för Sir Bobby efter att han 1994 blivit adlad av den engelska drottningen. Sir Bobby sitter för närvarande i Manchester Uniteds styrelse.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv