• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 13:e september 2017.

Kvalitetsmässigt är Champions League en usel turnering.
Fast två matcher borde varit jämna. Bara en var det.
Svenskarna i gårdagens CL.
​​​​​​​Superettan med BP och HIF.
Roy Hodgson tar över Crystal Palace


NYA TRÖJOR:
Bolognas första och andra tröja och Romas, Inters och Hull Citys tredjetröjor 2017/18

FOTBOLLSHISTORIA: 
2006: Arsenal är så internationella som ett fotbollslag kan bli.
2006: George Bests tröja säljs för en kvarts miljon. (och det var inte jag som köpte den!)

FÖDDA:
Fabio, Thomas.

Kvalitetsmässigt är Champions League en usel turnering.


Det vet i tusan om Champions League är en stor turnering? I lördags blev det stort ramaski och furundran av den match som slutade 5-0. Det var i den annars ganska jämna Premier League i England. I Champions League furundras man inte över sådana resultat. Igår spelades tre matcher som slutade 3-0, en blev 5-0 och största segern tog Chelsea över det lag som vann över det lag som vann över det lag som vann över Malmö FF, Qarabag. 6-0 slutade det och ingen blir förvånad. Så ojämna är de lag som spelar i denna ojämna cupturnering.
 

Fast två matcher borde varit jämna. Bara en var det.


Men visst finns det upp emot två lag i varje grupp som kan bli spännande och jämna matcher. Den jämnaste var en sådan match. Roma mötte Atletico Madrid och det slutade 0-0 även om Madridlaget hade matchens vassaste chans på övertid då man missade ett öppet mål från två meter. Jämt trodde man även att det andra möter mellan Spanien och Italien skulle bli, men Barcelona var ett av de lag som tog en 3-0 seger. Och det över vårens finalist Juventus. Här var det Messi som gjorde första målet och det var även första gången i historien som han lyckades överlista Buffon i Juve-målet.
 

Svenskarna i gårdagens CL.


Enda svenska målgörare var Mikael Lustig som gjorde ett av de sexmål som Paris SG vann över Celtic med. Ja, Lustig spelar i Celtic så det var givetvis ett självmål. Mourinho hade lite bänkade spelare med i det lag som slog Basel med 3-0. Victor Nilsson-Lindelöf splade hela matchen. Pontus Wernbloom fanns också i ett vinnande lag och detta var kanske gårdagens enda lilla överraskning. CSKA Moskva lyckades vinna borta med 2-1 över Benfica.
 

Superettan med BP och HIF.


Stormatchen i Sverige var i andra divisionen Superettan. Det var Brommapojkarna som tappat lite på slutet som hemma på Grimsta IP tog emot ett av de lag som sågs som seriesegrare före säsongen men som har underpresterat under säsongen. Helsingborgs IF talar jag om. De låg femma och ligger fortfarnade kvar på den platsen. BP hade chans att överta ledningen vid seger och det hade de fram till 90:e minuten. Då gjorde HIF något som Liverpool var oförmögna till i lärdags. Helsingborg kvitterade med en man utvisad. Detta torde bevisa att det faktiskt går att spela fotboll med en man mindre på plan.
 

Roy Hodgson tar över Crystal Palace


Frank de Boer har fått lämna. Nu bekräftar Crystal Palace att Roy Hodgson tar över. Efter blott fyra Premier League-matcher fick Frank de Boer sparken av Crystal Palace. Roy Hodgson har målats upp som efterträdaren och nu uttalar sig engelsmannen. På Sky Sports fråga om en affär är nära svarar han så här: – Det hoppas jag. Det är en fantastisk möjlighet att återvända till sporten jag älskar, på toppnivå, och dessutom till en klubb jag alltid har beundrat, gillat och stöttat, säger han och fortsätter: – Det är en bra dag för mig. Jag är väldigt glad och ser fram emot att förhoppningsvis få sätta mig ner och försöka hjälpa oss plocka poäng och klättra i tabellen. Crystal Palace har ännu inte gjort mål i Premier League den här säsongen. Efter fyra omgångar har man åkt på fyra förluster och ligger man sist. 20.30 igår bekräftade Crystal Palace att Hodgson blir ny tränare.

NYA TRÖJOR

BOLOGNAs första- och andratröja 2017/18

Macron har skapat Bolognas nya hemma och bortatröja. Då de och laget är italienska så är det små tröjor, s k Bodyfit. Alltså ganska tajta. Hemmatröjan har de klassiska randiga färgerna, men bortatröjan gillar jag. Där har man skapat en tvärrand i rött och blått och randen består av namnen på de allra största spelarna som spelat i klubben.

ROMAs tredjetröja 2017/18

Nike har i dagarna släppt mängder med tredjetröjor till de klubbar som de har kontrakt med. Alla ser i stort sett likadana ut. Ett kamouflagemönster i mycket mörk färg som skiftar lite i klubbens ordinarie färg. I detta fall något mörkrött. En modell hade varit ganska fräckt, men då alla klubbar har en liknande tröja så blir detta väldigt fantasilöst.

INTERs tredjetröja 2017/18

Det som finns att skriva om denna tröja står redan i texten här ovan om Romas tredjetröja. Enda skillnaden är att denna går i Inters blåa nyans.

HULL CITYs tredjetröja 2017/18

Umbro har i samarbetet med Hull City valt att plocka fram en tredjetröja till säsongen i andra divisionen. Färgen är ingen överraskning direkt. Då det ska till en andra eller tredjetröja så har man alltid skiftat mellan tre färger, svart, vitt eller blått. Åters bortatröja är vit och då blev tredjetröjan blå. Även här finns det lite av kamouflagemönster i det blå och de små inslagen av orange gör att det blir en helt OK tröja.

FOTBOLLSHISTORIA från den 13:e september

2006 Arsenal är internationellt

 
Det var idag 2006 hemmamatch för Hamburg i Champions Leagues öppningsmatch. Gästerna var ett internationellt lag från England. Arsenal vann matchen med 2-1 och de använde sig i startelvan av elva spelare från elva olika nationer: Jens Lehmann (Tyskland), Emmanuel Eboué (Elfenbenskusten), Johann Djourou (Schweiz), Justin Hoyte (England), William Gallas (Frankrike), Tomáš Rosický (Tjeckien), Gilberto Silva (Brasilien), Cesc Fàbregas (Spanien), Alexander Hleb (Vitryssland), Emmanuel Adebayor (Togo), and Robin van Persie (Nederländerna). På bänken satt även Sveriges Fredrik Ljungberg och Kameruns Alex Song. Snacka om laget som stod för Champions Leagues budskap nio år senare: No racism!
 

En annan intressant detalj i matchen var att båda lagen sponsrades av Fly Emirates. UEFA har några märkliga regler och en säger att två lag som möts i de Europeiska cuperna inte får bära samma sponsor. Hemmalaget hade sina Fly Emiratesprydda tröjor, medan internationella Arsenal fick spela med Dubai på bröstet. I returen den 21:a november var det Hamburg som hade Dubai på bröstet, men de förlorade då också; 1-3.

2006 Auktion på Christie´s

 
På Christie's i London var det idag 2006 en dröm för de som gillar fotbollströjor. En tröja som såldes var George Bests Manchester Unitedtröja han hade i FA-cupmatchen mot Northampton Town den 7:e februari 1970. Matchen slutade 8-2 och Best gjorde sex av målen. Efter matchen hamnade tröjan hos en tidning och 1996 var den ett pris i en tävling tidningen hade. Vinnaren höll på tröjan i tio år och idag ropades den in av en anonym köpare för 24 000 pund, ca en kvarts miljon kronor. Någon sådan tröja har jag tyvärr inte i min samling.

FÖDDA IDAG

44 år Fabio CANNAVARO född 1973 i Neapel, Italien
Försvarare
21 U- och 136 A-landskamper för Italien.
Klubbar som spelare:
1988-95 Napoli,
1995-2002 Parma,
2002-04 Inter,
2004-06 Juventus,
2006-09 Real Madrid,
2009-10 Juventus igen,
2010-11 Al-Ahli Dubai. 
Lag som tränare:
2013-14 Al-Ahli (assisterande)
2014-15 Guangzhou Evergrande,
2015-16 Al-Nassr,
2016- Tianjin Quanjian.
Fabio blev världsmästare 2006 då han också som förste och hittills ende försvarare fick priset Ballon d'Or som delas ut till världens bäste fotbollsspelare.

28 år Thomas MÜLLER född 1989 i Weilheim in Oberbayern, Västtyskland
Anfallare/mittfältare
16 U- och 87 A-landskamper för Tyskland.
Klubbar som spelare:
1993-2000 TSV Pähl
2000- Bayern München.
Då han spelat i Byern München i hela sin vuxna fotbollskarriär så har det blivit ett antal titlar. Sex gånger Bundesligamästare, fyra cupsegrar och Champions Leaguemästare 2013. Han har varit med i två VM och 2014 blev han världsmästare i Brasilien. Då hade han redan året tidigare blivit världsmästare för klubblag.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln