• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 16:e mars 2016.

Svenska cupen hammarby mot Häcken, Champions League: Manchester City tråkade till sig kvartsfinal för första gången! Om man inte lyckas göra ett enda mål på två matcher borde båda lagen åka ut! Nu gäller det att gallra bort två spanska och ett tyskt innan finalen.
HISTORIA: England-Tyskland största seger, Tunisisen dukar sig själv, Då spelarna tog slut.
FÖDDA: Terry, Theo. 
LIVERPOOLARE: Billy
DAGENS TRÖJA
MANCHESTER CITYs förstatröja 2008/09.

Hammarby straffade ut AIK


Sista laget i Svenska cupen skulle ta sig till semifinal tillsammans med Malmö FF, Kalmar FF och BK Häcken. Det var Häckens motståndare som skulle utses och det gick inte efter ordinarie tid och förlängning. Det krävdes alltså straffar mellan Hammarby IF och AIK och hjälten i matchen blev islänningen Ogmundur Kristinsson som är målvakt i Hammarby. Det var han som lade den sista och avgörande straffen som tog Bajen till semifinal.
 

Festen med Champions Leaguematcher kom av sig helt och hållet.


Annars var det Champions League som skulle vara det stora i går, men jag tror nästan att varje match som spelades i världen igår hade varit intressantare. I Champions League görs det inga mål. Manchester City mot Dynamo Kiev var ett riktigt sömnpiller och det är synd och ojust mot publiken att spela på resultat istället för att bjuda på underhållning för sina supportrar. Klubben Manchester City var säkert glada. De hade äntligen tagit sig till kvartsfinal i Champions League, något de aldrig tidigare klarat av. Dessutom är de enda kvarvarande Engelska lag.
 

Om man inte lyckas göra ett enda mål på två matcher borde båda lagen åka ut!


Man kunde förvänta sig lite mer i andra matchen. Här hade Atletico Madrid klarat få 0-0 i Eindhoven, och på hemmaplan skulle de köra över PSV. Men efter full tid var det 0-0 även här och även i denna match. Dock ska sägas att det både fanns spänning och betydlig mer fartfylld fotboll än i Manchester-matchen. Men allt avgjordes på straffar, 16 stycken. Två ganska i straffläggningen ganska risiga målvakter lyckades inte rädda en enda straff. Missen från PSV Eindhoven var ett ribbskott. Och tyvärr så gick Atletico Madrid vidare.
 

Nu gäller det att gallra bort två spanska och ett tyskt innan finalen.


Med mitt tyvärr menar jag inte att jag är emot Madridlaget på något sätt. Det är bara så att nu kommer tre av de kvarvarande åtta lagen att komma från Spanien och jag hade hellre plockat bort ett spanskt lag och bytt ut det mot ett från Nederländerna. Som jag ser det trots att inte de två sista åttondelarna är spelade (ikväll går Bayern München och Barcelona vidare) så är det tre lag från Spanien, två från Tyskland och ett var från England, Portugal och Frankrike. Jag vill INTE se två spanska eller tyska lag i final!!!

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1909 Tyskland rekord. 1978 tredje prismatch. 2002 Slaget på Bramall Lane

 

1909 Målrekord

 
Idag 1909 spelade ett Engelskt amatörlandslag landskamp mot Tyskland. Matchen spelades i Oxford och tyskarna ville ha revansch för 5-1 förlusten i Berlin förra året. Tyvärr för Tyskland så blev det istället en förlust som fortfarande står som den största i landets fotbollshistoria. 0-9 och det lär nog knappast kunna slås.
 

1978 Nigeria trea

 
Idag 1978 spelades matchen om tredje pris i Africa Nations Cup på Sports Stadium i Accra, Ghana. Matchen gick mellan Nigeria och Tunisien. Tunisien tog planenligt ledningen i 19:e minuten genom Mohamed Akid. Då var allt frid och fröjd, men då Baba Otu Mohammed kvitterade i 42:a minuten ansåg tunisierna att målet inte skulle godkännas. Givetvis kunde de inte övertyga domaren utan lämnade planen för att vägra spela vidare. Förutom den missade bronsmedaljen blev Tunisien avsängda från landslagsspel i två år.
 

2002 tunt med spelare på plan

 
Idag 2002 spelade Sheffield United en ligamatch hemma på Bramall Lane mot West Bromwich. Det startade illa för hemmalaget som redan efter nio minuter fick sin målvakt utvisad. Det var dock bara 1-0 till gästerna i paus. I andra blev det 2-0 efter 63 minuter. Då bytte United in sina två afrikaner Patrick Suffo och Georges Santos. Efter ytterligare en minut var båda två utvisade. Strax efter att West Bromwich gjort 3-0 skadades två Sheffield Unitedspelare så illa att de tvingades lämna matchen. Då alla byten var gjorda och United bara hade sex spelare kvar på planen tvingades domare Eddie Wolstenholme att bryta matchen pga för få spelare. Normalt blir det ett omspel men detta protesterade West Bromwich mot och de fick behålla poängen och 3-0. Däremot ville inte Sheffield United behålla Patrick Suffo och Georges Santos. De spelade aldrig mer för Sheffield-laget.

FÖDDA IDAG

Terry PHELAN
49 år
Försvarare
45 landskamper för Irland.
Klubbar som spelare: 1984-86 Leeds United,
1986-87 Swansea City,
1987-92 Wimbledon,
1992-95 Manchester City,
1995-97 Chelsea,
1997-2000 Everton,
1999 Crystal Palace (lån),
2000-01 Fulham,
2001 Sheffield United,
2001-05 Charleston Battery och
slutligen 2005-09 Otago United.  
Lag som tränare: sedan 2015 Kerala Blasters.

Theo WALCOTT
27 år
Anfallare
40 U- och 42 A-andskamper.
Klubbar som spelare: 1999-2000 Newbury,
2000 Swindon Town,
2000-06 Southampton och
sedan 2006 Arsenal.

LIVERPOOLARE

Billy WATKINSON
blev 79 år född 1922
Mittfältare
Klubbar som spelare: Prescot Cables (1939-46),

1946 till 1951 tillhörde han Liverpool FC. Där spelade han 24 matcher och gjorde 2 mål.
Accrington Stanley (1951-54),
Halifax Town (1954-56),
Prescot Cables (igen/ 1956-58)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv