• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 4:e maj 2022

Två supegolfare i min boll och jag lite mer mänsklig.
HBK, Luleå och Liverpool.
NAMNSDAG
Monika och Mona

TEMADAG:
Fothälsodagen
Star wars-dagen

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 4/5:
1905: Boca Junior grundas.
1999: Liverpool vinner derby, men snortande Fowler förlorar.

FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 4/5:
Cesc FÀBREGAS
, FERNANDINHO.

FAKTA OCH TANKAR OM TISDAGEN DEN 3/5 2022.

Två supegolfare i min boll och jag lite mer mänsklig.
 

Frågan är om det är för att man vet att man ska ut på golfbanan eller något annat, men krämporna hade gått över till klockan nio då vi stod på första tee för att spela 18 hål. Vi var sju gubbar och där jag spelade var vi tre. Hade jag gått med de andra fyra så hade jag haft ett bra resultat. Det är märkligt för det resultat jag hade var jag nöjd med, men jag hade inget att hämta bland mina två medspelare. Jag spelade tre slag sämre än mitt handikapp, vilket är fullt godkänt. En i bollen spelade tre slag bättre än sitt handikapp och den tredje var tio slag bättre. 62 slag eller 46 poäng. Det var gårdagens obestridde segrare.

Efter rundan så tar vi en fika och snackar om spelet och ditten och datten. Jag hade lovat vara hemma till klockan två och trodde jag skulle få lämna lite tidigare, men det var gott om tid och jag var hemma redan halvtvå. Då hade jag fått reda på att det blir nya insatser och nytt spel både torsdag och fredag denna vecka.

HBK, Luleå och Liverpool.
 

Med tanke på golf så hade min gamle klasskamrat från lärarhögskolan kontaktat mig via mail och undrade om vi båda var redo för en runda. Detta var ett tag sedan och jag hade inte blivit klar att svara förrän igår. Blixtsnabbt fick jag svar att han inte hade tid just nu för det var en viktig match han skulle se. På så sätt kom jag in på gårdagens sport. Givetvis visste jag att hans viktiga match handlade om Halmstads BK. Förra säsongen var detta en Allsvensk match. Nu spelar både HBK och Östersund i Superettan. Jag hittade en fulstream så att jag kunde se matchen. 2-0 var fullt rättvist och HBK har definitivt större chans att ta sig tillbaka till Allsvenskan än Östersund.

Samtidigt med matchen i Superettan slog jag på TV12 som visade tredje SM finalen i ishockey. Det stod då 3-0 till Luleå och jag skulle bara se en liten stund. Men då Färjestad kom igen till 3-2 började det bli spännande och jag tittade klart på matchen. Den slutade 4-4 och i förlängningen var det Luleå som satte femman och tog ledningen i matcher med 2-1.

Då detta var slut hade jag redan sett en bit in i andra halvlek av returen i Champions Leaguefotbollen mellan Villareal och Liverpool. Det skulle ju bli en enkel match för Klopp och hans mannar att ta sig till final. De hade ju 2-0´att gå på. Då första halvlek var till ända var resultatet helt jämnt då Villareal ledde med 2-0. I andra kom Liverpool och Villareals målvakt ut som helt andra personer. Liverpool tryckte på och lyckades slå in två bollar mellan benen på Geronimo Rulli som stod i Villareals mål. Eller stod och stod. Han var även ute på vift och bjöd även på ett tredje Liverpoolmål. Så slutade det som alla nog hade trott på förhand. Nämligen att Liverpool även skulle vinna match två. 3-2 igår och 5-2 totalt gör att Liverpool är i sin tionde final. Tidigare har det blivit sex vinster och tre förluster i finalerna.

IDAG: ONSDAGEN DEN 4:E MAJ.

NAMNSDAG:

Monika och Mona
 

Namnsdagar den 4:e maj i kronologisk ordning.
 
Före 1704 – Florianus (till minne av en kristen martyr; utgått)
1704–1900 – Monika
1901–1985 – Monika
1986–1992 – Monika, Majne (utgått) och Mona
1993–2000 – Monika och Mona
Från 2001 – Monika och Mona

TEMADAG:

Fothälsodagen

 

Fothälsodagen infaller första helgfria tisdagen i maj. I år är det sextonde året som förbundet Sveriges Fotterapeuter utlyser en nationell fothälsodag i början av maj och uppmuntrar på så vis svenska folket att ta lite extra hand om sina fötter.

TEMADAG:

Star wars-dagen

 

Star Wars-dagen, eller Luke Skywalker-dagen, firas den 4 maj varje år och är en inofficiell Star Wars-högtid som firas av fans över hela världen. Datumet är valt genom en ordvits på den kända Star Wars-frasen ”May the force be with you”, som blivit till frasen: ”May the Fourth (4th) be with you”, där ”May the Fourth” då refererar till den 4 maj.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 4:E MAJ.

1949 Torino-kraschen.
 

Idag 1949 var den italienska fotbollsklubben A C Torino på väg hem från Portugal där de spelat en vänskapsmatch mot Benfica. Dåligt väder med regn och dimma gjorde att flygplanet laget åkte i kom något fel vid inflygningen till Turins flygplats. Planet kraschade mot ett berg i närheten som kallades Superga. Alla 31 ombordvarande dog. Den ende från laget som fortfarande var vid liv var Sauro Toma som på grund av skada inte var med i Portugal. Torino ledde Serie A med fyra omgångar kvar och tvingades spela de sista matcherna med ungdomslaget. Av sympati ställde även motståndarna upp med sina ungdomslag och Torino vann alla fyra matcherna och blev italienska mästare.
 

Bild: Klicka för att se en kort dokumentär.

1966 Peter Shilton debuterar.
 

Idag 1966 fick den 16-årige Peter Shilton hoppa in i målet för Leicester istället för Gordon Banks. Det gick bra för unge Peter som höll nollan och bidrog till att Leicester vann matchen med 3-0 över Everton. Peter Shilton spelade sedan för Stoke City, Nottingham Forest, Southampton, Derby County, Plymouth Argyle, Wimbledon, Bolton, Coventry, West Ham, och Leyton Orient innan han som 47-åring drog sig tillbaka. Han hade då spelat 1005 matcher i Engelska ligan vilket fortfarande är rekord. Han gjorde dessutom ett mål under tiden han spelade i Leicester.

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES DEN 4:E MAJ.

Cesc FÀBREGAS blir 35 år.
 

Francesc "CESC" FÀBREGAS Soler är född 1987 i Arenys de Mar, Spanien.
Mittfältare
39 U- och 110 A-landskamper för Spanien (2002-16) och 3 landskamper för Katalonien (2004-).

Klubbar som spelare:
Mataró (1995-97),
Barcelona (1997-2003),
Arsenal (2003-11),
FC Barcelona igen (2011-14),
Chelsea (2014-19),
Monaco (2019-).

Han har två EM-guld 2008 och 2012 och ett VM-guld 2010.

FERNANDINHO blir 37 år.
 

FERNANDINHO Fernando Luiz Rosa är född 1985 i Londrina, Paraná, Brasilien.
Mittfältare
53 A-landskamper för Brasilien (2011-19).

Klubbar som spelare:
Atlético Paranaense (2002-05),
Sjachtar Donetsk (2005-13),
Manchester City (2013-22).

Förutom portugisiska talar han även ryska, italienska, spanska och engelska. Dessutom är han en djupt troende kristen och säger att: "Jesus är min största inspirationskälla!"

MATCHTRÖJAN JAG BÄR IDAG.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

Har du frågor, kommentarer eller synpunkter om dagens blogg så hör gärna av dig på:
soccershirts@hotmail.com

HA EN BRA ONSDAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv