• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 4:e juni 2020

Jag saknar Poster och ett fast utlämningsställe. Panerad fisk och Vera.

FOTBOLLSHISTORIA:
1907: Helsingborgs IF bildas
1950: Ungern inleder sin rad av 31 matcher utan förlust.
1977: Euforiska skottar tar med sig Wembley efter seger i Brittiska mästerskapen.
1986: Danmark vinner sin allra första match i VM.

FÖDDA:
Lukas, Emmanuel, Giourkas.

DAGENS TRÖJA

BLOGGTEXT OM ONSDAGEN DEN 3/6 2020

Jag saknar Poster och ett fast utlämningsställe. Panerad fisk och Vera.


Sedan Posten försvann så finns det ingen ordning alls på skickande och mottagning av paket. Jag vet att då jag jobbade i Fotbollsaffären och skickade beställningar så kom det ofta frågor om hur det gick till då kunden skulle hämta paketet. Svaret var då; Att det finns på ditt utlämningsställe. Nuförtiden är problemet; Vilket är mitt utlämningsställe? Då vi i familjen beställt något så finns det fem olika utlämningsställen, och vi vet aldrig vid beställningen viket av dem som paketet ska hämtas på. Det beskedet får vi då paketet anlänt. I coronatider så verkar det underligt att man skata sig runt i stan för att trängas på någon bensinmack, tipsbutik eller ICA-affär för att få ut sin beställning.
 

Om det sedan blir som det var för oss med den senaste bokbeställningen så är det katastrof. ICA på Hermodsdal har blivit ett nytt utlämningsställe. Här hämtades en bok ut förra veckan. Då dottern kom hem med paketet visade det sig att hon fått med sig ett paket till Nydala Fritidsgård som innehöll en massa snören. Att etablera kontakt med butiken var omöjligt då det inte fanns någon som svarade på några telefonsamtal. Det fanns en mailadress och den användes. Det visade sig vara till chefen på ICA Hermodsdal, som blev topp-tunnor-rasande på hur hans anställda skötte servicen. Igår körde jag dottern till affären och hon lämnade tillbaka Fritidsgårdens snören och fick ut vår bok. Då ICA har en massa fraktbolag som Schenker, PostNord med flera så visade det sig att det fanns paket från de olika fraktarna som innehöll samma utlämningsnummer. På så sätt hade det blivit fel vid utlämningen tidigare i veckan. Så öppna gärna Era beställningar på plats om det verkar lite skumt med paketet i förhållande till det förväntade innehållet!
 

Detta var alltså en av mina uppgifter igår. De två andra var att laga en av middagarna i City Gross familjelåda. Det blev ”Panerad fisk med asiatisk sallad”. Till detta krävdes lite stödköp av mer koljafiléer då kassen är till två personer, men just denna måltid skulle räcka till fyra. Vi tre som åt direkt var alla nöjda och det hoppas jag även dottern som betalar matkassarna ska bli. Det blev tre matlådor till henne att ta upp till Kalmar då hon kommer hem och hämtar dem.
 

Avslutningsvis var det TV-kväll med hustrun och då gäller det oftast någon engelsk deckare. ”Vera” avslutad säsong 7 med avsnitt 4 ”The blanket mire”. Som så många av de populära engelska deckarna så bygger de på böcker. Författarinnan Ann Cleeves har två deckarhjältar igång. Det är Kriminalkommissarie Jimmy Perez i ”Shetland” och så kriminalkommissarien Vera Stanhope från ”Ett fall för Vera”. TV-serierna är ju fler än böckerna så det är fristående avsnitt skrivna av manusförfattare, som använder sig av karaktärerna från böckerna. Det fina med de engelska deckarna är att trots att de innehåller mycket våld så är det inget som serien frossar i utan det är utredningsarbetet som är spännande och där man själv kan försöka lista ut vem som är mördaren. Det lyckades i gårdagens avsnitt ungefär tio minuter innan vi som tittare fick svaret. Engelska deckarserier slår de amerikanskamed hästlängder.

FOTBOLLSHISTORIA från den 4:e juni.

1907: Helsingborgs IF bildas

De båda skånska sportklubbarna IF Svithiod och Stattena IF slås idag 1907 samman och bildar Helsingborgs IF, som snart får inriktning mot fotboll. Helsingborgs IF är en klassisk allsvensk klubb som var med när allsvenskan startade 1924. Ett tidigare ofta använt smeknamn för klubben var "Mjölkkossan", ett begrepp som myntades hösten 1925 då HIF drog storpublik överallt och kassörerna i de allsvenska klubbarna gnuggade händerna av förtjusning. Idag (2020) är klubbens lag med i fotbollsallsvenskan är hittills det enda svenska lag som under en och samma säsong har vunnit de tre högsta svenska fotbollstitlarna Allsvenskan, Svenska cupen och Supercupen (2011).

FOTBOLLSHISTORIA från den 4:e juni.

1950 Ungern bäst i världen

Ungerns lag vid matchen mot Polen 1950. Ungerns lag vid matchen mot Polen 1950.

Idag 1950 spelade Ungern en vänskapsmatch mot Polen. Det blev seger med 5-2. Detta var den första matchen i Ungerns otrologa rad på 31 matcher utan förlust. Den 32:a matchen, som de förlorade med 3-2 till Västtyskland, kom 1954. Då räknades Ungern som världens bästa landslag och var storfavoriter i VM, men i finalen bröts segerraden och Ungern fick bara silver.

FOTBOLLSHISTORIA från den 4:e juni.

1977 Skottar på Wembley
 

Idag 1977 spelades sista matchen i det Brittiska mästerskapet. Deltagare var Wales, Nordirland, Skottland och England. Matchen mellan England och Skottland spelades på Wembley. Vinnaren skulle bli mästare. Matchen i sig var inte mycket att minnas. I en ganska medioker match tog skottarna ledningen med 2-0 innan England fick ett tröstmål. Det är efteråt som minnesbilderna från matchen finns. Segerrusiga skottska supporters rusade in på planen då mästerskapet var i hamn. Detta var Skottlands första seger över England på över tio år och alla ville ha ett minne från matchen. Grästuvor slets upp från planen och den största souveniren fick de som lyckade stjäla med sig ribban från ena målet.

FOTBOLLSHISTORIA från den 4:e juni.

1986 dansk debut i VM
 

Idag 1986 spelade Danmark sin första VM-match i fotboll. De hade hamnat i Grupp E som vid detta VM gick under namnet ”Dödens grupp”. Här fanns även Västtyskland, Uruguay och Skottland. Dagens motståndare var Skottland och matchens enda mål kom i 57:e minuten. Det var Danmarks specielle målskytt Preben Elkjær som gjorde målet. Danmark vann sedan över Uruguay med makalösa 6-1. Sista matchen i gruppspelet var mot Västtyskland och segraren skulle få Spanien i åttondelen, medan förloraren skulle möta Marocko. Det pratades om att taktiskt förlora matchen, men det ville inte danskarna som vann med 2-0 och blev etta i gruppen. Tyvärr visade sig Spanien vara för svåra i åttondelen.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 4:e juni.

Lukas PODOLSKI blir 35 år

Lukas Josef PODOLSKI är född 1985 i Gliwice, Polen.
Anfallare
21 U- och 130 A-landskamper för Tyskland (2004-17).

Klubbar som spelare:
FC 07 Bergheim (1991-95),
1. FC Köln (1995-2006),
Bayern München (2006-09),
1. FC Köln igen (2009-12),
Arsenal (2012-15),
Inter (2015 lån),
Galatasaray (2015-17),
Vissel Kobe (2017-19).,
Antalyaspor (2020-).

Världsmästare 2014. Podolski avslutade landslagskarriären den 22 mars 2017 med ett vänskapsmöte mot England där han gjorde matchens enda mål.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 4:e juni.

Emmanuel EBOUÉ blir 37 år

Emmanuel EBOUÉ är född 1983 i Abidjan, Elfenbenskusten.
Försvarare
79 A-landskamper för Elfenbenskusten (2004-13).

Klubbar som spelare:
ASEC Mimosas (2000-02),
Beveren (2002-05),
Arsenal (2005-11),
Galatasaray (2011-15),
Sunderland (2016).

Hans liv efter fotbollen har inte varit så ljust; Frun hade kontroll på hans pengar och efter skiljsmässan blev han utfattig, hemlös och han kämpar med sin mentala hälsa.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 4:e juni.

Giourkas SEITARIDIS blir 39 år

Georgios "Giourkas" SEITARIDIS är född 1981 i Piraeus, Grekland
Försvarare
72 A-landskamper för Grekland (2002-10).

Klubbar som spelare:
PAS Giannina (1998–2001),
Panathinaikos (2001–04),
Porto (2004–05),
Dynamo Moskva (2005–06),
Atlético Madrid (2006–09),
Panathinaikos igen (2009–13).

Europamästare 2004.

DAGENS ORD.

DAGENS WALLPAPER till PC 1920x1080

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv