• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 26:e augusti 2020

Ska Internet få ett skyddshelgon? Usel kunskap, uselt golfspel, uselt antal mord, men strongt av West Ham.

FOTBOLLSHISTORIA:
1963: Alfredo di Stéfano kidnappas.
1982: Shankly Gates på Anfield öppnas.

FÖDDA:
Rachel.

DAGENS TRÖJA.

FAKTA OCH TANKAR OM TISDAGEN DEN 25/8 2020.

Ska Internet få ett skyddshelgon? Usel kunskap, uselt golfspel, uselt antal mord, men strongt av West Ham.


Först två saker som tilldrog mitt intresse från gårdagens tidning. Först handlade det om Carlo Acutis, född 1991 och död 2006 i leukemi. Han var född i England av italienska föräldrar. Ganska snart flyttade de tillbaka till Milano. Carlo var en troende katolsk kristen och ett datageni som bland annat lade upp kartotek på datorn av kristna mirakel. Nu visar det sig att en dödligt sjuk brasiliansk pojke blivit helt frisk efter att ha tillbett Acutis då inga läkare eller mediciner kunde hjälpa honom. Påven Franciskus har funnit detta vara att skäl till att saligförklara Carlo Acutis. Kan man hitta fler tillfällen där Acutis varit inblandad i mirakel så kommer han att helgonförklaras och blir då troligen Internets skyddshelgon. Så säg inte att religionen är gammalmodig.
 

Vad man ska kalla mer än hälften av de 141 granskade krigar och kaféer i Malmö för kan diskuteras. Skrämmande skulle jag vilja påstå. Då tänker jag på vad skolan lärt de anställda eller vad utbildningen till att få driva sina verksamheter har sysslat med. Det handlar om att de anställda inte har någon aning om vad de kan servera allergiker. Sedan måste ju även de som är allergiska ha god kunskap i vad de tål och inte tål. Men att de inte känner till att grädde, ost och yoghurt kommer från mjölk är ju horribelt.
 

Horribelt var även golfspelet på Söderslätt med Kookoo-gänget. Första delen gick som en dans. Vi inledde nämligen dagen med en liten kräftskiva på klubben. Vi hade hyrt ovanvåningen och det var trevligt. Vi fick kräftor, ost och bröd. Drickat hade var och en med själv. Efter någon timmes samkväm så bar det ut på golfbanan. Det blev en av mina sämsta golfrundor i år. Fast mina två golfkompisar i bollen var inte mycket bättre. Vi tre spelade alltså tillsammans 54 hål och lyckades inte göra ett enda par. Det måste vara ett rekord i sig. Ett annat litet rekord var att Micke, två veckor efter att ha bytt ut ena höftleden var med och spelade. Han körde visserligen golfbil, men lyckades bli bäst av tio gubbar över 18 hål. Glädjande för honom och glädjande för mig är att nu kan det bara bli bättre till nästa runda.
 

Inte ens gårdagens avsnitt av Morden i Midsomer höll måttet. Fast då tänker jag inte på historien som hette "Dead in the Water", "Dödsbringande vatten". Mord i en roddklubb och att man inte nådde upp i de vanliga episoderna var att det bara inträffade ett mord.
 

Med fotboll så är det givetvis Premier League jag väntar på. Jag måste återkomma till den helt obegripliga regeln att Manchesterlagen inte kan spela omgång ett för att de behöver vila i 30 dagar. Det var inte länge sedan förra säsongens liga avslutades och här är de flesta lag i full gång med att spela träningsmatcher. Ett lag som gjorde något ovanligt igår var West Ham. Truppen delades upp i två olika lag. Ett åkte till Ipswich och vann med 4-1, medan det andra laget samtidigt spelade borta mot Wycombe och vann med 5-1. Alltså totalt seger med 9-2. Strongt.

FOTBOLLSHISTORIA från den 26:e augusti.

1963 Alfredo kidnappas.

Alfredo och hans kidnappare till höger Alfredo och hans kidnappare till höger

Både Pelé och Maradona har hävdat att Alfredo di Stéfano var den bäste fotbollsspelaren genom tiderna. Han föddes i Argentina och var landslagsspelare både där och i Spanien. (Han avslutade som landslagsman även för Colombia, 6 stycken landskamper). Di Stefano kom till Real Madrid 1953. Då han var med klubben på turné idag 1963 i Caracas i Venezuela bröt sig revolutionären Paul del Rio in på di Stefanos hotell och kidnappade honom under pistolhot. Del Rio hade hoppats på att inleda en revolution liknande den Castro gjort på Kuba. Genom kidnappningen skulle hans organisation ” Fuerzas Armadas de Liberación Nacional” bli känd över världen.
 

Två dagar senare släpptes di Stefano oskadd. 2005 förenades de två igen. Då var det premiär för filmen ” Real, the Movie” och denna händelse fanns med. Paul del Rio hade då gett upp sina planer om revolution sedan länge och arbetade som skulptör och konstnär.

FOTBOLLSHISTORIA från den 26:e augusti.

1982 Shankly Gates öppnas för första gången.

Liverpools store manager var Bill Shankley, 1959 till 1974. Han tog klubben till tre ligatitlar, två FA-cuptitlar och en UEFA-cupvinst. Den 29:e september 1981 ville hans hjärta inte vara med längre. Samtidigt passade Liverpool på att bygga ut och om Anfield. En ingång skulle hedra Bill och den kallades Shankley Gates. Som kronan på verket fanns på toppen en snidad utsmyckning med Liverpools emblem och texten ”You´ll never walk alone”. Idag 1982 invigdes och öppnades denna port för första gången.
 

Inskriptionen ”You´ll never walk alone” är en låt som Liverpoolbandet Gerry & the Pacemakers fick en stor hit med 1963. Låten togs genast upp som kampsång av Liverpool men också skottska Celtic. Vilken klubb som var först är svårt att bevisa. Först med att spela in låten var däremot Frank Sinatra. Det gjorde han 1945. Det var då ”You´ll never walk alone” skrevs av amerikanerna Richard Rodgers och Oscar Hammerstein II. Den var med i musikalen Carousel som hade premiär på Broadway i New York 1945.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 26:e augusti.

Rachel VAN HOLLEBEKE blir 35 år

Rachel VAN HOLLEBEKE är född 1985 i Del Mar, Kalofornien, USA. Före 2012 hette hon Rachel BEUHLER
Försvarare
50 U- och 113 A-landskamper för USA (2004-2015).

Klubbar som spelare:
Stanford Cardinal (2003–06),
San Diego WFC SeaLions (2006–08)
FC Gold Pride (2009–10),
Boston Breakers (2011),
Atlanta Beat (2012),
Portland Thorns FC (2013-15).

OS-guld 2008.

DAGENS ORD.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv