• Boris dagliga blogg

Måndagen den 24:e februari 2020

Stack inför avgörandet.
Brons och middag var båda som guld.
Bokningen var inte bokad.

Damernas Premier League slog ut Manchester United.
Corona fick Serie A att ställa in.


IDROTTSHISTORIA:
1910: Grattis MFF på 110-årsdagen
1993: No more Bobby Moore
2004: Dagen då Edu gjorde tre mål men inte hat trick.
2004: 141 sekunder, det snabbaste hat tricket.

FÖDDA:
Clyde, Denis.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGGTEXT FRÅN SÖNDAGEN DEN 23/2 2020

Stack inför avgörandet.


Dagen efter yngsta dotterns kalas var det en lugn söndag. Fast det gällde inte hustrun och äldsta dottern som var bjuden till en släkting. Då hans föräldrar blivit förkylda och inte kunde komma ner från Kristianstad så fick inte hustrun träffa sin kusin. Dessutom blev de två personer kota till middagen och då fick jag följa med istället. Vi åkte precis då Hanna Öberg var på väg till sin sista skjutning i masstarten. Ett skytte som kunde ge henne guld om hon sköt fullt. Jag gissade på några missar och en fjärde plats och vi åkte iväg just då upplösningen skulle ske.
 

Brons och middag var båda som guld.


Då vi kommit fram så kunde jag utnyttja tjänsterna i min mobil och faktiskt kolla hur det gått i skidskyttet. Visst missade Hanna ett antal skott och kom ut som fyra på väg från sista skyttet till mål, men igår så åkte hon upp sig till ett brons. Jag tror nog att det kändes som ett guld för henne med de missar hon haft i veckans tävlingar. Själv blev eftermiddagen som ett guld med en god och mustig fisksoppa och hembakat surdegsbröd. Till efterrätt en fruktsallad med vit chokladsås. Allt detta sista åtnjöt vi framför TV:n. Det handlade inte om sport utan bilder från Roberts, värdens, senaste resa till Indien. Därefter blev det bildvisning från hans resa för tio år sedan från Kina, Vietnam och Laos. Det var en så trevlig eftermiddag att jag inte saknade vare sig skidskytte eller fotboll.
 

Bokningen var inte bokad.


Däremot var det nu bråttom hem för att köra yngsta dottern till tåget. Hon skulle till sin lägenhet i Växjö och sista arbetsveckan på det jobb hon haft i den staden. Jag lämnade av henne på Hyllie station och skyndade mig åter. Nu för att komma hem och hämta äldsta dottern som är basist i vårt band. Sedan skulle vi hämta Robban som är trummis och sist Jörgen som är leadgitarrist och bokare av tid på Studiefrämjandet. Då äldsta dottern hade alla lör- och söndagar inbokade till mitten av maj så hade vi i bandet förra gången beslutat att vi övar söndag kväll mellan sju och tio. Allt fungerade bra ända tills Robban var upphämtad och meddelade Jörgen att han kunde gå ner för vi var på väg. Då han undrade vad vi var på väg till så misstänkte vi att det knappast skulle bli något spelande igår. Han hade glömt boka och vi satsade på nästa söndag istället.
 

Damernas Premier League slog ut Manchester United.


Det spelades ett antal Premier Leaguematcher igår och två av dem gick klockan tre. Det mycket märkliga var att Viasat inte sände någon av dessa matcher trots att Manchester United var ena laget i en av matcherna. Då Zlatan spelade i United så visades allt som han och hans lag spelade. Nu är det tydligen inte lika viktigt. Däremot visades Manchester City mot Chelsea klockan tre. Detta var i damernas Premier League. I och för sig ett fint genustänkande, men Manchester United mot Watford eller den andra matchen Wolverhampton mot Norwich kunde ju visats också. Nu visste väl alla att de två bottenlagen på bortaplan inte skulle kunna sätta emot två lag på övre halvan. Det kunde de tydligen inte heller då båda matcherna slutade 3-0.
 

Corona fick Serie A att ställa in.


Då vi var på Indien och Kinabildvisning och jag hade en del ärenden som det att skjutsa en dotter till tåget och den andra till en spelkväll, en lyckades och en misslyckades, men detta gjorde att jag inte heller följde då Arsenal lyckades vinna ytterligare en match. Det var Everton de slog med 3-2. Detta var tydligen en ganska jämn och spännande match. Jag kollade lite hur det gått i Serie A och upptäckte att det var en massa inställda matcher. Detta beslut tog ju tydligen Serie A redan i förrgår då de 75 smittade i Coronaviruset i Italien gjorde att man inte ville att för många italienare samlades på samma ställe som i en fotbollsmatch. Tydligen gällde inte detta förbud i Rom och Genua, för där spelades det och Roma ångade inte spel, 3-0 mot Lecce. Genoa hade kanske önskat att det blivit inställt då gästande Lazio vann med 3-2.

IDROTTSHISTORIA från den 24:e februari.

1910 MFF bildas

Klubben uppstod som ett kommunalt initiativ 1905 för att uppmuntra ungdomar i Malmö att spela organiserad fotboll. Ett av ungdomslagen, Bollklubben Idrott, även känt som BK Idrott, var en föregångare till Malmö FF. BK Idrott gick ihop med IFK Malmö i deras nyskapade fotbollsavdelning 1909, men lämnade rätt snabbt på grund av problem mellan de två klubbarna. Den 24 februari 1910 grundade de 19 medlemmarna i BK Idrott, Malmö FF. Den första ordföranden i klubben var Werner Mårtensson.

IDROTTSHISTORIA från den 24:e februari.

1993 Bobby Moore no more

Bobby Moore med Jules Rimet Cup efter VM-segern 1966. Bobby Moore med Jules Rimet Cup efter VM-segern 1966.

Idag 1993 avled Bobby Moore i cancer. Han blev 51 år och räknas som en av Englands legendariska spelare. Mycket av detta kan tillskrivas att han var lagkapten under enda VM som England vunnit. Han spelade större delen av karriären i West Ham men även över 100 matcher i Fulham. Efter lite spel i USA avslutade han sin karriär som spelare i: Hör och häpna, danska Herning Fremad, som nu heter FC Mittjylland.

IDROTTSHISTORIA från den 24:e februari.

2004 Celta Vigo – Arsenal 2-3

Idag 2004 spelade Arsenal en Champions Leaguematch i Spanien. Det fanns lite historia i matchen. Den minst överraskande var att svensken Anders Frisk dömde. Lite märkligare var att det var första gången Arsenal under Arsene Wenger vann i Spanien mot ett spanskt lag. Det märkligaste var att Edu gjorde de tre första målen utan att det var ett hat trick. Det var nämligen Celta Vigos Edu, Luís Eduardo Schmidt, som gjorde kvitteringen till 1-1 medan Arsenals tvåmålsskytt var Edu, Eduardo César Daude Gaspar. Så kan det vara med brasilianska spelare då inte smeknamnen räcker till.

IDROTTSHISTORIA från den 24:e februari.

2004 rekord hat trick
 

Idag 2004 spelade Bournemouth hemma mot Wrexham. Det såg bra ut då de ledde med 3-0 då managern tyckte att James Hayter kunde få vara med de sista minuterna. Han byttes in i 84:e minuten. Fyra minuter senare var ställningen 6-0. Hayter hade då gjort ett äkta hat trick på bara 141 sekunder. Det är tidernas hat trick rekord i en högre liga.

IDROTTSPROFIL som föddes den 24:e februari.

Clyde BEST blir 69 år

Clyde Cyril BEST är född 1951 i Somerset, Bermuda
Anfallare
2 A-landskamper för Bermuda.

Klubbar som spelare:
Somerset Trojans (junior)
West Ham United (1968–76),
Tampa Bay Rowdies (1975 lån),
Tampa Bay Rowdies (1976 indoor),
Tampa Bay Rowdies (1976),
Portland Timbers (1977–81),
Feyenoord (1977–78),
Cleveland Force (1979–80 indoor),
Portland Timbers igen (1980–81 indoor),
Toronto Blizzard (1981–82),
Toronto Blizzard (1981–82 indoor),
Los Angeles Lazers (1982–84 indoor).

Lag som tränare:
Bermudas landslag (1997-99).

Clyde har blivit känd som den allra första färgade fotbollsspelaren i den engelska förstaligan, och det så sent som 1968.

IDROTTSPROFIL som föddes den 24:e februari.

Denis LAW blir 80 år

Denis LAW är född 1940 i Aberdeen, Skottland
Anfallare
3 U- och 55 A-landskamper för Skottland.

Klubbar som spelare:
Huddersfield Town (1956-60),
Manchester City (1960-61),
Torino (1961-62),
Manchester United (1962-73),
Manchester City igen (1973-74).

Denis Law var en av Storbritanniens bästa anfallare under 1960-talet. Större delen av sin karriär tillbringade han i Manchester United, där han tillsammans med George Best och Bobby Charlton var en av de mest omtalade spelarna i Europa.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv