• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 27:e februari 2019

Svensk fotboll utskämd igen.
Erik Hamrén på Cardiff City Stadium.
Brendan Rodgers tillbaka till engelsk fotboll.
Huddersfield älskar möta Wolverhampton.


FOTBOLLSHISTORIA:
1900: FC Bayern München grundas.
1977: Maradona debuterar i landslaget, 16 år gammal.
1999: Sista gången ett Premier Leaguelag startar med en hel-engelsk trupp.

Lotta, Ståle, Djalma.

DAGENS TRÖJA

DAGENS TRÖJA köpte jag för att jag inte ägde någon tidigare från Huddersfield Town och jag ville ha en tröja från då de låg i Premier League. Det kommer de inte att göra nästa säsong. Jag var beredd att ha denna tröja vid ett oavgjort, men då de igår vann med 1-0 över Wolverhampton så var denna tröja ett möste idag.

Svensk fotboll utskämd igen.


En snabb titt på den svenska fotbollen visar att den är igång med Svenska Cupen. Eller är den det? Skulle inte Malmö FF vara sveriges bästa lag och Europavärdigt? Det vet i katten? Då förlorar man väl inte till Östers IF? Sedan så vill tydligen inte svenska ligister att det ska spelas fotboll i Sverige då de gör allt för att stoppa matcher med raketer och eldar som man anklagar runt 50 maskerade personer på Bravida Arena i Göteborg ha smugglat in före matchen. IFK Göteborg är hemmalag och GAIS Vägrar spela om matchen som bröts mellan dessa två Göreborgslag. Där har Svensk fotboll jätteproblem att jobba med. Att identifiera ligisterna och stänga ute dem från alla arenor i Sverige på livstid.
 

Erik Hamrén på Cardiff City Stadium.


Jag skrev igår om lagen som sparkar tränare och tror det ska hjälpa dem. Frågan är då om Neil Warnock kommer att vara Cardiff Citys manager när säsongen är slut. Jag såg lite av cardiff City mot Everton. En match som Cardiff borde ha chans att göra något positivt av. 0-3 var inte speciellt postivt och det som jag mest höjde på ögonbrynen åt vara att jag kände igen en person i publiken. Erik Hamrén satt på läktaren. Han har Island att tänka på och det fanns en islänning i varje lag.
 

Brendan Rodgers tillbaka till engelsk fotboll.


Leicester som kickade sin tränare Puyol hade Mike Stowell och Adam Sadler som ledde laget till en seger igår mot Brighton med 2-1. I nästa Leicestermatch så kommer Brendan Rogers att ta över rodret. Detta betyder att Celtic måste leta efter en ny manager. Leicester kan alltså erbjuda så mycket mer än det lag som bl a Henke Larsson byggde större delen av sin karriär i. Nämligen de 49-faldiga skotska mästarna Celtic.
 

Huddersfield älskar möta Wolverhampton.


Finns inga av de sex topplagen på spelprogrammet så verkar det vara så att man måste se Newcastles matcher. Det var nämligen de som åter en gång visades på Viasat. 2-0 över Burnley var klart och säkert, fast jag ska inte klaga. Matchen hade alla förutsättningar att bli jämn och spännande, men det blev den alltså inte. Slutligen hände en mycket märklig sak i Huddersfield. Det absoluta bottenlaget spelade hemma mot Wolverhampton och allt eftersom matchen gick hade de säkert förhoppningen om att kunna få 0-0 och en poäng. Fast Benins landslagsman Steve Mounie hade andra tankar och fick in bollen i 91:a minuten. Det betydde att Huddersfield tog sin första seger sedan den 25:e november 2015. Då vann de faktiskt på bortaplan med 2-0. Och vem var det de besegrade då om inte Wolverhampton. Tyvärr så har de två lagen inte fler möten så det lär bli tufft för Huddersfield i alla fall. Men en seger är en seger, frågan är om det bara blir en seger för den nye managen Jan Siewert?

FOTBOLLSHISTORIA från den 27:e februari.

1900 Bayern München föds.

FC Bayern München grundades idag, men har sitt ursprung i Münchner TurnVerein 1879. Det var efter en kontrovers med klubbledningen i MTV 1879 som fotbollsspelarna i klubben valde att starta en egen förening. MTV 1879 satsade i första hand på gymnastik, och då fotbollsspelarna ville registrera klubben till Tyska fotbollsförbundet vägrade MTV 1879 att gå med på detta.
 

Efter första världskriget fanns ingen verksamhet i Münchner SC kvar och Bayern München-spelare gick istället med i TV Jahn München som blev TSV Jahn München. Fotbollslaget spelade dock under namnet FC Bayern München och 1923 blev man en självständig förening.

1977 Maradona debuterar

En ung och relativt oförstörd Maradona gör debut i landslaget. En ung och relativt oförstörd Maradona gör debut i landslaget.

Idag 1977 spelade Argentina en vänskapslandskamp i Buenos Aires mot Ungern. Det var inte mycket ungrarna hade att sätta emot och segern skrevs till klara 5-1. Men det var inte vilken träningsmatch som helst. Då det var tillåtet med många byten så fick en 16-årig argentinsk talang chansen att debutera i landslaget. I 62:a minuten byttes Leopoldo Luque ut mot Diego Armando Maradona. Han skulle göra 91 landskamper och leda Argentina till VM-guldet 1986 i Mexiko.

1999 sista hel-engelska uppställningen

Idag 1999 möttes Aston Villa och Coventry City i en Premier League match. Visserligen var det en stor överraskning att laget på nedflyttningsplats, Coventry lyckades vinna med 4-1 borta mot fyran i tabellen. Det finns en annan unik sak med denna match och Aston Villas lag. Kanske tänkte inte så många på det då, men det visade sig bli den sista match i Premier League där ett lag ställde upp med enbart engelska spelare.
 

Michael Oakes, Alan Wright, Gareth Southgate, Steve Watson, Riccardo Scimeca, Ian Taylor, Paul Merson, Simon Grayson, Lee Hendrie, Dion Dublin och Julian Joachim; med Gareth Barry, Stan Collymore och Mark Draper som avbytare.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 27:e februari.

Lotta SCHELIN blir 35 år

Charlotta Eva "Lotta" SCHELIN är född 1984 i Trångsund, Stockholm
Anfallare
14 U- och 183 A-landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
Kållereds SK (1993–97),
Hällesåkers IF (1997–2000),
Mölnlycke IF (2000–01),
Göteborg FC (2001–08),
Olympique Lyonnais (2008–16),
FC Rosengård (2016–18).

Femfaldig vinnare av Diamantbollen. VM-silver 2016.

Ståle SOLBAKKEN blir 51 år

Ståle SOLBAKKEN är född 1968 i Kongsvinger, Norge
Mittfältare
2 U- och 58 A-landskamper för Norge.

Klubbar som spelare:
Grue IL (1985-89),
Hamarkameratene (1989-94),
Lillestrøm SK (1994-97),
Wimbledon (1997-98),
AaB (1998-2000),
FC Köpenhamn (2000-01). 

Lag som tränare:
Hamarkameratene (2002-05),
FC Köpenhamn (2006-11),
FC Köln (2011-12),
Wolverhampton Wanderers (2012-13),
FC Köpenhamn igen (2013-).

DJALMA dos SANTOS blev 84 år

DJALMA Pereira Dias dos SANTOS var född 1929 i Sao Paolo, Brasilien och dog den 23:e juli 2013 i Uberaba, Brasilien.
Försvarare
98 A-landskamper för Brasilien.

Klubbar som spelare:
Portuguesa (1948–59),
Palmeiras (1959–68),
Atlético Paranaense (1969–70).

Världsmästare 1958 och 1962.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv