• Boris dagliga blogg

Fredagen den 12:e maj 2017.

Utvisning tog musten ur Göteborgsderby i Superettan.
Europa Leagueseger ger Champions Leagueplats, för inget av lagen klarar ta sig dit med ligaspel.
Egentligen aldrig riktigt spännande i Manchester.
Egentligen aldrig riktigt spännande i Lyon.
Nej, Zlatan lär aldrig vinna något internationellt mästerskap.

NYA TRÖJOR
Manchester United, Lyon, Mainz

GÅRDAGENS SKVALLER:
Lucas, Riyad, Dani.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1976: Bayern München blir andra laget i historien som tar tre Champions Leaguetitlar på raken.
1979: Klassisk FA-cupfinal, kallad "fem-minitersfinalen"..
1985: Hellas Verona, med Preben Elkjaer, tar sitt enda italienska mästerskap.

FÖDD IDAG:
Marcelo.

DAGENS TRÖJA

Utvisning tog musten ur Göteborgsderby i Superettan


Tre matcher av lite större mått spelades igår. Då får jag in Göteborgsderbyt i Superettan, men det ät givetvis bara för att det är en svensk match. Jag förstår att Premier League i Kuwait är större än Superettan, men då får man vara från Kuwait. Nåja, Örgryte IS mot GAIS tog slut i mitten av första halvlek då domare Robert Daradic såg en möjlig varning som en utvisning. Domaren pratar man inte bort så Örgrytes William Atashkadeh tvigades lämna matchen med rött kort. Efter det var ÖIS taktik att försvara den poäng de hade och GAIS var oförmögna att göra mål. 0-0 tyvärr.
 

Europa Leagueseger ger Champions Leagueplats, för inget av lagen klarar ta sig dit med ligaspel.


De andra två matcherna var mer värda och mer intressanta. Fast åter en gång så vet i katten hur intressant Europa League är? Visst får ettan en Champions Leagueplats och det kan ju vara värdefullt då laget som vinner i regel aldrig har klarat av att ta sig till den finaste turneringen genom att under året prestera en topplats i hemmaligan. Sedan var ju inte matcherna igår speciellt spännande. De var ju redan avgjorda i första matchen förra veckan.
 

Egentligen aldrig riktigt spännande i Manchester.


Manchester United hade 1-0 från bortamatchen mot Celta Vigo och då Fellaini gjorde 1-0 igår så var det föga troligt att ett spanskt lag skulle göra två mål mot ett engelskt på engelsk mark. Visst blev det lite spännande de sista fem minuterna då Facundo Roncaglia kvitterade till 1-1, men närmare kom inte Celta. Det blev även 1-1 i utvisningar då det strax före slutet blev gruff och Guidetti spelade clown och fick Bailly utvisad tillsammans med Celtas målskytt.
 

Egentligen aldrig riktigt spännande i Lyon.


Den andra matchen var ännu mer klar. Där hade ju Ajax vunnit med 4-1 och de tog dessutom ledningen efter knappt en halvtimme. Lyon lyckades både kvittera och ta ledningen före paus. 3-1 kom då det återstod tio minuter så lite spännande blev de trots allt även här. Men Ajax vann med 5-4 totalt. De vann även utvisningarna igår med 1-0. Lite taskigt för Nick Viergever att missa finalen på Friends Arena onsdagen den 24:e maj.
 

Nej, Zlatan lär aldrig vinna något internationellt mästerskap.


Det var ju finalen alla önskade att Manchester United skulle gå till, för då skulle Zlatan få komma hem och visa vad han kunde. Fast nu missar ju även han finalen. Zlatan som så gärna vill vinna Champions League. Jag tror han hade varit glad över Europa League också, men då han äntligen är i ett lag som är i en europeisk final, då kan han inte vara med. Nej, Zlatan får nog nöja sig att vinna inhemska ligor!

NYA TRÖJOR

MANCHESTER UNITEDs andratröja 2017/18


Adidas släpper tröjor varje dag. Nu har Manchester Uniteds andratröja kommit ut. United använder gärna svart och nu kommer en klassisk Manchestertröja. Redan 1990-92 hade laget (och Adidas) en tröja med exakt samma mönster, fast då gick det i blå nyanser. Jag tycker det är helt OK att ta upp detta igen, då jag gillar mönstret.

LYONs första- och andratröja 2017/18


Olympique Lyonnais, eller rätt och slätt Lyon som vi brukar kalla laget, brukar också tillhöra de som Adidas får göra tröjor till. Det har väl inte hänt så mycket. Vit förstatröja med några ränder åt något håll i blått och rött. En andratröja i mörkblått. Fast här har man piffat upp med lite olika breda tvära röda ränder. En hyfsad bortatröja. Sedan är det lustigt att Adidas väljer att ändra kragarna på alla tröjor från ett och samma lag. 

MAINZ förstatröja 2017/18


Tyska Bundesligalaget 1. FSV Mainz 05 har släppt nästa säsongs hemmatröja. Det är en Arsenalinspirerad skapelse från italienska Lotto. En helt OK tröja. Det var ju i Mainz som Jürgen Klopp både spelade i 1990-2001 och var manager för 2001-08. Här tog han upp laget i Bundesliga, men då de ramlade ner igen fick han flytta på sig.

DAGENS SKVALLER

LUCAS LEIVA


Liverpools mittfältare Lucas Leiva kopplas ihop med Brighton, som nästa säsong spelar i Premier League.
Lucas Leiva sitter på ett utgående kontrakt med Liverpool och det är i dagsläget oklart om det blir en fortsättning.
Nu skriver Daily Mirror att den brasilianske mittfältaren, som även kan agera mittback, kan flytta inom England.
Enligt tidningen är Brighton, som nyligen säkrade uppflyttning till Premier League, ute efter Lucas Leiva.
Brightons manager Chris Hughton vill spetsa truppen med nödvändig rutin och hoppas på brassen.

RIYAD MAHREZ


Leicester Citys stjärna Riyad Mahrez vill spela i Champions League nästa säsong. I sommar kan han hamna i Tottenham eller Arsenal.
Ryktena kring Riyad Mahrez i framtid i Leicester City fortsätter.
Daily Telegraph skriver att den offensiva yttern vill lämna för spel i Champions League.
Enligt tidningen är det mest troligt med en flytt till Tottenham, men att även Arsenal vill ha honom.
Leicester kan sälja Mahrez för omkring 30 miljoner pund.

DANI ALVES


Juventus högerback Dani Alves är återigen glödhet. Han kopplas nu ihop med Chelsea.
Dani Alves, 34, är i strålande form och har varit en bidragande faktor till att Juventus tagit sig till Champions League-final.
Enligt tidigare rapporter är Pep Guardiola angelägen om att återförenas med högerbacken i Manchester City.
Men nu uppger tidningen Sport att även Chelsea är ute efter Dani Alves.
Antonio Conte är nöjd med Victor Moses på högerkanten, men är osäker på om han håller måttet i Champions League.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Denna tröja köpte min kompis Micke Falk av John på Carnaby Street. Butiken heter Soccer Scene. Vi var i London tillsammans och han är United-supporter. 2016 valde han att städa ut i sin garderob. Då kom han på att han inte kan använda tröjor av det material fotbollströjor är tillverkade av. Snäll som han är gav han den till mig. Tröja nummer 598.
 

1980 startade Adidas att tillverka tröjor åt Man Utd. Detta var den sista. Sharp hade sponsrat sedan sponorstarten 1982 och fortsatte några år till. Detta är en tröja med ett fräckt mönster. 
 

Titeln som togs första säsongen med denna tröjan var segern i Cupvinnarcupen där Barcelona besegrades med 2-1 i finalen efter två mål av Mark Hughes. I ligan blev det en sjätte plats. Året därpå blev Man Utd tvåa i ligan. Det blev två titlar. i UEFAs supercup, mot Röda Stjärnan 1-0 och i Ligacupen. Även här seger med 1-0 men över Nottingham Forest.

FOTBOLLSHISTORIA från idag
1976 tredje gången gillt.
1979 Klassisk FA-cup final.
1985 Hellas Verona

1976 Bayern Münchens tredje seger i rad

 
Idag 1976 spelades Champions Leaguefinalen, eller mästarcupsfinalen som den hette då, på Hampden Park i Glasgow. Lagen som möttes var Bayern München och St Etienne. Det blev en målfattig tillställning. Enda målet kom i 57:e minuten av Franz Roth. Detta innebar att Bayern tog sitt tredje mästerskap i rad. Detta har bara ett lag lyckats med tidigare. Det var Real Madrid. Fast de tog fem på raken 1956 till 1960. Det fanns faktiskt ett lag i Europa som vann en match mot Bayern München i denna turnering. Det var Malmö FF som vann med 1-0 hemma i åttondelen, men det blev förlust 0-2 borta.

1979 en av alla klassiska FA-cup finaler

 
Idag 1979 hade 99 000 personer samlats på Wembley för att se FA-cup finalen mellan Arsenal och Manchester United. Många i publiken missade ”fem-minuters-finalen” som den kom att kallas. Arsenal började i perfekt stil och tog ledningen i första halvlek med 2-0. Detta var även resultatet då fyra minuter återstod och det var nu som en hel del av åskådarna lämnade för att hinna först till bilar, bussar och tunnelbana. Gordon McQueen passade på att reducera och Sammy McIlroy kvitterade med två minuter kvar. Då alla väntade på förlängningen lyckades Arsenals Alan Sunderland nå ett inlägg som gick över Manchester Uniteds målvakt, och raka in bollen i öppet mål. Slutresultat 3-2 till Arsenal.

1985 Hellas Verona mästare

 
Idag 1985 vann Hellas Verona sitt första och enda Serie A mästerskap i Italienska ligan. I sista omgången mötte de Atalanta. Seger gav bara två poäng och då Verona ledde med fyra poäng före Torino och två omgångar kvar räckte ett oavgjort resultat idag. Atalanta hade ledningen med 1-0, men Verona hade den målfarlige dansken Preben Elkjær. Han lyckades i 51:a minuten dra in en volley och mästerskapet var i Verona.

FÖDD IDAG

29 år MARCELO Marcelo Vieira da Silva Júnior född 1988 i Rio de Janeiro, Brasilien
Försvarare
19 U- och 47 A-landskamper för Brasilien.

Klubbar som spelare:
2002-06 Fluminense,
2007- Real Madrid.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln