• Boris dagliga blogg

Måndagen den 26:e augusti 2019

Gitarrspel istället för golfspel.
Newcastle stod för omgångens sensation.
Floppar för de Skånska lagen i Allsvenskan.


FOTBOLLSHISTORIA:
1963: Alfredo di Stéfano kidnappas.
1982: Shankly Gates på Anfield öppnas.

FÖDDA:
Rachel.

DAGENS TRÖJA

Newcastle låg på bottenplats i tabellen utan ett enda poäng. Därför var det inte troligt att de skulle skå Europas nästbästa klubblag på bortaplan. Men Tottenham visade inte att de var Europas nästbästa klubblag igår och Newcastle vann sensationellt i London med 1-0. De ligger fortfarande nästsist i Premier League, men idag firar de gårdagens seger och jag hänger på med denna tröja.

DAGENS BLOGG OM SÖNDAGEN DEN 25:e AUGUSTI 2019

Gitarrspel istället för golfspel.


Egentligen hade jag tid att spela golf, men det var sedan länge bestämt att jag skulle spela annat än golf. Jag skulle nämligen spela gitarr med min dotter Frida på fiol på ett barndop. Detta gick alldeles utmärkt och Leo Love Rydén blev upptagen i Svenska kyrkan. Namnet hade han redan fått så det är ju inte så att man döps till ett namn, utan att man blir kristen vid dopet. Lite häftigt är det att dagen var Leos, men att han är den enda som var närvarande igår som inte kommer att ha en aning om vad som hände under dagen. Det som hände med mig var att jag fick känningar av lindrig migrän och tog det lugnt reste av dagen.
 

Newcastle stod för omgångens sensation.


Det lugna bestod i att ha TVn på och kolla upp fotbollsresultat. Om jag startar med Premier League så vann Manchester City helt enligt planen borta över Bournemouth. Efter 90 minuter stod det 3-1. Som så många sagt så kommer Premier League denna säsong att enbart handla om Manchester City och Liverpool. Dessa två lag kommer när säsongen är slut att leda överlägset. Vilka som kommer att toppa vill jag låta vara osagt än så länge. Att dessa två lag är överlägsna visade Tottenham som spelade hemma mot bottenlaget Newcastle med noll poäng. Tottenham är på pappret Europas bästa klubblag, men det är de definitivt inte i praktiken. Visserligen hade de bollen mest, men det var Newcastle som gjorde matchens enda mål. Så var ytterligare en sensation klar för denna omgången. Trots att Newcastle tog tre poäng så ligger de fortfarande nästsist. Endast Watford är det lag som efter tre omgångar inte tagit ett enda poäng. Fast det finns ett lag till som fortfarande inte vunnit någon match. Det är Wolverhampton. De har å andra sidan inte heller förlorat någon match. 1-1 mot Burnley igår var den tredje oavgjorda matchen för Wolves. De har alltså lika många poäng som laget som ligger nästsist.
 

Floppar för de Skånska lagen i Allsvenskan.


Malmö FF hyllades i veckan för att de så gott som är klara för spel i höstens Europa League. Givetvis hade laget hoppats på att få kvala till Champions League nästa sommar. Fast då krävs att man vinner Allsvenskan. Den chansen sumpade MFF igår. Hemma på Stadion mötte de serieledarna Djurgården. Den matchen slutade 1-0 till stockholmarna. Det betyder att Djurgården leder med sex poäng över MFF efter 21 omgångar. Det blir Europa League nästa säsong också. Som det ser ut nu så verkar det bli Superettan för Helsingborgs IF nästa säsong. Än så länge ligger de över strecket, men utan tränare och med resultatet IFK Norrköping – Helsingborgs IF 5-0 igår så ser det mörkt ut för den andra skåneklubben.

FOTBOLLSHISTORIA från den 26:e augusti.

1963 Alfredo kidnappas.

Alfredo och hans kidnappare till höger Alfredo och hans kidnappare till höger

Både Pelé och Maradona har hävdat att Alfredo di Stéfano var den bäste fotbollsspelaren genom tiderna. Han föddes i Argentina och var landslagsspelare både där och i Spanien. (Han avslutade som landslagsman även för Colombia, 6 stycken landskamper). Di Stefano kom till Real Madrid 1953. Då han var med klubben på turné idag 1963 i Caracas i Venezuela bröt sig revolutionären Paul del Rio in på di Stefanos hotell och kidnappade honom under pistolhot. Del Rio hade hoppats på att inleda en revolution liknande den Castro gjort på Kuba. Genom kidnappningen skulle hans organisation ” Fuerzas Armadas de Liberación Nacional” bli känd över världen.
 

Två dagar senare släpptes di Stefano oskadd. 2005 förenades de två igen. Då var det premiär för filmen ” Real, the Movie” och denna händelse fanns med. Paul del Rio hade då gett upp sina planer om revolution sedan länge och arbetade som skulptör och konstnär.

FOTBOLLSHISTORIA från den 26:e augusti.

1982 Shankly Gates öppnas för första gången.

Liverpools store manager var Bill Shankley, 1959 till 1974. Han tog klubben till tre ligatitlar, två FA-cuptitlar och en UEFA-cupvinst. Den 29:e september 1981 ville hans hjärta inte vara med längre. Samtidigt passade Liverpool på att bygga ut och om Anfield. En ingång skulle hedra Bill och den kallades Shankley Gates. Som kronan på verket fanns på toppen en snidad utsmyckning med Liverpools emblem och texten ”You´ll never walk alone”. Idag 1982 invigdes och öppnades denna port för första gången.
 

Inskriptionen ”You´ll never walk alone” är en låt som Liverpoolbandet Gerry & the Pacemakers fick en stor hit med 1963. Låten togs genast upp som kampsång av Liverpool men också skottska Celtic. Vilken klubb som var först är svårt att bevisa. Först med att spela in låten var däremot Frank Sinatra. Det gjorde han 1945. Det var då ”You´ll never walk alone” skrevs av amerikanerna Richard Rodgers och Oscar Hammerstein II. Den var med i musikalen Carousel som hade premiär på Broadway i New York 1945.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 26:e augusti.

Rachel VAN HOLLEBEKE blir 34 år

Rachel VAN HOLLEBEKE är född 1985 i Del Mar, Kalofornien, USA. Före 2012 hette hon Rachel BEUHLER
Försvarare
50 U- och 113 A-landskamper för USA.

Klubbar som spelare:
Stanford Cardinal (2003–06),
San Diego WFC SeaLions (2006–08)
FC Gold Pride (2009–10),
Boston Breakers (2011),
Atlanta Beat (2012),
Portland Thorns FC (2013-15).

OS-guld 2008.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv