• Boris dagliga blogg

Måndagen den 11:e juni 2018.

Tyskland vann VM med Sverige på andra plats.
Brasilien seglar upp som favoriter i fotboll.
HIF hade hjälp av en tidig utvisning. Dags att ändra utvisningsregeln i fotboll.
Tröja nummer 634.


FOTBOLLSHISTORIA:
2000: Sista matcherna i US Cup (någonsin)
2002: Danmark eliminerar de regerande världsmästarna.

FÖDDA IDAG:
Walid.

DAGENS TRÖJA
HELSINGBORG IFs förstatröja 2013/14

Visst kunde jag fortsatt med landslagströjor då Brasilien vann över Österrike med 3-0. Men det fick bli svensk klubbfotboll från Superettan. Här var mitt svenska lag igång; Helsingborgs IF. Detas match mot Degerfors slutade med seger med 4-1. Det gör att jag tar på mig denna tröja idag.

Tyskland vann VM med Sverige på andra plats.


Tyskland blev världsmästare och Sverige knep en silvermedalj. Nej, det handlar tyvärr inte om fotboll utan et annat världsmästerskap som jag läste om i gårdagens tidning. Det handlade om ”Stridsvagns-VM”. Skönt att stridsvagnar inte bara handlar om krig utan att man även kan ha VM i grenen. Jag vet faktiskt inte riktigt vad det handlar om oach hur det går till, men både USA och Storbritannien var bland de åtta tävlande länderna. Man får ju ta de svenska framgångar som förekommer. Hoppas fotbollslandslaget kan lära lite av det svenska stridsvagns-landslaget.
 

Brasilien seglar upp som favoriter i fotboll.


VM startar ju i veckan. På torsdag invigs det med Ryssland mot Saudiarabien, men det dröjer ju betydligt längre innan alla andra lag spelar sin första match så det är lite träningsmatcher några dagar till. Igår var det Österrike mot Brasilien. Österrike är ju inte med i VM, men de har ju matchat ett antal VM-lag och vunnit över dem. Sedans var det Tyskland som gick på pumpen med 2-1. Därför var det lite intressant att se hur gott motstånd de kunde bjuda Brasilien. Det var inget stort motstång brassarna fick. Kampen slutade med hela 3-0 till Brasilien. Kanske blir det Brasilien som kommer att spela final om drygt en månad.
 

HIF hade hjälp av en tidig utvisning. Dags att ändra utvisningsregeln i fotboll.


Med tanke på min klädsel idag så bygger det på Superettan. Denna serie har inget speluppehåll under VM, utan tar semester några veckor under juli månad. Igår var det två matcher som spelades. Omgång tolv avverkades med att serieledaren Falkenberg besegrade Gefle med 3-0. På Olympia tog Helsingborg emot Degerfors. Matchen var jämn målmässigt ända till 35:e minuten då Degerfors fick en man utvisad. HIF utnyttjade detta genom att vinna med 4-1. Trots att det var HIF som drog fördel av detta så anser jag fortfarande att fotboll ska spelas elva mot elva och en utvisning bara ska vara i tio minuter för laget, och sedan ska en avbytare få komma in.
 

Tröja nummer 634.


Inför VM brukar jag alltid skaffa värdlandets tröja. Alltså Rysslands, men den röda hemmatröjan är väldigt tråkig. Därför fick det bli andratröjan istället. Det har jag fotograferat och lagt in på min hemsida.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 11:e juni.

2000 US Cup sista dagen

 
Idag 2000 spelades sista dagens matcher i US Cup. Då möttes USA – Mexiko 3-0 och Irland – Sydafrika 2-1. Turneringen startade 1992 och hade spelats varje år utom 1994 och 1998. Det är USA och tre inbjudna länder som deltar. 2000 vann USA då de vann sista matchen över Mexiko. Mexiko hade skrivit på ett kontrakt att vara med 1999 till 2001. Problemet var att 2000 pågick fortfarande mexikanska ligan så de ville flytta turneringen till hösten. Det ville inte USA som hotade stämma Mexiko om de inte ställde upp. Alltså sände de klubblaget UNAM Pumas som fick kallas Mexikos landslag. Turneringen höll inte längre den standard som USA hade önskat och dagens matcher blev de sista då turneringen efter detta lades ner.

2002 bort med Frankrike

 
Idag 2002 spelades sista omgången i gruppspelet i Grupp A. Det handlar om VM i fotboll i Japan/Sydkorea. De regerande världsmästarna förlorade överraskande premiären mot Senegal med 1-0. Mot Uruguay fick de 1-1. Alltså gällde det att i dagens match vinna över Danmark för att inte bli utslagna direkt i gruppspelet. I 22:a minuten gjorde Dennis Rommedahl 1-0. Efter det var Frankrike som förlamade. När Danmark i andra halvlekens 67:e minut gjorde 2-0 genom Jon Dahl Tomasson kunde de regerande världsmästarna konstatera att de inte längre ens tillhörde de 16 bästa landslagen i världen.

FOTBOLLSPROFILER som idag den 11:e juni.

33 år Walid ABBAS född 1985 i Dubai, Förenade Arabemiraten.
Försvarare
69 A-landskamper för Förenade Arabemiraten.
Klubbar som spelare:

Al Shabab (2002–13)
Al Ahli (2013–17),
Shabab Al-Ahli (2017–).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv