• Boris dagliga blogg

Lördagen den 7:e december 2019

På Spåret med en aning för svåra frågor.
Fotboll, enda idrottsgren som inte har någon regel för när en match är slut!
Italien och Spanien = Noll mål.

Två nya managers i Premier Leagues 16:e omgång.

FOTBOLLSHISTORIA:
1997: Billy Bremner lämnar in.

FÖDDA:
John, Colin.

DAGENS LUCKA

I årets julkalender har jag plockat ut bilder av en fotbollströja jag äger.
Det gäller att lista ut vilket laget är, om det är första, andra eller tredjetröja och vilken säsong tröjan användes.
I morgon får Ni svaret plus en ny tröja att fundera på.
Klicka på Lucka 7 för att öppna kalendern. Då får du även svaret på Lucka 6.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG FRÅN FREDAGEN DEN 6:e DECEMBER 2019

På Spåret med en aning för svåra frågor.


Det blir inte mycket till blogg att skriva om idag. Gårdagen var en sjukdag. Hustrun med feber och snorig näsa och jag med ett inflammerat öga, men feberfri som jag var så blev det en hundpromenad. Döttrarna kom hem och det blev middag med falukorv i ugnen. Både riktig och vegansk falukorv. Sedan blev det På spåret på TV. Vissa frågor är dock en aning för svåra. Då tänker jag inte bara på mig utan även de tävlande. Fast det fanns några svar som jag kunde men inte de tävlande. Trots det hade de nog ändå bättre poäng än jag.
 

Fotboll, enda idrottsgren som inte har någon regel för när en match är slut!


Det fanns vissa fotbollsmatcher igår då det var fredag och seriespelet sparkade igång. Jag såg de sista tio minuterna av Millwall mot Nottingham i League Championship, och det räckte tydligen både vad det gällde spänning och mål. Två minuter för slut tog bortalaget Nottingham ledningen med 2-1, men två minuter efter att matchen var slut kvitterade Millwall till 2-2. Då menar jag givetvis inte att matchen var slut för domaren hade såklart lagt till tid. Fotboll är ju en mycket märklig sport som skiljer sig från alla andra i hela världen genom att fotboll inte har någon regel som säger när en match är slut. Detta är godtyckligt och helt upp till domaren.
 

Italien och Spanien = Noll mål.


Det fanns visserligen två andra matcher med betydligt högre status igår. Serie A i Italien hade ett möte mellan serieledaren Inter och fyran Roma. I Spanien var det Villareal mot Atletico Madrid. Båda matcherna gick på C More och jag är glad att jag inte har den kanalen för då hade jag antagligen sett någon av matcherna. På mina tio minuter med Millwall och Nottingham såg jag mer än vad de andra två matcherna gav, och då tänker jag på mål. Inte ett enda mål vare sig i Italien eller Spanien.
 

Två nya managers i Premier Leagues 16:e omgång.


Så då jag ikläder mig Tottenhams tröja idag beror det på att jag sneglade lite på hur det gick för U-23 lagen i serien som kallas Premier League 2. Här tog Tottenam största segern då de slog Liverpool med hela 4-0. Fast här var varken Mourinho eller Klopp inblandade. På tal om managers så är det klart för en fjärde manager för Watford denna säsong. Två har fått sparken och Mullins hoppade bara in föra matchen från sitt jobb som U-23 manager. Nu har Watford skrivit kontrakt året ur med Nigel Pearson. Sedan är det frågan om man behåller honom tills ligan är slut i maj. Även Everton letar ny manager och än så länge så har gamle storspelaren Duncan Ferguson (då tänker jag kanske mer på längd och nickspecialitet) fått ta över till mötet med Chelsea.

FOTBOLLSHISTORIA från den 7:e december.

1997 Slutspelat för Billy Bremner.

Billy Bremner föddes den 9:e december 1942 i Stirling i Skottland. Han satsade på fotboll redan i ung ålder och spelade i St. Modan's High School. 1959 kom han ner till England och Leeds United. Här gjorde han sin stora karriär och spelade 587 matcher fram till 1976 innan han avslutade med ett par säsonger i Hull och Doncaster. Han spelade 53 matcher i Skottska landslaget och hann vara tränare några säsonger i Doncaster och Leeds efter att han själv slutat spela. Han blev känd som en ettrig, hårdför, outtröttlig, rödhårig skotte, men idag 1997 tog allt slut då han hade drabbats av lunginflammation. Detta i sin tur orsakade en trolig hjärtattack och endast minnet av Billy fanns kvar.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 7:e december.

John TERRY blir 39 år

John George Terry föddes 1980 i Barking i nordöstra London. Han började träna fotboll med ett litet lag som hette Senrab F.C. Då han blev 14 år kom han till Chelsea som ungdomsproffs. 1998 fick han debutera som back i ligacupen mot Aston Villa.
Här har han varit med om att bli ligamästare, FA-cup vinnare och ligacup vinnare två gånger var. 2012 blev han Champions Leaguemästare med Chelsea och året därpå Europa Leaguemästare. 2018 avslutade han sin aktiva karriär.

Klubbar som spelare:
Senrab (1990-91),
West Ham United (1991-95),
Chelsea (1995-2017)
Nottingham Forest (2000 lån)
Aston Villa (2017-18)

Lag som tränare:
Aston Villa (2018 -).

Han gjorde 9 U- och 78 A-landskamper för England.
John var lagkapten i både Chelsea och det engelska landslaget.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 7:e december.

Colin HENDRY blir 54 år

Edward Colin James Hendry föddes 1965 i Keith, Skottland. Han startade sin fotbollsbana som anfallare, men det var som försvarare han gjorde sig känd. Det blev 51 A-landskamper för Skottland.

Klubbar som spelare:
Keith (1981-82),
Islavale (1982-83),
Dundee (1983-87),
Blackburn Rovers (1987-89),
Manchester City (1989-91),
Blackburn Rovers igen (1991-98),
Glasgow Rangers (1998-2000),
Coventry City (2000-01),
Bolton Wanderers (lån 2000-01),
Bolton Wanderers (2001-03),
Preston North End (lån 2002),
Blackpool (2002-03).

Lag som tränare:
Blackpool (2004-05)
Clyde (2007-08).

Under sin karriär var han med att vinna Premier League med Blackburn 1994-95 och med Glasgow Rangers tog han och laget grand slam 1998-99 och vann skotska ligan, cupen och ligacupen.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv