• Boris dagliga blogg

Måndagen den 1:a april 2019

Förflyttning till Växjö.
Lägenhet utan internet! Oj, oj!
Fast vi hade TV och där kollades text-TV och resultat i Liverpoolmatchen.
Helsingborg IF i topp direkt.


FOTBOLLSHISTORIA:
2002: Charltons aprilskämt.
2006: Publikrekord i Leicester.

FÖDDA:
Fatime, Clarence.

DAGENS TRÖJA

Förflyttning till Växjö.


Gårdagen var mycket förflyttning. Från Malmö till Växjö. Idag började nämligen min dotter Ebba på sitt första riktiga jobb som sjukhusfysiker på Växjö sjukhus. Det innebar att jag, som pensionär, valde att följa med första veckan. Inte som sjukhusfysiker utan bara att lära känna Växjö och komma igång i Ebbas första lägenhet. Bilresan gick som ett nafs upp genom Skåne och en bit in i Småland på vär 23. Då vi anlände Växjö åkte vi förbi Värendsvallen. Här hade Östers IF kommit igång med premiären av Superettan. De mötte ”gamla” Allsvenskarna Dalkurd. Det såg förhållandevis lugnt ut runt arenan och då jag senare konstaterade att slutresultatet stannat på 0-0 så var det inte så mycket mer än en Dalkurd-utvisning att hetsa upp sig för.
 

Lägenhet utan internet! Oj, oj!


Då vi anlänt till lägenheten som i första hand region Kronoberg äger så fanns det lite för oss att hesta upp oss över. I dagens läge så tror man att det finns Internet överallt. Det görs ju reklam för att alla nät är och hållet på att byggas ut. Sverige är det tätaste landet i världen för detta, men det gäller inte i Växjö i Småland. Jag vet inte om det handlar om smålänningars påstådda snålhet, eller vad. Det innebar att denna blogg inte kommer ut förrän då vi skaffat ett fungerande Internet.
 

Fast vi hade TV och där kollades text-TV och resultat i Liverpoolmatchen.


Men jag lyckades ta reda på en del resultat genom text-TV. För TV har de hunnit få här i Småland. Det var två Premier Leaguematcher som var intressanta för mig och det var de två som spelades igår. Först Cardiff mot Chelsea där jag på förhand inte hade gett Cardiff någon chans alls, men då jag såg att mitt Walesiska lag hade lett med 1-0 till det återstod frm minuter och därefter släppt in två mål så var jag något besviken. Andra matchen hade varit lite detsamma. Liverpool mot Tottenham var en stormatch som tydligen så ut att sluta 1-1, men Tottenham är känt för att inte spela oavgjort tyckte tydligen inte att det skulle bli oavgjort igår heller och om man inte kan göra ett mål på motståndarna så får det bli i eget mål. Liverpool behöll på så sätt sin toppplats med segern på 2-1.
 

Helsingborg IF i topp direkt.


Slutligen kollade jag upp Allsvenskan som inleddes igår. Jag har ingen närmare analys eller koll på matcher då allt kollades på text-TV. Däremot fanns ett glädjande slutresultat. Som liten kille följde jag ibland med min far de fem milen in till Olympia för att kolla HIF. På så sätt blir givetvis detta lag ens faviritlag. Helsingborgs IF tillbaka i Allsvenskan är för mig en trevlig tillställning. När de dessutom vinner mot ett så starkt lag som IFK Norrköping med 3-1 så var dagen räddad.

FOTBOLLSHISTORIA från den 1:a april.

2002 Charltons klubbmärke.

Idag 2002 spelade Charlton Athletic Londonderby mot Arsenal. I det historiska sammanhanget är matchen ointressant. Det var ett uppslag i matchprogrammet som tilldrog sig dagens intresse. Klubben menade att handen och svärdet som finns i klubbmärket sedan 1963 är för våldsamt och förlegat och ville ha publikens hjälp för att rösta fram ett nytt märke. I programbladet fanns tre framtagna alternativ. Ett var modernt hämtat från Fulhams nya klubbmärke från 2001. Ett var med en fisk i mitten och det tredje en fågel då klubben haft en fågel i sitt klubbmärke tidigare då de faktiskt kallades ”The Robins” Rödhakarna. Allt var givetvis ett aprilskämt.

2006 Publikrekord på Waker Stadium.

Leicester City invigde sin nya arena, Walkers Stadium i juli 2002. Sedan dess har namnbyten skett allt efter sponsor. Idag heter den King Power Stadium. Arenan ska kunna ta 32 312 åskådare, men idag 2006 fanns det 32 488 personer på plats och detta är fortfarande publikrekord. Genast undrar man vilket lag det var som kunde dra denna rekordpublik i mötet med Leicester City. Men det var inte Leicester City som spelade. Det var Leicester Tigers som mötte Bath. Det är alltså en rugbymatch som har publikrekordet i Leicester. Jo, Tigers vann med 40-26.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 1:a april.

Fatmire ALUSHI blir 31 år

Fatmire "Lira" ALUSHI är född (Bajramaj) 1988 i Istog, Kosovo, Jugoslavien
Mittfältare
25 U- och 79 A-landskamper för Tyskland.

Klubbar som spelare:
DJK/VfL Giesenkirchen (1993–98),
FSC Mönchengladbach (1998–2004),
FCR 2001 Duisburg (2004–09),
1. FFC Turbine Potsdam (2009–11),
1. FFC Frankfurt (2011–14),
Paris Saint-Germain (2014–16).

Världsmästare 2007.

Clarence SEEDORF blir 43 år

Clarence Clyde SEEDORF är född 1976 i Paramaribo, Surinam
Mittfältare
87 landskamper för Nederländerna.

Klubbar som spelare:
Ajax (1992-95),
Sampdoria (1995-96),
Real Madrid (1996-2000),
Inter (2000-02),
Milan (2002-12),
Botafogo (2012-14). 
 
Lag som tränare:
Milan (2014),
Shenzhen (2016),
Deportivo La Coruña (2018),
Kameruns landslag (2018-).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv