• Boris dagliga blogg

Lördagen den 2:a mars 2019

Svenska skidherrarna körde med huvudet under armen!
Svenska fotbollsdamerna i sensationell förlust.
Dortmund och Inter i sensationella förluster.


FOTBOLLSHISTORIA:
1980: MFF förlorar VM-finalen för klubblag.
1991: Ryan Giggs debuterar i A-laget.
1998: Brasiliens damer inleder ett makalöst mästerskap.

Damien, Mauricio.

DAGENS TRÖJA

DAGENS TRÖJA blir Leeds Uniteds. Detta var min första Leedströja på den tid då laget var på topp. Att jag bär den idag beror på att den är i stort sett lika fin som då den varny, men framförallt så beror det på att Leeds tillfälligt tog ledningen i League Championship då de besegrade Birminghams bästa lag West Bromwich med 4-0.

Svenska skidherrarna körde med huvudet under armen!


Jag kan väl säga direkt att det inte blev någon fotboll för mig igår trots att det spelades några matcher på fredagseftermiddag och kväll. Hag koncentrerade mig på en ny skidtriumf istället. Med tanke på de svenska damernas framgång i stafetten så trodde jag att detta skulle sporra herrarna till framgång. Fast att de skulle kunna rå på Norge eller Ryssland, som var favoriter, var kanske för mycket begärt. Men nej. Det var till och ed så expertkommentatorerna i TV tyckte att de svenska herrarna körde med huvudet under armen. De blev lite efter på varje sträcka och nästa man tjurrusade för att hinna ifatt täten. Det gjorde att svenskarna tog totalt slut efter halva sträckan. Experternafrågade sig om Calle Halfvarssons framfart hur han gång efter gång gör samma sak och aldrig lär sig. Nej, det blev en norsk triumf istället. Problemet var att ryssen släppte tidigt på sista sträckan utan att Klärbo satte in något direkt ryck. Tyvärr en tråkig och ganska ointressant stafett. Sverige slutade femma.
 

Svenska fotbollsdamerna i sensationell förlust.


Det var en usel svenskdag. Damerna som spelar i fotbollslandslaget var ju i final förra året i Algarve Cup, även kallat Lilla VM. Det kan direkt sägas att det blir ingen final i år. Det sumpade damerna mot Portugal. Normalt vinner Sverige över Portugal tio av tio gånger. Fast igår kan man säga att det var elfte gången. Trots att svenskorna fick en utvisning i första halvlek tog de ledningen i andra och allt var frid och fröjd, men portugisiskorna kom tillbaka med två mål i slutet och det blev svensk förlust med 1-2.
 

Dortmund och Inter i sensationella förluster.


Förlust med 2-1 blev det även för serieledans i Bundesliga, Borussia Dortmund. De var i Augsburg och mötte ett av bottenlagen, men det blev inga poäng och vinner bayern München idag över Mönchengladbach så är de poängmässigt ifatt, och troligen kommer de att passera Dortmund så småningom och ta sitt 29:e mästerskap. Även Inter i Serie A förlorade med 2-1. Överraskande resultat då det även här var ett lag på neder halvan de mötte, Cagliari. I England var det ett toppmöte i League Championship och här svek inte Leeds United. De slog West Bromwich med hela 4-0 och tog ledningen i tabellen. Fast Norwich kan återta dden och de vinner över Millwall idag.

FOTBOLLSHISTORIA från den 2:a mars.

1980 MFF i VM-final

Idag 1980 stod det klart att Olimpia från Paraguay var årets bästa klubblag i världen. Det lag de mötte i denna internationella klubblagsfinal var Malmö FF. Finalen gick i två matcher och den första spelades i Malmö den 18:e november 1979. Olimpia vann med 1-0. I returen idag blev det nu seger med 2-1 efter att Ingemar Erlandsson reducerat i början av andra halvlek. Egentligen var det Europamästarna Nottingham Forest som skulle mött paraguayanerna, men ville inte delta så då gick förfrågan till finalmotståndarna MFF som ställde upp.

1991 lille Giggs debuterar

Giggs i sin debut mot Everton. Giggs i sin debut mot Everton.

Manchester United spelade hemma mot Everton idag 1991. I matchen släppte United fram en 17-årig debutant från Wales. Hans namn var Ryan Giggs. Debuten blev inte så lyckosam då Everton vann på Old Trafford med 2-0. Ryan fick bara en match till säsongen 90/91. Däremot kom han framtid i Manchester United att göra honom till Storbritanniens vinstrikaste fotbollsspelare genom tiderna. Det var alltså idag 1991 som han debuterade.

1998 överlägsna Brasilianskor

 
Idag 1998 startade de tredje Sydamerikanska mästerskapen för damer i Argentina. Brasilien hade vunnit de två tidigare. Brasilien svarade idag för deras största seger då de vann över Peru med 15-0. Det visade sig bli en turnering utan dess like för Brasilien. De var fullkomligt överlägsna. Vad sägs om resultaten från gruppspelet efter krossen av Peru. 12-1 mot Colombia, 14-0 mot Venezuela och 7-0 mot Chile. I semifinalen blev det 11-1 mot Ecuador, Finalen vann Brasilien över hemmanationen Argentina med 7-1. Det innebär en total målskillnad på makalösa 66-3 på sex matcher.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 2:a mars.

Damien DUFF blir 40 år

Damien Anthony DUFF är född 1979 i Ballyboden, Irland
Mittfältare
100 landskamper för Irland.

Klubbar som spelare:
Leicester Celtic (junior),
Lourdes Celtic (junior),
St. Kevin's Boys (junior),
Blackburn Rovers (1996-2003),
Chelsea (2003-06),
Newcastle United (2006-09),
Fulham (2009-14),
Melbourne City (2014-15),
Shamrock Rovers (2015).

Mauricio POCHETTINO blir 47 år

Mauricio Roberto POCHETTINO Trossero är född 1972 i Murphy, Argentina
Försvarare
5 U- och 20 A-landskamper för Argentina.

Klubbar som spelare:
Newell's Old Boys (1984–94),
Espanyol (1994–2000),
Paris Saint-Germain (2001–03),
Bordeaux (2003–04),
Espanyol (2004 lån),
Espanyol (2004–06).

Lag som tränare:
Espanyol (2009–12),
Southampton (2013–14),
Tottenham Hotspur (2014–).

Pochettino spelade för Argentinas landslag i fyra år mellan 1999 och 2002 och representerade landet i VM 2002 och Copa América 1999.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv