• Boris dagliga blogg

Söndagen den 17:e februari 2019

Bengaleldarna är inga supporters till MFF. Tvärtom!
Största staden har sex topplag, andrastaden inget.
West Bromwich, störst i Birmingham.
Högst placerade lag vidare i FA-cupen.

Kickad tränare tillbaka efter tre månader och Monaco är på gång igen.
Tredje deltävlingen i Melodifestivalen hade rätt resultat igen.


FOTBOLLSHISTORIA:
1957: Real Madrid inleder sviten på 121 hemmamatcher utan förlust.

Amy, Adriano.

DAGENS TRÖJA

DAGENS TRÖJA är den enda jag har av Notts County. Detta beroende på att de ligger sist i det Engelska ligasystemet. De är alltså 24 i League Two, med risk att trilla ur. Fast för tre matcher sedan spelade de oavgjort mot ligaledarna Lincoln. Förra veckan vann de över femman Forest Green och igår blev det en seger på 1-0 över trean Mansfield.

Bengaleldarna är inga supporters till MFF. Tvärtom!


Jag tvingas återgå till torsdagsmatchen då Malmö FF mötte Chelsea. Jag har redan spytt galla över de idioter som brände av en massa bengaler på kortsidan. Det påstås att  det var supporters som brände av dessa, men sanningen är att det är ett gäng som vill sabotera för MFF så att laget inte ska komma ut i Europa. Dessa hjärndöda personer måste vara medvetna om vilka böter MFF fick efter kvalmatcherna mot FC Midtjylland. Då blev det nästan 150 000 kronor. Nu var det betydligt fler bengaler och betydligt större böter är att vänta. Klart är att Malmö FF har hur mycket pengar som helst att kasta ut på det som måste vara väldigt enkelt att stoppa vid insläppet. Nej, fy skam på sig Malmö FF och de ligister som vill skada MFF med sina bengaler. Sedan så är ju röken från dessa giftig också, så nej, jag kommer INTE att titta på Europamatcher på Nya Malmö Stadion.
 

Största staden har sex topplag, andrastaden inget.


England har också en lite unik och märklig föstaliga i fotboll. Inget land har fler lag från huvudstaden än England. Tottenham, Arsenal, Chelsea, West Ham, Crystal Palace och Fulham, sex lag från huvudstaden och sedan finns även Watford som är en förstad till London. Däremot finns det inget land som inte har ett enda lag från landets näststörsta stad i förstaligan. (Nja, innan någon protesterar så har faktiskt Tysklands andra stad Hamburg inte heller ett lag i Bundesliga1.) Men  Birmingham är utan lag i Premier League. Ett av stadens lag är Birmingham FC, och sedan finns de två som möttes igår i League Championship, Aston Villa och West Bromwich. I första ligan premiäråret 1888-89 så var både Aston Villa och West Bromwich med.
 

West Bromwich, störst i Birmingham.


Denna match var den enda jag tittade på igår och det var en statistiskt jämn match med undantag av två detaljer. Aston Villa hade bollen överlägset mest, men West Bromwich var enda lag som fick bolleni mål. Det lyckades de med två gånger i slutet av första halvlek. West Bromwich har chansen att  kunna ta sig tillbaka till Premier League, men Aston Villa får vänta något år till.
 

Högst placerade lag vidare i FA-cupen.


England har ytterligare en sak de är ensamma om i Europas stora fotbollsländer. De spelar sin cupturnering unde veckosluten vilket gör att högsta ligan tvingas ställas in. Man har kommit till åttondelsfinaler och i förrgår slog ett Premier Leaguelag ut ett Championshiplag. Igår tog sin ytterligare två Högstaligelag vidare. Brighton slog ut Champioshiplaget Derby County med 2-1 och Manchester City med ett lite reservbetonat lag hade inga problem i Newport där de vann med 4-1. Newport spelar i fjärdedivisionen League Two. Det fjärde laget som blev klart igår kom inte från Premier League.Det varnämligen Wimbledon division tre som mötte Millwall division två. Än en gång gick laget från den högre divisionen segrande ur kampen. Med 1-0 tog sig Millwall till kvartsfinalen.
 

Kickad tränare tillbaka efter tre månader och Monaco är på gång igen.


Det spelades en lite intressant match i Monaco mellan två omtalade lag. Bortalaget var Nantes som varit mycket på tal då de underjanuarifönstret sålde Emiliano Sala till Cardiff. Dethar hållits många tysta minuter runt om i Europa för Sala som aldrig kom fram till Cardiff utan slutade sitt liv i Engelska kanalen då hans enmotoriga plan störtade där. Monaco har en annan historia som gjort dem omtalade på sistone. Deras tränare Leonardo Jardim som fixade deras andra ligaseger 2017 fick sparken i oktober 2018. Då skulle Thierry Henry frälsa Monaco. Det blev totalfiasko och Monaco var fast förankrade i botten av ligan. I januari gjorde klubben något märkligt då de kickade Henry. I och för sig inte så märkligt, men de tog tillbaka jardim som tränare. Detta resulterade i en seger med 1-0 igår och Monaco är uppe över nedflyttningsstrecket med stor chans att klara sig kvar.
 

Tredje deltävlingen i Melodifestivalen hade rätt resultat igen.


Klara sig kvar gjorde inte The Lovers of Valdaro, Omar Rudberg och Dolly Style. Nu är jag inne på Melodifestivalens tredje deltävling och jag får säga att det var de tre klart sämsta bidragen som inte tog sig vidare. Sedan kan det kvitta vilka av de fyra andra som gick direkt till final och vilka som gick till andra chansen. Jon Henrik Fjällgren brukar sluta högt så att han gick vidare var klart. Mest ”gammal” melodifestival var Lina Hedlunds låt och att Rebecka Karlsson och Martin Stenmarck fick en andra chans var helt OK. Fast jag är väldigt tveksam till Martins låttitel "Låt skiten brinna". Där tycker jag att ett annat språkval är att föredra.

FOTBOLLSHISTORIA från den 17:e februari.

1957 Reals rekordsvit startar

Real Madrid hade förlorat sin senaste hemmamatch till Atletico Madrid, men idag gick det bättre. Då mötte Real Deportivo la Coruna. Det blev seger med 1-0. Det var Real Madrid första hemmaseger i en räcka matcher där Madridlaget skulle vara obesegrade på hemmaplan. Det kom att bli 121 hemmamatcher utan förlust.
 

Bara åtta av matcherna var oavgjorda. De andra 113 var segrar. Sista hemmasegern i räckan kom den 21:a februari 1965 då Real Betis besegrades med 6-1. Nästa hemmamatch den 7:e mars kom första hemmaförlusten på drygt sju år. Det blev förlust med 0-1. Till vem? Jo, givetvis var det Atletico som stoppade Real.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 17:e februari.

Amy RODRIGUEZ blir 32 år

Amy Joy RODRIGUEZ är född 1987 i Lake Forest, Kalifornien, USA
Anfallare
25 U- och 132 A-landskamper för USA.

Klubbar som spelare:
USC Trojans (2005–08),
West Coast FC (2008),
Boston Breakers (2009),
Philadelphia Independence (2010–11),
FC Kansas City (2014–17),
Utah Royals FC (2018–).

Vid fotbollsturneringen under OS 2008 i Peking deltog hon i det amerikanska lag som tog guld.

ADRIANO blir 37 år

ADRIANO Adriano Leite Ribeiro är född 1982 i Rio de Janeiro, Brasilien
Anfallare
14 U- och 48 A-landskamper för Brasilien.

Klubbar som spelare:
Flamengo (1997-2001),
Inter (2001-09),
Fiorentina (2002 lån),
Parma (2002-04 lån),
Flamengo igen (2009-10),
AS Roma (2010-11),
Corinthians (2011-12),
Flamengo tredje gången (2012),
Atlético Paranaense (2014),
Miami United (2016).

Mot slutet av hans karriär var han mer inblandad i skandaler än fotbollsframgångar. Struntade i träningar och var dessutom inblandad i knarkhandel, vilket han i och för sig friades från i domstol.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv