• Boris dagliga blogg

Söndagen den 27:e januari 2019

Inget fotbollstittande igår då FA-cupen nedvärderats och inte sänds i någon normal TV-kanal.
Bara en tredjedel av lagen som är kvar kommer från Premier League.
Sverige femma i handbolls-VM, men varför spelas alla placeringsmatcher under bronsmatchen?


FOTBOLLSHISTORIA:
2011: Blackpool får böta för att de inte använt sina bästa spelare.

Karim, Ahn, Per.

DAGENS TRÖJA

Inget fotbollstittande igår då FA-cupen nedvärderats och inte sänds i någon normal TV-kanal.


Två veckor i rad med spelning i vårt coverband är inte vanligt, men då min dotter Frida på basen inte kunde de närmaste två lördagarna så tog vi två lördagar i rad istället. Igår hade vi lite publik också, en av Fridas tandläkarkollegor från Svendborg och min hustru. Det blev lite extra skärpning och kul. Om det var skärpning i FA-cupen vet jag inte. Lördagens engelska fotboll var ju FA-cupens fjärde omgång och det är tydligen en turnering som kostar de kanaler jag har för mycket. Lagen fick spela utan min tillsyn. Däremot kollade jag givetvis upp hur de gått.
 

Bara en tredjedel av lagen som är kvar kommer från Premier League.


Med tanke på dagens historiska händelse från 2011, då Blackpool fick böta för att de inte valt att ställa upp med bästa laget i ligan, så har tydligen FA-cupen inte några sådana regler. I så fall skulle t ex Liverpool fått böta rejält i förra omgången då de struntade i FA-cupen och lät Wolverhampton slå ut dem genom en förlust få det annars så ”vinnande” Liverpool. Wolves stötte tydligen på betydligt värre motstång igår då de bara fick oavgjort mot Shrewsbury. Det var inte enda omspelet från gårdagen. Tre matcher till slutade oavgjort. Vidare till åttondelsfinal gick igår Derby (2), Doncaster (3), Manchester City (1), Watford (1), Swansea (2), Millwall (2) och Wimbledon (3). Siffrorna inom parentes har ni kanske räknat ut står för vilken division lagen spelar i. Det är alltså bara tre Premier Leaguelag som gått vidare. Idag blir det troligtvis två Premier Leaguelag till, Chelsea och Crystal Palace eller Tottenham. Sedan har Brighton och Wolverhampton omspel som väntar. Det betyder att det som mest kan bli sju av sextom lag från högsta serien i åttondelarna.
 

Sverige femma i handbolls-VM, men varför spelas alla placeringsmatcher under bronsmatchen?


Det var en annan händelse inom sporten som jag inte heller tittade på igår. Handbolls-VM. det spelades matcher om vilka lag som skulle sluta på femte till åttonde plats. Trots att Sverige var ett av lagen som var i farten så fick de klara sig utan mig. Det gjorde de bra. De slutade med en seger över Kroatien och Spanien vann över Egypten i matchen om plats sju och åtta. Men som jag skrev igår: Vem bryr sig? Däremot så kommer jag att titta på finalen mellan Danmark och Norge idag. Det blir tufft, men hittills obesegrade Danmark bör vinna. De har varit i toppen i många VM, men aldrig vunnit än. Det har å andra sidan inte Norge heller och de var i final i förra VM 2017. Så det blir en hård kamp i Jyske Bank Boxen i Herning.

FOTBOLLSHISTORIA från den 27:e januari.

2011 domen 25 000 pund i böter.

Ian Holloway förklarar sin laguttagning Ian Holloway förklarar sin laguttagning

Blackpool fick idag böta £25,000. Detta för en match de spelade den 10:e november året innan. Matchen spelades mot Aston Villa och manager Ian Holloway hade inte plockat ut det bästa laget. Han hade på spelschemat matcher mot West Ham och Wolverhampton som väntade och ansåg att Blackpool kunde slå dessa lag. Därför lät han sina bästa spelare vila mot Villa. Ian förklarade det med att: ” Vi har fyra matcher i tolv dagar och killarna jag har spelat med varje vecka kämpar för att hålla sig på högsta nivå.”

Det blev förlust med 2-3, men i de två följande matcherna tog de fyra poäng. Ett genidrag tyckte man i Blackpool, men inte i Premier League som bötfällde Blackpool för att: ”ha ställt upp med ett försvagat lag i en ligamatch!” Tyvärr för Blackpool så blev de till sist 19:e lag och det blev nedflyttning i alla fall, plus 25 000 pund fattigare i kassan.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 27:e januari.

Karim EL AHMADI blir 34 år

Karim EL AHMADI Aroussi är född 1985 i Enschede, Nederländerna.
Mittfältare
8 U-landskamper för Nederländerna och5 U- och 55 A-landskamper för Marocko.

Klubbar som spelare:

UDI Enschede (1995-99),
Twente (1999-2008).
Feyenoord (2008–12),
Al Ahli (2011 lån),
Aston Villa (2012–14),
Feyenoord igen (2014–18),
Al-Ittihad (2018–).

Han har spelat U-landslagsfotboll för Nederländerna men valde att representera Marocko vid U-20 VM i Nederländerna 2005. Senast 2018 var han med i Marockos landslagstrupp.

AHN Jung-Hwan blir 43 år

AHN Jung-Hwan är född 1976 i Paju, Sydkorea
Anfallare
71 landskamper för Sydkorea.

Klubbar som spelare:
Busan I'Park (1998-2002),
Perugia (2000-02 lån),
Shimizu S-Pulse (2002-03),
Yokohama F. Marinos (2004-05),
Metz (2005-06),
Duisburg (2006),
Suwon Bluewings (2007-08),
Busan I'Park igen (2008),
Dalian Shide (2009-11).

2000-02 var han utlånad till Perugia och var på gång med kontrakt, men så gjorde han ett Golden Goal i VM 2002 då Sydkorea slog ut Italien och då fick han sparken från sin italienska klubb.

Per RØNTVED blir 70 år

Per RØNTVED är född 1949 i Frederiksberg, Danmark
Försvarare
3 U- och 75 A-landskamper för Danmark.

Klubbar som spelare:
Brønshøj BK (1967-72),
Werder Bremen (1972-79),
Randers Freja (1979-83),
Hvidovre IF (1983).

En fortsatt tänkt fotbollskarriär i USA stoppades plötsligt i juni 1984 , då Per Røntved drabbades av en hjärnblödning som gjorde honom lamm på ena sidan.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv