• Boris dagliga blogg

Söndagen den 20:e januari 2019

Rep med bandet.
Missade fjorton mål.
Sverige och Danmark är enda lag med full poäng.
Arsenal svarade Manchester United.
Varför blir målgörare alldid utbytta???


FOTBOLLSHISTORIA:
1974: Första gången man spelar ligafotboll på en söndag i England.
1983: Gravt alkoholiserad avled Garrincha 49 år gammal i Rio.
1985: Paolo Maldini gör debut i Milan.

Owen, Lubos.

DAGENS TRÖJA

Rep med bandet.


Igår var vinterlovet slut. Alla de fem stora loigorna i Europa var igång ingen. Tyskland och Italien startade terminen, medan Frankrike och Spanien varit igång en vecka och England kör ju extra under jullovet. Handbolls-VM fortsatte och träningen med bandet jag och min dotter Frida är med i satte igång. Bandet var första punkten. Efter att ha hämtat de andra två kunde vi sätta igång på Studiefrämjandet där vi hyr in oss i en replokal. Där blev det Peps ” Samma lea, snea blues”, Pink Floyds ”Breathe och Time”, Lite Creedence ”Have you ever seen the rain” ”Bad moon rising” och ”Premonition”, Green Day ”Boulevard of Broken Dreams”, Def Leppard ”Two steps behind”, Clapton ”Wonderful tonight”, Van Morrisons ”Brown Eyed Girl” och en egen låt som Jörgen i bandet skrivit ”Fem minuter”. Jörgen som blev 64 år igår. Grattis!
 

Missade fjorton mål.


Efter spelning var det ICA Maxi och då jag kom hem så fixade jag till middag som vi i familjen åt. Då hade det hunnit vara två eftermiddagsmatcher på TV i Premier League. Innan jag slog på TV:n för att zappa mellan Tunisien-Sverige i handbolls-VM och Arsenal-Chelsea så kollade jag mail på datorn och så att min gamla arbetskollega Mr Bylund skrivit och antytt att ”Nu måste jag vara nöjd som alltid klagar på att det är en ynkedom att man inte kan göra ett enda mål på 90 minuters fotboll.” Wolverhampron-Leicester 4-3 och sedan Liverpool-Crystal Palace 4-3. Fjorton mål på två matcher. Det kan man inte klaga på, annat än att det ju var typiskt att jag inte så matcherna.
 

Sverige och Danmark är enda lag med full poäng.


Handbollen var lite si och så före matchen, men svenskarna hade kommit över de skadade i laget och satsade på själva matchen. I vanlig ordning så det eländigt ut de första femton minuterna och målen haglade in. Fast till slut så hade jag trots fotbollsmissen fått se 58 mål. Sverige var överlägset och vann med 35-23. Sverige och Danmark är fortfarande de enda lag med full poäng.
 

Arsenal svarade Manchester United.


Manchester United fortsätter att vinna och hade tagit sig förbi Arsenal. Men detta hade Londonlaget chansen att ta igen om de vann det lite knepiga derbyt mot Chelsea. Trots att båda lag ligger i toppskiktet så är Chelsea det bästa laget placeringsmässigt. Men det hade de inget för igår. Efter en strålande förstahalvlek av hemmalaget hade Arsenal ledningen med 2-0 och detta bevakade de. Chelsea hade inte en chans, och det påståendet bygger jag på att de bara hade ett enda skott på mål under hela matchen.
 

Varför blir målgörare alldid utbytta???


Lacasette var utmärkt och gjorde 1-0. Där skrev han tydligen in sin ”dödsdom”. Med det menar jag att det var säkert att han skulle bli utbytt. Detta är ett oerhört märkligt system som man tydligen had som manager i England. Gör en spelare mål så är han med 75 % chans inte kvar på plan då slutsignalen går. I mina ögon så är en målgörare het, och bör få vara kvar hela matchen. Men så resonerar tydligen inte coacher och detta är för mig obegripligt!

FOTBOLLSHISTORIA från den 20:e januari.

1974 första söndagsmatcherna i England

Idag 1974 hände något unikt I Engelsk fotboll. Då dagen var en söndag så borde det inte vara någon fotboll. Söndagen var i dubbel bemärkelse helig. Men då den började bli ont om tid i FA-cupen så hade FA beslutat att fyra matcher skulle spelas på en söndag för första gången i historien.
Det var stora debatter och skriverier i tidningar som ansåg att det var ogudaktigt att spela matcher på söndagar. Millwall's Brian Clark var den förste spelare som gjorde ett söndagsmål. Det var mot Fulham. Matcherna drog storpublik, men det skulle dröja ytterligare ett antal år innan man på nytt utnyttjade söndagar till fotbollsmatcher i England.

1983 Garrincha dör

Idag 1983 avslutades ett tragiskt öde. Gravt alkoholiserad avled Manuel Francisco dos Santos endast 49 år gammal på ett sjukhus i Rio. Garrincha (som betyder gärdsmyg på svenska) som var hans artistnamn som fotbollsspelare blev världsmästare två gånger. Han slog igenom i Sverige under VM. Han var en makalös dribbler i Brasiliens landslag som serverade målgivande inlägg från vänsterkanten. Att han lurade sina motståndare så till synes enkelt kunde bero på det unika att Garrincha var hjulbent på ena benet och kobent på andra.

1985 debut för Maldini

Idag 1985 gjorde en 16-årig back sitt första inhopp i Milans a-lag. Då han avslutade sin karriär 2009 hade han stannat kvar i Milan hela tiden och om man räknar in alla matcher från pojklag och uppåt kom han upp i hela 976 matcher. Otroligt! Spelaren är förstås Paolo Maldini. Trots alla mästerskap så anser han nog att utnämningen till världens bäste fotbollsspelare 1994 är den bästa. Han var den första försvarare att få denna utmärkelse.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 20:e januari.

Owen HARGREAVES blir 38 år

Owen Lee HARGREAVES är född 1981 i Calgary, Kanada.
Mittfältare
3 U-landskamper för Wales, 3 U-, 1 B- och 42 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare:
Calgary Foothills (1994-97),
Bayern München (1997-2007),
Manchester United (2007-11),
Manchester City (2011-12).

Hargreaves far har spelat för Bolton Wanderers, och hans äldsta bror har spelat för Kanadas juniorlandslag.

Lubos KUBIK blir 55 år

Lubos KUBIK är född 1964 i Vysoké Mýto, Tjeckoslovakien.
Försvarare/mittfältare
17 landskamper för Tjeckoslovakien och 39 för Tjeckien.

Klubbar som spelare:
Spartak Choceň (1972-79),
Spartak Hradec Králové (1979-82),
TJ Slavia Praha IPS (1982-88),
Fiorentina (1988-91),
FC Metz (1991-93),
1. FC Nürnberg (1993-95),
FK Drnovice (1995-96),
Slavia Prague (1996-97),
Lázně Bohdaneč (1997-98 ),
Chicago Fire (1998-2000),
Dallas Burn (2001).   

Lag som tränare:
Śląsk Wrocław (2006),
Torquay United (2006-07),
SK Týniště nad Orlicí (2007).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv