• Boris dagliga blogg

Söndagen den 2:a december 2018

DAGENS LUCKA

En lördagsmatch endast för Manchester Cityfans.
Hur tänker man om man byter en mörk tröja mot ljus snarlig motståndarnas ljusblå???

Premier League i allmänhet.
Helgonen och djävlarna delade  lika.


FOTBOLLSHISTORIA:
1907: Fotbollsspelarnas första "fackförening" bildas.
2010: Mystiskt då kommande VM-värdar avslöjas.

FÖDDA IDAG:
Joseph-Désiré, Salvatore.

DAGENS LUCKA.
 

Jag tänkte ha en liten julkalender där jag varje dag presenterar ett Klubbmärke från ett av Premier Leaguelagen. Dessa kommer att presenteras i den ordning som talkSPORT.com’s har rankat klubbmärkena från nummer 20 till nummer 1. Detta kommer som alla förstår inte att kunna ske förrän i lucka 5. De första fyra luckorna handlar om Engelska klubblagsmärken utanför Premier League.

DAGENS TRÖJA
CRYSTAL PALACEs förstatröja 1988/90

Ny Premier Leagueomgång och inte heller igår kunde Watford vinna. Det har gått troll i deras spel, fast har man inte ett enda skott på mål så går  det ju inte att vinna. Det verkade inte heller som om Crystal Palace skulle kunna vinna på hemmaplan, men igår kom första segern för säsongen på Selhurst Park. Då får det bli en Palacetröja idag.

En lördagsmatch endast för Manchester Cityfans.

Då det inte spelades tidig match i Premier League igår så fick jag nöja mig medklockaan fyra matchen. Av allt som kunde väljas mellan så hade Viasport i vanlig ordning va´lt den absolut minst intressanta matchen. Att välja Manchester City som spelar hemma mot ett medelmåttigt lag som Bourenemouth kan endast glädja de riktigt trogna Manchester City fansen. Att sitta i studion och analysera en match som på förhand kommer att sluta med ett stort antal måls över vikt till de blivande Premier Leaguemästarna är nästan löjeväckande.

Hur tänker man om man byter en mörk tröja mot ljus snarlig motståndarnas ljusblå???
 

Men det var en annan sak som jag reagerade på mer då jag såg valda delar av matchen. Manchester City har mött lag med vita tröjor i tre matcher denna säsong hittills. Vid alla dessa matcher har antingen Manchester City eller motståndarna bytt dress då vitt och ljusblått anses vara lite för lika i nyans. Hur i helsike resonerar Bournemouth när de har en svart-röd-randig tröja och svarta shorts och så skiftar de till vita tröjor då de möter City???


Premier League i allmänhet.
 

Resultaten i övrigt kan var speciella åtminstone om man heter Crystal Palace, spelar hemma och vinner med 2-0. Visserligen var det mot Burnley, men det var faktiskt årets första hemmaseger för Crystal Palace. Så grattis till det Roy. Ett annat lustigt resultat var Newcastle hemma mot West Ham Newcastle är inne i ett flow med tre raka segrar och West Ham har svårt att hitta spelet. Tur man  inte tippar, för vem kunde ana att West Ham skulle vinna med 3-0.
 

Helgonen och djävlarna delade  lika.


Sista matchen från engelska högstaligan gick mellan helgonen och djävlarna. Southampton (The Saints) och Manchester United (The Red Devils). Passande namn med yanke på vem som leder laget. Det blev inga större skandaler i bild. Däremot kan en del kanske tycka att resultatet 2-2 var överraskande. Studion avslutade med att de andra topplagen spelar idag. Jag vet att de syftade på Manchester United. Men de är inget topplag denna säsong. Jose Mourinho kan skryta hur mycket han vill med alla titlar han tagit tidigare.  Det hjälper inte nu.

FOTBOLLSHISTORIA från den 2:a december

1907 spelarnas förening bildas i Manchester

Charlie Roberts och Billy Meredith var två Manchester Unitedspelare som idag 1907 hade samlat ett antal spelare och tränare på Imperial Hotel i Manchester. Syftet var att bilda en förening för professionella fotbollsspelare. Det lyckades och världens första spelarförening hade grundats, Professional Footballers' Association. Förutom ett antal regler för spelarnas rättigheter beslöts också att maxlönen en spelare skulle hunna få var 4 pund i veckan. Lönen steg efter hand, men ända fram till 1960 hade man ett tak på vad en fotbollsspelare i England fick ha som maxinkomst.

2010 FIFA beslutar var kommande VM ska hållas.

FIFA hade idag 2010 ett möte om vilka länder som skulle stå värdar för kommande världsmästerskap för herrar i fotboll. 2018 var det många om budet; Belgien/Nederländerna, Spanien/Portugal, England och Ryssland. Något överraskande vann Ryssland. Den stora skrällen kom då även 2022 års värdar presenterades; Qatar. Alla var nog så chockade att ingen hann protestera direkt, men efteråt har man kommit på att spelarna kommer att spela i en medeltemperatur av 43 graders hetta, Landet har mycket märkliga mänskliga regler mot homosexuella och invandrare. Detta var början till alla utredningar som gjorts av de representanter i FIFA och frågan är om Qatar får behålla sitt VM och i så fall när på året det ska spelas.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 2:a december

Danijel PRANJIC blir 37 år

Danijel är född 1981 i Našice, Jugoslavien (Kroatien)
Försvarare/Mittfältare
15 U- och 58 A-landskamper för Kroatien.
Klubbar som spelare:
NAŠK (1998-2000),
Papuk, (2000-01),
Belišće (2001-02),
Osijek (2002-04),
Dinamo Zagreb (2004-05),
Heerenveen (2005-09),
Bayern München (2009-12)
Sporting CP (2012-13),
Celta de Vigo (lån 2013)
Panathinaikos (2013-16),
Koper (2016-17),
Anorthosis (2017-).
MERITER:
Heerenveen
KNVB Cup: 2008–09
Bayern München
Bundesliga: 2009–10
DFB-Pokal: 2009–10
DFL-Supercup: 2010
UEFA Champions League Tvåa: 2009–10, 2011–12

Panathinaikos
Greek Cup: 2014

David BATTY blir 50 år

David är född 1968 i Leeds, England
Mittfältare
7 U-, 5 B- och 42 A-landskamper för England.
Klubbar som spelare:
Leeds United (1980-93),
Blackburn Rovers (1993-96),
Newcastle United (1996-98),
Leeds United igen (1998-2004).
Bland meriterna är han Engelska mästare i fotboll med Leeds säsongen 1991/1992 samt med Blackburn säsongen 1994/1995.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv