• Boris dagliga blogg

Lördagen den 1:a december 2018

DAGENS LUCKA

Andra fredagsmatchen från Premier League.
Cardiff City - Wolverhampton 2-1
Juluppehål och julintensivt!


FOTBOLLSHISTORIA:
1959: Bill Shankley tillträder som Liverpools manager.
2009: Mest överlägsta Ballon D´or-vinnaren någonsin.

FÖDDA IDAG:
Joseph-Désiré, Salvatore.

DAGENS LUCKA.

Jag tänkte ha en liten julkalender där jag varje dag presenterar ett Klubbmärke från ett av Premier Leaguelagen. Dessa kommer att presenteras i den ordning som talkSPORT.com’s har rankat klubbmärkena från nummer 20 till nummer 1. Detta kommer som alla förstår inte att kunna ske förrän i lucka 5. De första fyra luckorna handlar om Engelska klubblagsmärken utanför Premier League.

DAGENS TRÖJA
CARDIFF  CITYs förstatröja 2012/13

Det fanns en match igår som jag hade att välja tröja ifrån. Visst hade jag tagit en av mina Wolveströjor om de vunnit, men jagdrag med mycket större glädje på mig en Cardifftröja. 2-1 seger och de är värda det. Dessutom kan ju tröjan stå för manager Neil Warnocks 70-årsdag idag. Trots att det är en röd tröja så var det förstatröjan 2012/13.

Andra fredagsmatchen från Premier League.


För andra gången så passade även Premier League på att starta upp omgången med en fredagsmatch. Fast om det varit för ett år sedan så hade det kanske inte varit lika intressant. Skilnaden är att det då hade varit en toppmatch. Det var nämligen Cardiff City som mötte Wolverhampton. Två  Premier Leaguelag som förra året båda spelare i League Championship. Wolverhampton startade säsongen strålande och plockade åt sig segerefter seger. Men sedan förrförra landkampsuppehållet (i oktober) så har de inte vunnit en enda ligamatch. Visserligen tog de ett påäng på Emirates i förra bortamatchen, men förlusten hemma mot Huddersfield förra omgången var en stor besvikelse.
 

Cardiff City - Wolverhampton 2-1


Nu hade de chansen att reparera misstagendå de mötte ett av de svagare lagen i Premier League. Cardiff City, ett av mina favoritlag har inte precis övertygat, men på senare tid har de fått lite mer självförtroende. Sedan så kanmanju tro att de spelade för sin manager Neil Warnock som fyller 70 år idag. Fast i halvtid såg det ut som det brukar då jag ser Cardiff. Underläge med 0-1. I andra halvlek gav en islänning och en kanadensare Warnock sin present. Med två snygga mål, speciellt det sista som Hoilet skruvade in i bortre krysset, så blev det Cardiffs tredje seger och de klättrade övernedflyttningsstrecket. Ingen vinst för Wolves denna gången heller, men de är än så länge på säker mark på en elfte plats.
 

Juluppehål och julintensivt!


Nu då vi är inne i sista årets månad så har ligorna i Europa bara ett par omgångar kvar innan jul- och nyårsuppehållet, och Engelska ligan kommer att intenfisiera sitt spelprogram. Det gick ut ett förslag som troligen kommer att gå igenom om någt år och det är att även de engelskaligorna ska ta enn vinteruppehåll. Men det kommer i så fall att ligga i februari. Man rör inte jul- och nyårsfotbollen i England. Landet är ju inte konservativt för inte.

FOTBOLLSHISTORIA från den 1:a december

1959 Bill Shankly ny manager i Liverpool

Bill Shankly var skotten som efter spelarkarriär i Carlisle och Preston 1949 startade sin tränargärning i Carlisle. 1951 sökte Liverpool ny tränare och Bill intervjuades som sökande, men fick stå tillbaka för Don Welsh. Shankly tog sig istället an Grimsby Town. Efter det kom han till Workington och Huddersfield Town innan Liverpool åter behövde en ny manager. Denna gång fick Bill Shankley fick chansen att ta över Liverpool. Idag 1959 tillträdde han och posten som manager behöll han tills 1974 då han trädde tillbaka från fotbollen. Bill blev en legend i Liverpool och står numera staty utanför hemmaarenan Anfield.
 

Bill hade många kända uttalanden om fotboll och det mest kända är nog ” Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that.” (”En del människor tror att fotboll är en fråga om liv och död. Jag kan försäkra er om att det är mycket allvarligare än så.”)

2009 Ballon d'Or till Messi

FIFA Ballon d'Or var från början ett pris som delades ut till Europas bästa fotbollsspelare. 1956 var första gången och Englands Stanley Matthews fick priset. Idag 2009 kom den mest överlägsna vinnaren någonsin att få priset. Av de 480 som var med om att rösta fram vinnaren fick Argentinas Leonel Messi 473 förstaplats-röster. Messi fick även utmärkelsen de kommande fyra åren. Men då reglerna ändrades 1995 så var liberianen George Weah den första icke-europén att få priset. Därefter har brasilianarna Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho och Kaka också vunnit.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 1:a december

Joseph-Désiré JOB blir 41 år

Joseph-Désiré är född 1977 i Vénissieux, Frankrike
Mittfältare
52 landskamper för Kamerun.
Klubbar som spelare:
Vénissieux (1992-93),
Lyon (1993-99),
Lens (1999-2000),
Middlesbrough (2000-06),
Metz (lån 2002),
Al-Ittihad (lån 2005-06),
Sedan (2006-07),
Nice (2007-08),
Al-Kharitiyath (2008-09),
Diyarbakırspor (2009)
Lierse (2010-11).
MERITER:
Middlesbrough
Football League Cup seger: 2004
Al-Ittihad
AFC Champions League seger: 2005
Kameruns landslag
2000 African Cup of Nations

Salvatore SCHILLACI blir 54 år

Salvatore är född 1964 i Palermo, Italien
Anfallare
1 U-, 1 B- och 16 A-landskamper för Italien.
Klubbar som spelare:
AMAT Palermo (1981),
Palermo (1982-89),
Juventus (1989-92),
Inter (1992-94)
Júbilo Iwata (1994-97).
Trots de få landskamperna så ”dansade han en sommar” och blev skytteligavinnare i VM i Italien 1990 med sina sex mål.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv