• Boris dagliga blogg

Lördagen den 24:e november 2018

Elände, både förkylning och Black Friday-hysteri.
Alaves hade chansen att gå till första plats.
Det blev Prippswich istället för Bundesliga igår.

"Mellan raderna" är det perfekta pausprogrammet under lördagsfotbollen från England.

FOTBOLLSHISTORIA:
1874: Mannen som lärde Brasilien fotboll föds.
2010: Suarez avstängs för sitt första bett.

FÖDDA IDAG:
Surbrata, Roy, Kagisho.

DAGENS TRÖJA
WEST BROMWICHs förstatröja 2011/12

Så var landskamper och den här uttjatade Black Friday över. Under den fredagen startade lite ligor i Europa. Som vanligt följer jag engelsk fotboll och då får man gå ner i andra divisionen. Här var West Bromwich på besök i Ipswich. Då matchen slutade 1-2 så blir det givetvis en West Bromwich-tröja idag.

Elände, både förkylning och Black Friday-hysteri.


Trots att det spelades några matcher igår så finns det nästan mindre att skriva idag än igår. Själv drabbades jag av två ”elände”. Dels en förkylning med feber, hosta, snor och ännu mer hosta. Sedan förföljde mig ”Black Friday” i tidningar, TV-reklam och mailutskick. Vad glad man blir att det återstår ett år till denna hysteri och stålleprov åter drabbar oss. Då hoppas jag vara frisk så jag lättare ska stå ut.
 

Alaves hade chansen att gå till första plats.


Men det var som sagt några matcher. I min ”feberyra” kunde jag välja bland några matcher. Dock inte från spanska ligan. Leganes mot Alaves lät kanske inte så upphetsande, men faktum är att Alaves hade chans att gå upp som etta i LaLiga. Nu blev det inte så då Leganes vann med 1-0. Samma resultat blev det i den franska ligamatchen. Här var det Lyon som hemma besegrade St Etienne. Det tog Lyon upp på andra plats i Ligue 1. Fast här finns det ingen chans att något annat lag än Paris SG kommer att vara etta. Tretton raka segrar gör att de leder med tolv poäng före tvåan Lyon och då har PSG en match mindre spelad.
 

Det blev Prippswich istället för Bundesliga igår.


Jag var lite sugen på Bundesligamatchen, men då jag upptäckte att det var Bayer Leverkusen som mötte Stuttgart så blev det engelsk League Championship istället. Den tyska matchen var trettondeplacerade Leverkusen mot bottenlaget Stuttgart. 2-0 och inte så intressant för toppstriden. Toppstrid handlade det däremot om för West Bromwich som var på besök på Portman Road, en gammal Tipsextra arena som Ipswich spelar på. Dessa båda namn förvanskades ofta på den tiden enda TV-fotbollsn var engelska ligan på lördageftermiddag. Vitsig sas det att Prippswich hade match i Prippsextra, givetvis med hänsyftning till ölet som också hade stor del i fotbollen på lördag. Ipswich ligger numera sist i andraligan och släppte både in 0-1 och 1-2 innan de reducerade i slutet och orsakade lite spänning. West Brom ligger därmed tvåa och Ipswich är fortfarande hjälplöst efter. Kanske kan nytillträdde managern Paul Lambert hjälpa Ipswich över nedflyttningsstrecket.
 

"Mellan raderna" är det perfekta pausprogrammet under lördagsfotbollen från England.


Efter fredagsmatchen brukar jag låta Viasat gå så kommer ”Mellan raderna” som är lite av ett engelskt fotbollsmagasin inför veckan tipsmatcher, med historia och lige kuriosa om lag och spelare. Det är precis ett sådant program som tipsextra hade i sin barndom före, i paus och efter lördagsmatchen. Tänk vad kul det hade varit istället för alla analyser som irriterar mig lika mycket som ”Black Friday”. Erik Bäckrud leder programmet och oftast är även Anders Jansson gäst. Igår avslöjade de att veckans stora chock var att kultspelaren med det stora hårburret, belgaren och Manchester Unitedspelaren Marouane Fellaini hade klippt sig.

Så som vi är vana att se honom och så som vi får vänja oss att se honom nu.
Så som vi är vana att se honom och så som vi får vänja oss att se honom nu.

FOTBOLLSHISTORIA från den 24:e november

1874 Charles William Miller föds

Charles William Miller föds idag 1874 i São Paulo. Mamma var från Brasilien och pappa från Skottland. Skolgången skötte Miller om i Southampton dit hans föräldrar skickat honom. Här blev han givetvis intresserad av fotboll. Han spelade i både Londonklubben Corinthian FC och St Marys som var föregångaren till Southampton FC. 1894 återvände han till Brasilien och då hade han med sig en regelbok för fotboll och en fotboll. Med detta var han med om att grunda klubben São Paulo AC och han hjälpte också till att starta den brasilianska ligan. Så mannen som lärde Brasilien spela fotboll Charles William Miller, föddes idag.

2010 Första bettet.

Ajax mötte PSV Eindhoven. I Ajax spelade en ung Uruguayan vid namn Luis Suarez. Under matchen inträffade en incident som domaren inte uppmärksammade. Troligtvis för att det som hände verkar totalt omöjligt. Suarez blev frustrerad på PSVs Otman Bakkal och bet honom. Då det finns film på det mesta granskades situationen och idag 2010 fem dagar senare föll domen mot Suarez. Han blev avstängd i sju matcher. Händelsen upprepade då Suarez var i Liverpool. Då var det Chelseas Ivanovic så blev biten och i VM 2014 var det dags igen för Suarez att ta en tugga på en motståndare.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 24:e november

Surbrata PAL blir 32 år

Surbrata är född 1986 i Sodepur, Västbengalen, Indien
Målvakt
67 A-landskamper för Indien.
Klubbar som spelare:

Tata Football Academy (2002–04),
Mohun Bagan (2004–07),
East Bengal (2007–09),
Pune (2009–12),
Prayag United (2012–13),
Rangdajied United (2013),
Vestsjælland (2014),
Mumbai City (2014–15),
Salgaocar (2015 lån),
DSK Shivajians (2016),
NorthEast United (2016–17),
DSK Shivajians (2017 lån),
Jamshedpur (2017–).

Roy MILLER blir 34 år

Roy är född 1984 i San José, Costa Rica
Försvarare
4 U- och 59 A-landskamper för Costa Rica.
Klubbar som spelare:

Cartaginés (2001–05),
Bodø/Glimt (2005–07),
Rosenborg (2008–09),
Örgryte (2009 lån),
New York Red Bulls (2010–15),
Saprissa (2016–17),
Portland Timbers (2017–).
MERITER:
Rosenborg BK
Tippeligaen: 2009
New York Red Bulls
MLS Supporters' Shield: 2013, 2015
Costa Ricas landslag
Copa Centroamericana: 2005, 2014

Kagisho DIKGACOI blir 34 år

Kagisho är född 1984 i Brandfort, Sydafrika
Mittfältare
54 A-landskamper för Sydafrika.
Klubbar som spelare:
Cardiff Spurs (1995-2004),
Bloemfontein Young Tigers (2004–05),
Golden Arrows  (2005–09),
Fulham (2009–11),
Crystal Palace (2011 lån),
Crystal Palace (2011–14),
Cardiff City (2014–16),
Golden Arrows (2016–17).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv