• Boris dagliga blogg

Söndagen den 23:e september 2018

Ett snabbt mål sedan blev Watford som Svenska landslaget.
Två "favoritlag" som Viasat inte kunde visa.

Liverpool har blivit TV-favoriter och än så vinner de.
Brighton måste sluta släppa upp motståndarna till 2-0.


FOTBOLLSHISTORIA:
1919: Genoa blir Italienska mästare som de vann för fem år sedan.
1953: Alfredo di Stefano debuterar för Real Madrid.

FÖDDA IDAG:
Artim, Paolo.

DAGENS TRÖJA
BURNLEYs förstatröja 2009/10

Då Premier League spelar finns det alltid många tröjor att välja på. Jag hade hoppats på Watfords gröna bortatröja idag, men de klantade till det. Det gjorde inte Burnley. De var sist då gårdagens omgång startade och de mötte sensationslaget Bournemouth som många hade trott skulle vinna. Istället tog Birnley sin första seger för säsongen. Hela 4-0. Då blir det denna tröja idag.

Ett snabbt mål sedan blev Watford som Svenska landslaget.


Förra lördagen blev inte riktigt som jag tänkt, men då missade jag mitt Watford mot ett bra lag och en förlust. Igår fick jag chans att se Watford igen då de spelade den tidiga matchen. De mötte Fulham och matchen kallades för ett Londonderby, men Watford är en egen stad som tillhör Herefordshire och ligger 30 km nordväst om London. Hur som helst så var det inga problem för Watford att komma över förlusten förra veckan och fortsätta sin segerrad. Innan det gått två minuter hade de gjort sitt första mål. Sedan fortsatte de föra matchen och borde gjort ett antal mål till. Men Watford började mer och mer likna det svenska landslaget. Då tänker jag på förmågan att skapa chanser, men att det inte fanns någon som hade förmågan att få in bollen. Istället gick det som det brukar och Fulhams målfarlige serbiske anfallare Aleksandar Mitrovic tryckte istället in 1-1. Det var inte helt orättvist, men det hade å andra sidan inte varit orättvist om Watford gjort två mål till.
 

Två "favoritlag" som Viasat inte kunde visa.


Klockan fyra var det en massa matcher att välja mellan. Jag tänker på att Viasat hade många att välja på. Manchester United spelade hemma mot Wolverhampton och kanske hade det varit den mesk intressanta och spännande matchen att visa. Det andra Manchesterlaget var i Cardiff och den matchen var omgångens mest ointressanta match. Redan på förhand var det 100% säkert att Manchester City skulle vinna. Frågan var med hur mycket. 5-0 slutade denna ensidiga tillställning.
 

Liverpool har blivit TV-favoriter och än så vinner de.


Men Viasat har helt plötsligt fått en otrolig förkärlek för Jürgen Klopp och hans Liverpool. Alltså var det deras match som visades klockan fyra. De mötte Southampton. 2013 var senast som Southampton lyckades vinna över Liverpool. Det var sju ligamatcher sedan så med tanke på var de båda lagen befinner sig kvalitativt just nu var det lite som förra matchen jag beskrev. Hur mycket skulle Liverpool vinna med? Fast det var faktiskt Southampton som gjorde första målet. Inte nog med att de var i underläge innan matchen startade, med ett mål i egen bur kom de i ännu större underläge. Liverpool spädde på med två mål till innan första halvlek var slut. Då passade jag på att hålla middag, och tur var det för andra halvlek var tydligen ett sömnpiller så jag missade inget. 3-0 slutade det och Liverpool tog sin sjätte raka seger. Ska det äntligen bli ett Premier Leaguemästerskap?
 

Brighton måste sluta släppa upp motståndarna till 2-0.


Avslutningsvis var det hemmastarka Brighton mot Tottenham som inget riktigt vet var de står. Gästerna fick en felaktig frispark och på den fick de en fullt riktig straff. Harry Kane utsågs till straffläggare och jag ställer mig frågan om fotbollspelare inte läser på. I handboll hör man ofta expertkommentatorn och den gamle målvakten Claes Hellgren säga att målvakterna läst på och vet hur de olika straffskyttarna brukar lägga sina straffar. Därför kan de rädda ibland. Då harry Hane skulle lägga sin straff visades statistik på var han satt sina sex senaste straffar. Alla hade gått in i målvaktens högra hörn. Vad gör då Brightons målvakt Mathew Ryan? Jo, han kastar sig åt vänster och Kane sätter sin sjunde straff i målvaktens högra hörn. I andra halvlek blir det 2-0 och trots att Brighton två gånger denna säsong hämtat upp 0-2 till 2-2 så går det inte att börja upphämtningen en halv minut innan domarens tillagda tid är slut. 1-2 och Tottenham som är med i Champions League får räknas som bättre än Brighton. Alltså ännu en favoritseger.

FOTBOLLSHISTORIA från den 23:e september

1919 Genoa blir italienska fotbollsmästare.

 
Att Genoa blir Italienska fotbollsmästare är kanske inte så unikt. Det har de blivit 9 gånger, även om senaste mästerskapet kom 1924. Det unika var att de idag 1919 blev mästare för säsongen 1914-15. Ligan var då uppdelad i norra gruppen och mellan-södra gruppen. Det spelades slutspel för att få fram två lag som kunde mötas i finalen. Norra gruppen vann Genoa, men mellan och södra gruppen hade inte startat sitt slutspel. Det kom nämligen ett världskrig emellan som gjorde att fotbollen i Italien låg nere till 1919. Då Genoa var ena finallaget beslöts att de skulle få mästerskapet från fyra år tillbaka i tiden.

1953 Alfredo debuterar i Real Madrid.

 
Woodgate gjorde ingen större succé i Real Madrid, men det gjorde argentinaren Alfredo di Stefano som debuterade i Real i en vänskapsmatch mot AS Nancy idag 1953. Det blev kanske inte jättesuccé i första matchen för den vann de franska gästerna med 4-2. Egentligen var det Barcelona som imponerades av di Stefano och skulle köpa honom. Kontraktet var skrivet, men något fattades och under tiden det skulle bli giltigt övertalade Real Madrid att han skulle gå till dem. Det blev 510 matcher och på dessa 418 mål, så visst var ”Den blonda Pilen” en succé i Madrid.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 23:e september

45 år Artim ŠAKIRI född 1973 i Struga, Jugoslavien,
Mittfältare
72 landskamper för Makedonien.
Klubbar som spelare:
FK Dinamo Livadа (1988-90), 
FK Karaorman (1990-94),
FK Vardar (1994-2000),
Halmstads BK (1997-98 lån),
Tennis Borussia Berlin (2000 lån),
HIT Gorica (2000-01),
NK Korotan (2001),
Malatyaspor (2001-02),
CSKA Sofia (2002-03),
West Bromwich Albion (2003-05),
AaB Aalborg (2005-06),
FC Inter Turku (2006),
FC Vaduz (2007),
Shkëndija (2007),
Besa Kavajë (2008),
Qarabağ (2008-09).  
Lag som tränare:
FK Shkëndija (2012-13), 
FK Kukësi (2014-15).
Som meriter har han två mästerskap. Ett som makedonsk mästare coh ett som svensk mästare.

62 år Paolo ROSSI född 1956 i Prato, Italien
Anfallare
48 landskamper för Italien.
Klubbar som spelare:
Juventus (1973-75),
Como (1975-76 lån),
Vicenza (1976-80),
Perugia (1979-80 lån),
Juventus igen (1981-85),
Milan (1985-86),
Hellas Verona (1986-87). 
Han blev världsmästare 1982 och skyttekung i det VM:et med 6 mål.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv