• Boris dagliga blogg

Måndagen den 18:e juni 2018.

Är alla fotbollsspelare schizofrena?
Serbien tog en planenlig seger.

Världsmästarna har bar vunnit en match i år; mot Saudiarabien med 2-1?
Brasilien skyller på domarsystemet då de bara fick oavgjort.
Tre ganska säkra segrare i dagens matcher.

FOTBOLLSHISTORIA:
2002: Ahn slår ut Italien och sparkas från sitt klubblag.

FÖDDA IDAG:
Jason, Fabio.

DAGENS TRÖJA
MEXIKOs förstatröja i VM i Brasilien 2014

Idag finns det många som bär en svensk landslagströja då Sverige ska möta Sydkorea. Jag firar med mina tröjor dagen efter, så i morgon hoppas jag kunna ha en svensk tröja på mig. Idag blir det mexikanskt beroende på sensationen då Mexiko vann med 1-0 över Tyskland.

Är alla fotbollsspelare schizofrena?


Gårdagens spelprogram i VM bjöd på lite mer än de tidigare dagarna. Det var lite jämnare och bättre lag som trädde in. Med detta så förekom också oerhört mycket fusk vida varje sammanstötning men spelare som kastade sig i diverse poser som borde fått minst hälften av spelarna att vara oförmögna att slutföra matcherna och det hade varit riktiga skador. Jag satt och fantiserade om ifall boxningen skulle bestå av idrottare med fotbollsmentalitet. Vid allta första sammanstötningen skulle den ena boxaren ramla omkull i otroliga plågor och räknas ut. Ingen boxningsmatch skulle vara längre än 15 sekunder. Det måste bli en skärpning av alla fotbollsspelare angående detta fusk. Det borde ju kunna gå att lösa för om någon spelare ligger ner i en fejkad skada så spelas bollen ut, eller om någon motståndare ska knyta skorna så väntar man med sitt inkast så att alla är med. Sedan rusar man rakt på närmsta motståndare och kastar sig omkull och kräver få frispark och varning på den motståndare som man just varit hygglig mot och stoppat spelet för. Är alla fotbollsspelare schizofrena? För jag håller på att bli det för att försöka förstå hur de tänker.
 

Serbien tog en planenlig seger.


Till själva matcherna så startade det med en på förhand säker utgång. Visst hade alla Serbien som favorit mot Costa Rica. Vi har ju en förmåga att tro att Europeiska lag är mycket bättre än mellanamerikanska. Fast än en gång visar det sig att avståndet inte är speciellt stort. Dessutom har Costa Rica lite större tro på sig själv efter framgångarna i förra VM, för att inte tala om VM 1990 då de skickade hem Sverige efter gruppspelet. Men trots detta så lyckades Serbien få in matchens enda mål som givetvis var en frispark. Eftersom det var svårt att se de båda lagen kunna göra ett spelmål. Fast det var ett ganska rättvist resultat.

Världsmästarna har bar vunnit en match i år; mot Saudiarabien med 2-1?


Match nummer två var samma som ettan igår. Då menar jag ett lag från Europa som mötte ett mellanamerikanskt lag och givetvis var de regerande världsmästarna Tyskland storfavoriter mot Mexiko. Det var inte bara matchen i sig som var intressant då det är dessa två som Sverige så småningom ska möta. Både Tyskland och Mexiko brukar inte missa att gå vidare från gruppspelet och dessutom brukar de aldrig förlora premiärmatchen. Matchen gick i ett tempo som gör att jag har svårt att se hur Sverige ska klara av något av de två lagen. Mexiko gick för fullt och gjorde också 1-0. Tyskarna försökte och försökte, men det resulterade oftare i farliga mexikanska kontringar än några riktiga målchanser för Tyskland. Det slutade sensationellt med mexikansk seger 1-0. Och ska jag ge Sverige någon chans så ska det vara mot tyskarna som har varit oerhört tama hela detta året. Trots det så var det VMs största sensation hittills.

Brasilien skyller på domarsystemet då de bara fick oavgjort.


Sista matchen var mellan VM-favoriten Brasilien och Schweiz. Detta var efter Portugal mot Spanien den match med två riktigt bra lag. Det blev också oavgjort. Coutinho gjorde ett mål som vi sett ett antal gånger på den tiden han spelade i Liverpool och många såg ett Brasilien som lätt skulle spela hem en premiärseger. Fast om man tittade på skott på mål efter första halvlek så var det bara ett enda skott på mål och det gick in. I början av andra halvlek chockade schweizarna det brasilianska försvaren med att sätta matchens andra skott på mål i mål. Fast det var en nick. Det blev fler skott på mål under matchen, men inga gick in. Tyvärr så gick snacket efter matchen att Steven Zubers nickmål inte skulle ha godkänts då han lätt knuffade till en brasiliansk försvarare innan han hoppade up och satte 1-1 i mål. Och det känns lite konstigt att när man nu har videodomare, att ingen av dessa meddelade domaren. Men även om jag inte förvånades så mycket över slutresultatet så var det många som tyckte att Brasilien – Schweiz 1-1 var en sensation.

Tre ganska säkra segrare i dagens matcher.


Det spelar tre matcher idag och här ska det inte bli spännande alls. Det finns tre säkra segrare. Sverige måste på träningarna i Ryssland ha sett till att lära sig göra mål och även om det bara blir ett enda så lär detta räcka mot ett svagt Sydkorea. Belgien håller jag som en av favoriterna och vinner de inte mot Panama som skulle det vara VMs största senasation alla tider. England är ju alltid världsmästare i sitt hemland innan de spelat första matchen, men visst ska de kunna vinna ganska enkelt över Tunisien.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 18:e juni.

2002 Ahn slår ut Italien och sparkas från sitt klubblag. 


Sverige skapade sensation då de slog ut Italien i VM-kvalet 2018, men det finns fler lag som sensationellt slagit ut Italien. Idag 2002 var det en sådan match. I VMs åttondelsfinal möttes hemmanationen Sydkorea och Italien. I Sydkorea spelade Ahn Jung-hwan. Han spelade sin vardagliga fotboll i italienska Perugia. Ahn kom att spela en märklig roll. Under matchens gång tilldömdes Sydkorea en straff. Ahn var förste straffskytt och han missade och var i den stunden Sydkoreas stora syndabock. Sydkorea lyckades kvittera till 1-1 i slutminuten och det blev förlängning. Under VM 2002 var det Golden Goal som gällde i förlängning. Det lag som gjorde mål först hade vunnit. Ahn skulle revanschera sig och gjorde målet som tog Sydkorea till kvartsfinal och skickade hem Italien. Men matchen var inte slut för Ahn. Perugia meddelade att de inte ville ha honom tillbaka till klubben. Anledningen var att han med sitt Golden Goal slagit ut Italien.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 18:e juni.

47 år Jason McATEER född 1971 i Tranmere, England
Mittfältare
1 U- och 52 A-landskamper för Irland.
Klubbar som spelare:
Marine (1988-92),
Bolton Wanderers (1992-95),
Liverpool (1995-99),
Blackburn Rovers (1999-2001),
Sunderland (2001-04),
Tranmere Rovers (2004-07).
Lag som tränare:
 Tranmere Rovers (2009 assisterande)

72 år Fabio CAPELLO född 1946 i San Canzian d'Isonzo, Italien
Mittfältare
32 landskamper för Italien.
Klubbar som spelare:
SPAL (1962-67),
Roma (1967-70),
Juventus (1970-76),
Milan (1976-80). 
Lag som tränare:
Milan (1991-96),
Real Madrid (1996-97),
Milan igen (1997-98),
Roma (1999-2004),
Juventus (2004-06),
Real Madrid igen (2006-07),
Englands landslag (2008-12),
Rysslands landslag (2012-15),
Jiangsu Suning (2017-18).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv