• Boris dagliga blogg

Måndagen den 28:e maj 2018.

Varför uppehåll för VM i Allsvenskan?
Skånska lag på undre halvan och Stockholm styr svenk fotboll.

Rotherham drog längsta strået och spelar i tvåan till hösten.

FOTBOLLSHISTORIA:
1928: VM i Fotboll föds.
1980: Nottingham bäst i Europa för andra gången, men bar bäst i England en enda gång.

FÖDDA IDAG:
Andrey, Alpay, Roberto.

DAGENS TRÖJA
RINGKØBINGs förstatröja 2015/16

Jag hade faktiskt redan plockat fram en MFF-tröja då de var det nda lag som jag hade tröja ifrån som vann igår. Men den säkra hemmasegern över bottenlaget Dalkurd blev bara 1-1. Då såg jag att Ringkøbing hade vunnit sin match med 2-1 hemma över BK Frem. Och då blev det denna danska tröja istället.

Varför uppehåll för VM i Allsvenskan?


Allsvenskan spelade sista omgången före VM, då de blir ett uppehåll. Jag har skrivit om detta förut, och undrar än en gång: Varför? De överbetalda Allsvenska fotbollsspelarna behöver ingen uppehåll då det inte finns några spelare med i det svenska landslaget, fast det kan kanske bero på att Malmö FFs Arnór Ingvi Traustason är uttagen till Islands trupp, fast han spelar ju inte i MFF då han anses vara skadad. Sedan kan man undra om det har någon betydelse för MFF. Deras sista match innan VM var hemma mot bottenlaget och nykomlingen Dalkurd. 1-1 slutade det och frågan är om Daniel Andersson tänker skarka sig själv. MFF ligger tia i tabellen.
 

Skånska lag på undre halvan och Stockholm styr svenk fotboll.


Det går inte bättre för skånes andra lag Trelleborg. De åkte till Borås för att möta Elfsborg. Ett Elfsborg som tidigare spelat fem Allsvenska matcher hemma utan att ha vunnit en enda, men mot Trelleborg kom första segern. 2-1. Serieledare är Hammarby som bara fick oavgjort mot Kalmar igår. Fast hade det varit i gamla tider så hade Hammarby fått sveriges Champions Leagueplats till sommarens kval. Allsvenskan har efter de första tio till tolv omgångarna en region i Sverige som är överläsen. Stockholm. Etta Hammarby, tvåa AIK och fyra Djurgården. Sedan är Norrköping inklämt på tredje plats.
 

Rotherham drog längsta strået och spelar i tvåan till hösten.


Det är kvalspel tre dagar i rad på Wembley i London. Efter Fulhams seger och uppflyttning till Premier League var det igår dags att utse det lag som skulle följa Wigan och Blackburn upp i League Championship från den tredje divisionen League One. Det var trean och fyran ifrån grundserien som hade tagit sig till final. Trean Shrewsbury mot fyran Rotherham. Rotherham var det bättre laget, men missade en straff och matchen slutade 1-1. I förlängningen blev Richard Wood hjälten då han satte sitt och Rotherhams andra mål. Det blev alltså fyran Rotherham som går upp i andra divisionen i England till hösten.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 28:e maj.

FIFAs medlemmar på kongressen 1928 som beslutar om Fotbolls-VM. FIFAs medlemmar på kongressen 1928 som beslutar om Fotbolls-VM.

1928 VM:s födelsedag

 
Idag 1928 hade FIFA en kongress i Amsterdam. En sak som diskuterades var den succé som FIFA haft genom att arrangera fotbollsturneringarna i OS 1920 och 1924. Även den OS-turnering som startade i dag 1928 hade startat med Portugal-Chile 4-2 och Belgien-Luxemburg 5-3 så det såg ut att bli publikvänligt även här. Då tog FIFA beslutet om att det även bör spelas ett VM i fotboll som skulle gå vart fjärde år mitt emellan två OS. Första värdland fick bli Uruguay då de var regerande Olympiska mästare och även skulle vinna OS 1928.

1980 Nottingham Forest rekord

 
Idag 1980 spelades Mästarcupfinalen på Santiago Bernabéu Stadion i Madrid. Det var de regerande mästarna Nottingham Forest som vann med 1-0 året innan mot Malmö FF i final, som spelade mot Hamburger SV. Även denna gång blev det 1-0 till Nottingham Forest. Målet gjordes i 20:e minuten av John Robertson. Det märkliga med segern är att Nottingham Forest i och med det blivit Europamästare två gånger, men de har bara blivit bäst i England en gång då de vann ligan 1978.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 28:e maj.

28 år Kyle WALKER född 1990 i Sheffield, England.
Försvarare
14 U- och 34 A-landskamper för England.
Klubbar som spelare:
Sheffield United (1997-2009),
Northampton Town (2008 lån),
Tottenham Hotspur (2009-17),
Sheffield United (2009-10 lån),
Queens Park Rangers (2010-11 lån),
Aston Villa (2011 lån),
Manchester City (2017-).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv