• Boris dagliga blogg

Söndagen den 6:e maj 2018.

Avengers: Infinity War
Två nya tröjor i min samling.
40 år sedan "Tänk om Danmark skulle möta Sverige i ishockey!" Ha, ha!
Det enda riktiga ishockey-VM är det juniorerna spelar runt nyår.
Watford van och är klart. Stoke är ute och tyvärr West Bromwich så tror jag inte att alla segrar räcker.


FOTBOLLSHISTORIA:
1961: Tottenham blir första lag att vinna The Double i modern tid.
1970: Ove Kindvall hjälte i Champions Leaguefinalen.

FÖDDA IDAG:
Dani, Jim, Graeme.

DAGENS TRÖJA
WATFORDs förstatröja 2017/18

Efter en nästan heldag i Danmark och Köpenhamn kan jag inte uttala mig mycket om gårdagens fotboll. Men jag kollade åtminstone upp slutresultat i Premier League då jag kom hem. Till min glädje fanna jag att Watford besegrat Newcastle med 2-1, och att de var klara för Premier League en säsong till. Detta firar jag med dagens tröja.

Avengers: Infinity War


Strax före tolv igår åkte jag och mina döttrar och några vänner till dem till Köpenhamn. Det stora målet för dagen var att gå på IMAX-biografen på Fisketorvet. Det är en av två IMAX biografer i Norden. Den andra ligger i Stockholm. Att se en film där är ytterligare en biografupplevelse utöver den vanliga 3D filmen. Filmen var ”Avengers: Infinity War”, och den var vad den lovade med ett intressant slut som krävde tanke på fortsättningen. Alltså en mycket bra fiilm om man gillar genren.
 

Två nya tröjor i min samling.


Att detta här ovan har fått så stor del i dagens ”fotbollsblogg” är för att det blev ingen fotboll som jag tittade på. Däremot gjorde jag givetvis ett besök hos Unisport på Stöget. Det ingår alltid i mina Köpenhamnsbesök. Det ingår även att jag alltid har med mig någon fotbollströja ut därifrån. Just nu var det alla VM-landslagströjor som var höjdpunkten. Då jag kan beställa Adidas och Pumatröjor från min vän Micke som äger fotbollsaffären så var det lag med andra märken som var intressanta. T ex Nike. Här hade jag redan beslutat mig för Australiens nya förstatröja om den fanns, och det gjorde den. Det blev en tröja nummer två och den kom från tillverkaren Errea. Dessa tröjor måste man prova för deras storlekar är inte som andra. Oftast är de en storlek mindre än vad det säger på plagget. Så det fick bli en XXL som satt som en XL. Tröjan var Islands nya landslagströja. Så småningom kommer jag att lägga in dem på hemsidan, då de är fotograferade och redigerade.
 

40 år sedan "Tänk om Danmark skulle möta Sverige i ishockey!" Ha, ha!


På stan var det annars ganska mycket folk och många av dem gick omkring i ishockeytröjor. Mest vans det tjeckiskt klädda, men även ganska många slovakiskt. Fast även de andra nationerna som spelar sitt gruppspel på Royal Arena fanns representerade i stadens myller. Allt beror givetvis på att Danmark arrangerar årets ishockey-VM. Helt otroligt. L min ungdom spelade Danmark i grupp C i ishockey och man skojade om omöjligheter inom sporten. Då brukade man säga att: ”Det är ju som om Danmark skulle möta Sverige i ishockey!” På den tiden var det en utopi. Nu är det verklighet och Danmark kan mycket väl ge Sverige en match även om Sverige fortfarande är ett litet snäpp bättre.
 

Det enda riktiga ishockey-VM är det juniorerna spelar runt nyår.


Sverige är så bra att de är regerande världsmästare. Fast det hade jag helt glömt. Som jag skrev så var ishockey-VM något stort i min ungdom. VM var något man såg fram emot och längtade efter. Detta trot jag försvann då TV 3 tog över. Själv hade jag inte kanalen på den tiden och VM var inte lika intressant längre. Tänker man sedan på att detta är det enda världsmästerskap som inte innehåller världens bästa så blir det ett av de sämre VM alla kategorier. De bästa ishockeyspelarna håller ju fortfarande till och spelar slutspel i NHL. Jag skulle vilja jämföra detta med ett fotbolls-VM där ligorna i Italien, Tyskland, Spanien och England fortfarande har några omgångar kvar och inte släpper iväg några av sina spelare till ett VM. Hur intressant skulle ett sådant VM vara. Men Serige är alltså regerande världsmästare. Hur många kommer ihåg detta? Det finns ett VM i ishockey som jag anser är det äkta. Det är junior-VM runt nyår. Där är världens bästa juniorer med, så detta är ett riktigt VM.
 

Watford van och är klart. Stoke är ute och tyvärr West Bromwich så tror jag inte att alla segrar räcker.


Men visst kollade jag upp lite ur gårdagens Premier League då jag kom hem. Dagens tröja visar att Watford äntligen vann och med segern mws 2-1 över Newcastle så är Watford både i teori och praktik klart för ytterligare en säsong i de engelska högsta fotbollssociteten. Det är däfremot inte Stoke City. De startade så bra hemma mot Crystal Palace och tog ledningen, men i 86:e minuten hade Crystal Palace både kommit ufatt och gått förbi. 1-2 innebär att Stoke City spelar i League Championship nästa säsong. Detta har även tillskrivits West Bromwich som legat hopplöst sist, och sparkade sin andra tränare för säsongen. De tillsatte Darren Moore som en nödlösning och sedan han tillträdde har inte West Bromwich förlorat en match. Igår var det Tottenham som fick se si besegrat. På övertig kom 1-0 och hoppet lever. Men detta kräver att både Southampton och Swansea förlorar sina båda kvarvarande matcher och att West Bromwich vinner sin enda kvarvarande match. Kruxet i detta är att Swansea och Southampton möts i nästa match. Tyvärr för West Bromwich så måste något av lagen ta poäng, fast om de spelar oavgjort finns en mikroskopisk chans för Albions att stanna kvar. Men det tror jag inte på.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 6:e maj.

1961 Tottenhams Double

 
Idag 1961 spelades FA-cup finalen på Wembley. Tottenham mötte Leicester. Det var väldigt länge sedan ett lag vunnit både ligan och FA-cupen samma säsong. Senast det hände var 1897 då Aston Villa lyckades med den bravaden. Tottenham var redan klara ligamästare och hade chansen att ta the Double. Efter en mållös första halvlek gjorde Bobby Smith och Terry Dyson varsitt mål i andra och Tottenham vann med 2-0. Det var första gången i modern tid som ett lag vunnit the Double. Tio år senare var det Arsenal som stod för samma bedrift. Sedan har de gjort det två gånger till. Manchester United har också tre The Double och Liverpool och Chelsea har klarat av det en gång var.

.

1970 Feyenoord första nederländska mästarna

 
Idag 1970 spelades Champions League-finalen, eller Mästarcupsfinalen som det hette på den tiden. På den tiden hette också arenan i Milano San Siro och här möttes skottska Celtic och nederländska Feyenoord. Celtic bestod enbart av skottar, medan Feyenoord hade ett österrikiskt och ett svenskt proffs i sin trupp. Efter 1-1 vid full tid blev det förlängning och här dök Sveriges skyttekung Ove Kindvall upp i 116:e minuten och avgjorde finalen. 2-1 till Feyenoord och det var första gången ett lag från Nederländerna var det bästa klubblaget i Europa.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 6:e maj.

35 år DANI ALVES Daniel Alves da Silva född 1983 i Juazeiro, Bahia, Brasilien.
Försvarare
7 U- och 107 A-landskamper för Brasilien.
Klubbar som spelare:
Juazeiro (1996-98),
Bahia (1998-2002),
Sevilla (2002-08),
Barcelona (2008-16),
Juventus (2016-17),
Paris Saint-Germain (2017-).

.

49 år Jim MAGILTON född 1969 i Belfast, Nordirland.
Mittfältare
2 U- och 52 A-landskamper för Nordirland.
Klubbar som spelare:
Liverpool (1985-90),
Oxford United (1990-94),
Southampton (1994-97),
Sheffield Wednesday (1997-99),
Ipswich Town (1999-2007), 
Lag som tränare:
Ipswich Town (2006-09),
Queens Park Rangers (2009),
Shamrock Rovers (2011 assisterande),
Melbourne Victory (2012),
 Nordirlands U-21-landslag (2015-17).

.

65 år Graeme SOUNESS född 1953 i Edinburgh, Skottland.
Mittfältare
54 landskamper för Skottland.
Klubbar som spelare:
Tynecastle Boys Club (1965-69),
Tottenham Hotspur (1969-73),
Montreal Olympique (1972 lån),
Middlesbrough (1973-78),
West Adelaide Soccer Club (1977 lån),
Liverpool (1978-84),
Sampdoria (1984-86),
Glasgow Rangers (1986-90).   
Lag som tränare:
Glasgow Rangers (1986-91),
Liverpool (1991-94),
Galatasaray (1995-96),
Southampton (1996-97),
Torino (1997),
Benfica (1997-99),
Blackburn Rovers (2000-04),
Newcastle United (2004-06).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv