• Boris dagliga blogg

Söndagen den 1:a april 2018.

Fotboll på TV på Påskafton är lite speciellt.
Bra gjort Klopp!

Hur i helsike kan man välja Manchester Uniteds match av alla som gick klockan fyra???
Varför i hela fridens namn; Wingback???


DAGENS TRÖJA: Watfords förstatröja 2015/16
DAGENS PÅSKRIS: 2018

FOTBOLLSHISTORIA:
2002: Charltons aprilskämt.

FÖDDA IDAG:
Fatmire, Clarence.

DAGENS TRÖJA
LIVERPOOLs andratröja 2014/15

Tack vare Mohamed Salah så kan jag använda denna Liverpoools andratröja. Han satte 2-1 mot Crystal Palace. Tanken var att jag skulle ha en Watfordtröja, men de kan ju inte hålla tätt på övertiden och Bournemouth kunde kvittera. Alltså Liverpool på Påskdagen.

PÅSKENS PÅSKRIS

 
Slutligen har årets påskris blivit klart. Här finns en samling av de flesta lag från Premier League. Alla är från årets säsong. Sedan finns det lite ätbara lökskalsfärgade ägg och familjens sedan fyra år tillbaka samlarserie av Mailegs påskkaniner.

Glad Påsk!

Fotboll på TV på Påskafton är lite speciellt.


Det var en explosion av fotbollsmatcher världen över igår. Till och med Italien hade nästan full omgång på en lördag. Men det var ju Påskafton och med gäster och lite påskmåltider så var det inte så mycket tid över till fotboll för min del. Annars brukar påskafton vara en dag med Premier League för mig, och det för alltid med sig tankarna till påsken 2001 då jag var i Stockholm och med i direktsändning inför matchen Arsenal mot Middlesbrough. Det var Arne Hegerfors, Ola Anderasson och jag. Att jag var med var av historisk synpunkt för att berätta lite om lagen och dess historia. Dessutom visade jag upp mina fotbollströjor och framförallt mina fotbollsägg. Men idag blev det inte målat några ägg.
 

Bra gjort Klopp!


Jag hann med match ett lite halvt om halvt och blev imponerad av en sak som Klopp gjorde. Nämligen då han bytte ut Mane. Mane skulle ju varit utvisad ett par minuter tidigare, men domare Swarbrick gjorde ett direkt felaktigt beslut då Mane avsiktligt tog bollen med handen. Detta är en solklar varning och då Mane redan hade en så skulle han fått ettrött kort. Fast jag är ju emot att ett lag ska bestraffas för att en spelare gjort ett misstag. Enligt mig så ska spelaren som brutig mot reglerna visas ut, men det ska få komma in en ny så att fotbollen spelas elva mot elva. Nu gjorde Klopp som jag vill reglerna ska se ut. Nämligen att själv plocka ut sin förste målgörare.
 

Hur i helsike kan man välja Manchester Uniteds match av alla som gick klockan fyra???


Matchen mellan Crystal Palace och Liverpool slutade 1-2 som alla hade kunnat tippa. Liverpoolseger, med Mohamed Salah som den som avgjorde med sitt 2-1 mål. Som vanligt kom målet under de sista minuterna av matchen och det är inte utan att man tycker synd om Roy Hodgson och hans Crystal Palace som har förlorat hur många matcher som helst under de sista minuterna. Men enligt mig så kommer laget att klara sig kvar tack vare att det finns så ovanligt många dåliga lag i Premier League denna säsongen. Att sedan Viasat väljer ut Manchester United mot Swansea som sin huvudmatch då det spelas ytterligare fem andra matcher är outgrundligt. United mot Swansea måste vara den mest förutsägbara av alla sex matcher som spelades klockan fyra. Alltså passade det bra med påskbuffé och gäster. Jag såg att det inte gick mer ät fem minuter innan matchens första mål kom och sedan spelar Mourinho med sina mannar så att de ska hålla detta. De lyckades till och med öka till 2-0.
 

Varför i hela fridens namn; Wingback???


Även kvällsmatchen var en som man gärna missade. Såvida man inte håller på Everton eller Manchester City, för det var också en sådan match som var klar innan den startade. Vem skulle kunna tro att Evertom skulle kunna besegra de överlägsna serielegarna. Här gick det bara fyra miuter innan Manchester City gjort första målet. Det slutade 3-1 till manchesterlaget och om de tar en seger till så är de klara mästare 2018. En annan sak som jag hörde innan äggen och laxen var att man inte längre har de vanliga gamla fotbollsspelarna längre. Jag är medveten om att högerytter, högerinner, center, vändterinner och vänsterytter försvann sedan lång tid tillbaka, ungefär samtidigt som man kom på att i fotboll var det viktigare att inte släppa in mål istället för att göra mål. Med visst borde det finnas högerback och vänsterback. Nej, det finns inte längre. Dessa kallas numera wingback. Wingback???

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 1:a april.

2002 Charltons klubbmärke.


Idag 2002 spelade Charlton Athletic Londonderby mot Arsenal. I det historiska sammanhanget är matchen ointressant. Det var ett uppslag i matchprogrammet som tilldrog sig dagens intresse. Klubben menade att handen och svärdet som finns i klubbmärket sedan 1963 är för våldsamt och förlegat och ville ha publikens hjälp för att rösta fram ett nytt märke. I programbladet fanns tre framtagna alternativ. Ett var modernt hämtat från Fulhams nya klubbmärke från 2001. Ett var med en fisk i mitten och det tredje en fågel då klubben haft en fågel i sitt klubbmärke tidigare då de faktiskt kallades ”The Robins” Rödhakarna. Allt var givetvis ett aprilskämt.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 1:a april.

30 år Fatmire ALUSHI född (Bajramaj) 1988 i Istog, Kosovo, Jugoslavien
Mittfältare
25 U- och 79 A-landskamper för Tyskland.
Klubbar som spelare:

DJK/VfL Giesenkirchen (1993–98),
FSC Mönchengladbach (1998–2004),
FCR 2001 Duisburg (2004–09),
1. FFC Turbine Potsdam (2009–11),
1. FFC Frankfurt (2011–14),
Paris Saint-Germain (2014–16).'
Världsmästare 2007.

42 år Clarence SEEDORF född 1976 i Paramaribo, Surinam
Mittfältare
87 landskamper för Nederländerna.
Klubbar som spelare:
Ajax (1992-95),
Sampdoria (1995-96),
Real Madrid (1996-2000),
Inter (2000-02),
Milan (2002-12),
Botafogo (2012-14).  
Lag som tränare:
Milan (2014),
Shenzhen (2016),
Deportivo La Coruña (2018-).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv