• Boris dagliga blogg

Måndagen den 12:e mars 2018.

Är alla onödiga spelarstopp bättre än ett videogranskningsstopp???
Vanans makt är stor inom fotbollen.
Svenska Cupen inget för lag från Göteborg!?!

Är en 0-0 match med 1-2 i skott på mål väldigt bra tycker jag Martin Åslund ska börja rikta in sig på konståkning istället!

FOTBOLLSHISTORIA:
1881: Andrew Watson förste färgade spelaren i ett landslag.
1900: Arsenal slår sitt målrekord.


FÖDDA IDAG:
Fabio, Didier, Thomas.

DAGENS TRÖJA
TOTTENHAMs tredjetröja 2012/13

Tottenham spelade borta igår, så jag väljer denna bortatröja idag även om det var modell nummer tre. Varför det blev Tottenham var för att de snabbt verkade ha kommit över förlusten mot Juventus. Fast de låg under med 0-1 då Harry Kane blev skadad vann Spurs med hela 4-1 över Bournemouth. Det är värt denna tröja.

Är alla onödiga spelarstopp bättre än ett videogranskningsstopp???


Det har gått troll i detta att försöka få fotbollen till att bli rättvis och att mål tillkommer eller döms bort på ett  så rättvist sätt som möjligt. Ishockeyn har klarat av det, men fruktansvärt många inom fotbollen verkar livrädda för att det ska bli videogranskning inom fotbollen. Det enda skäl jag hört är att det skulle förstöra fotbollen då det skulle bli några sekunders avbrott i matchen då och då. Hur i helvete kan man vara så okunnig om fotboll så att man bara hhar mage att ta till ett sådant argument. Bara under den andra Premier Lewaguematchen igår inträffade det minst tre gånger att spelare satte sig ner på planen och orsakade minutlånga avbrott för att sedan resa sig upp och vandra av planen utan att ens halta äve om de valde att byta. Detta är helt onödiga avbrott som stör mig långt mycket mer än om man skulle göra ett avbrott för att få klart för sig att inga regelvidriheter föregått ett mål. Skärpning alla Ni så kallade experter som sitter i studios och på matcher som kommentatorer!
 

Vanans makt är stor inom fotbollen.


Då jag en bra stund har haft Watford som mitt favoritlag så känner jag igen matchen igår. Watford är enligt statistiken ett mycket sämre lag än Arsenal och då har de ofta ingen chans. Detta trots att statistiken i själva matchen var jämn. 3-0 till Arsenal låter överlägset, men det var det alltså inte. Men det har tydligen med samma fenomen att göra som att Juventus slog ut Tottenham ur Champions League. Det sitter liksom i klubben att de är vana att vinna. Tottenham har ingen Champions League-kultur och Watfort har ingen Premier League-kultur. Då går det som det går. Tottenham har däremot en  aning Premier League-kultur och det har inte Bournemouth. Därför vinner Spurs nere i Bournemouth med 4-1. Denna och resten av Premier Leagueomgång 30 finns att titta på här:
 

Manchester United FC - Liverpool FC   2-1
West Ham Utd - Burnley FC   0-3
Huddersfield - Swansea City FC   0-0
Newcastle Utd - Southampton FC   3-0
Everton FC - Brighton & Hove Albion FC   2-0
West Bromwich Albion FC - Leicester City FC   1-4
Chelsea FC - Crystal Palace FC   2-1
Arsenal - Watford FC   3-0
AFC Bournemouth - Tottenham Hotspur FC   1-4

 

Svenska Cupen inget för lag från Göteborg!?!


Sveriges nya favoritlag Östersund FK som överraskkade i Europa League och är regerande Svenska cupmästare hade stora problem i sin kvartsfinal i årets Svenska cupen. Det skulle dröja ända till 86:e minuten innan Alhaji Gero lyckades göra matchens enda mål. Östersund är alltså i semifinal, fast det var inte så stor fara att de skulle åka ut mot GAIS, få göteborgarna hade inte ett enda skott på mål. Den tredje kvartsfinalen går ikväll mellan Djurgården och det tredje göteborgslaget BK Häcken. Två göteborgslag har åkt ut i de två första kvartarna. Ska det tredje försvinna idag?
 

Är en 0-0 match med 1-2 i skott på mål väldigt bra tycker jag Martin Åslund ska börja rikta in sig på konståkning istället!


Jag började ju redan i fredags tänka på då Thomas Nordahl vandrade runt i Italien och besöktevarenda krog ochbrestaurang som fanns. Detta var på den tiden man hade trevliga reportage i pausen och  runt matchen och inte som nu då man stänger at då man inte orkar höra på alla överanalyser som får en att kräkas. Jag tänkerfotbollsmässigt på den tid då italienska Serie A började sändas i svensk TV. ” Uno, kryss, due” hette programmet som TV 3 sände 1995-1999. Då började den Italienska fotbollen bli lite roligare och inte bara försvarsinriktad. Nu är risken att jag blev avskräckt igen. Jag hade nämligen valt att se hur toppmötet mellan Inter och Napoli skulle sluta. Napoli hade ju chans att återta serieledningen från Juventus vid vinst. Men Herre Gud vilket elände. Givetvis blev det 0-0, och än en gång hävdar jag att matcher som slutar 0-0 även ska ge noll poäng. Bara oavgjorda där lagen  gör mål ska premieras med ett poäng. Skott på mål: 1-2. Trots detta sitter bisittare Martin Åslund och påstår att det var en oerhört bra match han sett. Har han missat att meningen med fotboll är att göra mål. Vill han inte se detta utan bara ser skönhet i spelet så kan han titta på konståkning istället!

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 12:e mars.

1881 Andrew Watsons första landskamp


Idag 1882 spelade den förste färgade spelaren i landslaget. Det var i Skottlands landslag och han hette Andrew Watson. Han härstammade från Brittiska Guyana där hans far hade varit en skotskt sockerplantageägare. Han spelade i klubblaget Queens Park Rangers och var så bra back att han fick vara kapten för skottarna som vann med 6-1 över England. Det blev bara två matcher till i landslaget för Andrew, båda segrar, innan han flyttade till Australien där han dog 1902.

1900 Arsenals ligarekord


Arsenal (som vid denna tid kallade sig Woolwich Arsenal) spelade idag 1900 hemmamatch på Manor Ground i Plumstead. Det var en ligamatch i Second Division. Laget de mötte var Loughborough Town. När matchen var över hade Arsenal slagit sitt rekord och vunnit med 12-0. Detta rekord är fortfarande Arsenals största ligaseger. Arsenals största ligaförlust är 0-8 och den kom i december 1896. Vilket lag tror ni vann så stort. Jo, det var ingen mindre än Loughborough Town. Arsenal har alltså både största ligaförlust och största ligaseger genom tiderna mot samma lag. Arsenal lever i högsta grad vidare, medan Loughborough Town FC lade ner sin verksamhet då säsongen 1900 tog slut.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 12:e mars.

61 år Patrick BATTISTON född 1957 i Amnéville, Frankrike.
Försvarare
56 landskamper för Frankrike.
Klubbar som spelare:
Talange (1966-73),
Metz (1973-80),
Saint-Étienne (1980-83),
Bordeaux (1983-87),
Monaco (1987-89),
Bordeaux igen (1989-91).
Mest känd är han nog för en händelse i VM 1982. Han kom fri med den tyske målvakten Harald Schumacher. Istället för att satsa på bollen hoppade Schumacher in i Battiston som fick bäras ut medvetslös på bår. Battiston kom inte tillbaka till fotbollen förrän efter ett halvår. Schumacher fick inte ens en varning.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv