• Boris dagliga blogg

Söndagen den 25:e februari 2018.

DAGENS TRÖJA
WATFORDs förtstatröja 2017/18

Givetvis borde det varit en svensk landslagströja idag, men det ville sig inte i OS igår. Däremot lyckades Watford knipa alla tre poäng mot Everton då de vann med 1-0. Alltså kunde jag använda min senast inköpta tröja för första gången.

Ingen medalj i lagslalom.
Stackars Calle och Niklas.
Bäst i världen, men amerikanerna rår man inte på.
​​​​​​​Mycket spel under jul och nyår, men nu har en del engelska lag haft semester.


FOTBOLLSHISTORIA:
1967: Åska dödar spelare
2001: Första final i en Engelsk cup som avgörs på straffar.


FÖDDA IDAG:
Eduardo, Park, Jenny.

Ingen medalj i lagslalom.


Idag var det nästan 100% säkert att jag skulle bära en svensk landslagströja. Det är ju så jag klär mig under de Olympiska spelen då Sverige tar ett guld. Igåg var det nästan två guld på gång och kanske fler. Jag passade på att stiga upp tidigt för att kunna titta då de svenska alpina landslaget tog guld. Har man två slalomvinnare i laget så var medaljen redan klar. Jag såg första matchen mot Slovenien då Anna Swenn Larsson åkte ikull, men sedan var det tre knappa svenska segrar. Det var lite oroväckande att det inte var mer överlägset och i kvartsfinalen mot Österrike tog alla medaljförhoppningar slut. Österrike vann alla fyra racen. Men det kanske var så att har man redan ett guld kan det vara svårt att ladda om. Dessutom var det parallellslalom och en rytmiskt svängande bana och ddet kanske inte riktigt passar svenskarna som vill ha det lite svårare.
 

Stackars Calle och Niklas.


Innan femmilen startade hann jag alltså se om inte Niklas Mattsson kanske skulle kunna överraska i snowboardens Big Airfinal. Han hade ju ett ganska bra kvalresultat. Men i första hoppen han gjorde så gick det som det gick för många av de andra tävlande. Niklas klarade inte landningen utan satte sig ner. Det såg inte märkvärdigt ut, men det visade sig bli hans enda hopp då han fick en fraktur i handleden. Alltså slutade han sist. Femmilen på skidor är ju en gren för herrar så förhoppningarna var inte så stora, men efter all annan svensk framgång hade man hoppats på att det skulle sporra de svenska längdskidåkarna. Men jag måste nog klaga på ledningen. Tydligen hade inte calle Halfvarsson åkt hem utan tvingades att ställa upp. Jag kan inte se det ppå annat sätt då han bröt i första loppet och sedan inte presterat något större. Calle åkte två av de fem milen innan han bröt. Det är nästan så jag tycker synd om honom. Tänk att tvingas ställa upp på alla lopp i OS när man är krasslig eller åtminstone helt ur form. Daniel Rickardsson blev bäste svensk nästan fyra minuter efter segrande finländaren Iivo Niskanen. Ganska dåligt kan tyckas, men det blev en sjunde plats och hand jag varit sjunde bäst i världen så hade jag nog varit ganska stolt ändå.
 

Bäst i världen, men amerikanerna rår man inte på.


Bäst i världen är lag Edin i herrarnas curling. Därför följde jag med intresse hur de skulle ta sitt guld genom att besegra de underlägsna amerikanerna. Men amerikaner är amerikaner och svenskar är svenskar. Det svenska laget hade alldeles för många missar och amerikanerna satte otroliga stenar. Då de vann åttonde omgången med 5-0 och tog ledningen med 10-5 så var det i stort sett kört. Det fattade även svenskarna som gav upp i sista och tionde omgången. Åter lite lustigt att en curlingmatch varar i tio omgångar, men att man kan välja att ge sig innan matchen är slut. Det skulle vara som om ett fotbollslag har ledningen med 5-0 då det är en kvart kvar och de som är i underläge säger tack för sig och avslutar matchen. Men ett silver är ju inte fel. Det håller ju upp balansen mellan guld och silver. Tolv medaljer och sex guld och sex silver. Nu återstår bara damernas curlingfinal där det blir minst ett silver, och sedan avslutas hela OS med damernas tremil. Kalla tog det första guldet i detta OS. Ska hon rama in spelen och ta sista guldet också?
 

Mycket spel under jul och nyår, men nu har en del engelska lag haft semester.


Snart är OS slut och det blir i stort bara fotboll igen. I varje fall så startade Premier League igen. Ja, för de lag som är utslagna ur FA-cupen. Det var ju cupomgång förra veckoslutet. De lag som inte hade match då har alltså haft ledigt i 14 dagar. Det betyder att snacket om den tuffa Engelska ligafotbollen inte alltid är så tuff. TV visade Liverpool mot West Ham och Liverpool har haft semester och varit på varmare breddgrader. Det var tydligen nyttigt, för det var en enkel seger med 4-1. Glädjande nog konstaterade jag att även semestrande Watford vann igår. 1-0 över Everton. Men man får nor vara Watfordsupporter för att uppskatta matchen. I övrigt var det en ganska torftig och chanslös historia. Omgång 28 i Premier League spelas klar på torsdag med matchen Arsenal mot Manchester City. Det är lite lustigt att det är just dessa två lag som är i final i Ligacupen. Den finalen spelas idag och de två lag som de skulle mött i omgång 28 hade också fått stå över, men det behövs ju inte nu.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 25:e februari.

1967 dödsfall i fotbollsmatch


Idag 1967 spelade Highgate United kvartsfinal i FA Amateur Cup mot Enfield. Efter knappt en halvtimmes spel inträffade det märkliga att ett åksväder hastigt drog in över fotbollsplanen. Blixten slog ner i mittcirkeln och tre spelare slogs till marken. Matchen bröts givetvis och spelarna kördes i ilfart till sjukhus. Två av dem klarade sig bra efter lite vård, men Tony Allden avled av sina skador dagen efter. Denna sorgliga händelse förde med sig att omspelet hade samlat över 30 000 åskådare som ville hylla minnet av Allden.

2001 vann Liverpool som ingen annan gjort förr

 
Idag 2001 spelades Ligacupfinalen i England. Matchen spelades i Cardiff på Millennium Stadium och det var Liverpool som mötte Birmingham City.  73 500 fanns på läktaren och fick se Liverpool ta ledningen med 1-0. Det verkade bli slutresultatet, men strax före 90 minuter kvitterade Birmingham på en straff. Det blev förlängning och efter det straffar. Då Jamie Carragher satte sin straff betydde detta 5-4 och Birminghams Andy Johnson var tvungen att göra mål, men hans straff var inte bättre än att Sander Westveld kunde rädda och segern gick till Liverpool. Detta låter som en av många finaler, men den var den första i den Engelska finalen i FA eller Ligacuphistorien som avgjordes på straffar.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 25:e februari.

35 år EDUARDO Eduardo Alves da Silva född 1983 i Rio de Janeiro, Brasilien
Anfallare
12 U- och 64 A-landskamper för Kroatien.
Klubbar som spelare:
CBF Nova Kennedy (junior),
Bangu (1996-98),
Dinamo Zagreb (1999-2007),
Inter Zaprešić (2002-03 lån),
Arsenal (2007-10),
Sjachtar Donetsk (2010-14),
Flamengo (2014-15),
Sjachtar Donetsk igen (2015-16),
Atlético Paranaense (2017),
Legia Warsaw (2018–).

37 år PARK Ji-Sung född 1981 i Goheung, Sydkorea
Mittfältare
25 U- och 100 A-landskamper för Sydkorea.
Klubbar som spelare:
Myongji University (1995-2000),
Kyoto Purple Sanga (2000-03),
PSV Eindhoven (2003-05),
Manchester United (2005-12),
Queens Park Rangers (2012-14),
PSV Eindhoven igen (2013-14 lån).

45 år Jenny BINDON född 1973 i Belleville, Illinois, USA
Målvakt
77 landskamper för Nya Zeeland.
Klubbar som spelare:

Belle-Clair Soccer (1979–86),
Three Kings United
Glenfield Rovers
Bay Olympic
Hibiscus Coast
Lag som tränare:

Takapuna AFC (2016),
UCLA Bruins (2017– assisterande och målvaktstränare)
Mellan 1991 och 1998 spelade hon även basketboll och tennis på elitnivå. 

Etiketter: liverpool birmingham

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv