• Boris dagliga blogg

Måndagen den 19:e februari 2018.

DAGENS TRÖJA
MALMÖ FFs förstatröja 2011/12

Mina engelska tröjor kunde jag inte ha idag då alla matcher där slutade oavgjort och det blev inget svenskt guld i OS. Men Malmö FF spelade sin första match för året som gällde något. Det var i Svenska Cupen. Dalkurd besegrades med 1-0 och då kan jag använda denna tröja idag.

Att det inte skulle bli en svenskdag i OS visste jag på förhand då det mest var herrgrenar.
Varför inte ha ett enda vallateam som ingår från tävlingsledningen. Då blir alla skidor samma och prestationen är indrottsmannens.
Fast i laggrenarna går det bra för Sverige. Det är bara Boork och hans ishockeydamer som gjort ett dunderfiasko.
Rochdale och Juventus håller exakt samma klass (åtminstone mot Tottenham).
Bra start i Svenska cupen för Malmös två topplag.


FOTBOLLSHISTORIA:
1910: Blivande Old Trafford invigs som United Football Ground.


FÖDDA IDAG:
Marta, Socrates.

Att det inte skulle bli en svenskdag i OS visste jag på förhand då det mest var herrgrenar.


Det var inte spelciellt stora förhoppningar om några större framgångar för Sverige i OS igår. Det var nämligen bara herridrotter som avgjordes och där har ju inte Sverige mycket att hämta. Jag kunde inte låta bli att se lite av herrarnas freestyle, där det var final i den gren jag hoppas slippa till kommande OS. Slopestyle. Det är en akrobatisk och trevlig uppvisning att titta på, men det ska vara uppvisning och inte något man lan tävla i. Oscar Wester från Sverige hade tävlingens högsta poäng, men det var i kvalet. Alla hans tre åk i finalen blev i stort sett misslyckade och han slutade elva av tolv deltaganade. Men det ska sägas att killarna var betydligt skickligare än tjejerna i förrgår. I stort sett alla åkare hade något åk som var utan missöden. Bäst var Øystein Bråten som tog Norges åttonde guld.
 

Varför inte ha ett enda vallateam som ingår från tävlingsledningen. Då blir alla skidor samma och prestationen är indrottsmannens.


Skidstafetten blev Norges nionde guld och det innebär att Norge hittills tagit överlägset flest medaljer efter drygt halva spelen. 26 stycken. I skidstafetten hade de norska klassiska åkarna lite problem men sedan blev det fri stil och två av veckans guldmedaljörer  Simen Hegstad Krüger och Johannes Høsflot Klæbo lekte med motståndarna och lät dessa vara med till sista backen då Klæbo la in ytterligare en växel och kunde åka ensam i mål med en norsk flagga i handen. Sverige var borta redan efter de två första klassiska åkarna. Dessa klagade på att deras skidor var felvallade. Inte för att det hade haft någon betydelse, men då det snackas om doping och fusk, så kan jag tycka att vallningen också är en typ av fusk. Varför har man inte ett vallarteam som ingår i tävlingsledningen och som vallar alla skidor som sedan åkarna får tilldelade? I så fall åker atta på samma material och det är den tävlandes prestationer som gäller.
 

Fast i laggrenarna går det bra för Sverige. Det är bara Boork och hans ishockeydamer som gjort ett dunderfiasko.


Det var även skidskytte, men trots enda manliga medaljen för Sverige i detta OS så fanns det inga större förhoppningar på att det skulle bli ytterligare en medalj. Det var snarare så att Jesper Nelins niondeplats var en framgång för Sverige. Upploppet i tävlingen blev spännande då frankrikes Martin Fourcade och tysklands Simon Schempp korsade mållinjen samtidigt. Åtminstone hade de samma sluttid, båda på samma tiondel. Till skillnad från längdskidåkningen och utförsåkningen så har man i skidskytte målfoto som väljer ut en segrare. På så sätt fick Fourcade sitt andra guld. De enda svenska herrar som går bra i OS är de som idkar en lagsport. Curlingherrarna leder sin tabell (liksom curlingdamerana), och ishockeyherrarna vann sin grupp och är direkt i kvartsfinal där de möter Tyskland eller Schweiz. Jag hoppas på Tyskland för jag vill inte höra alla dessa kommentatorer och ledare som inte kan uttala namnet Schweiz. Ishockeydamerna och Leif Boork har däremot gjort ett präktigt fiasko genom att förlora mot Japan med 2-1. Detta betyder att svenskorna som hoppats på medalj kommer att få spela match på tisdag om vilket lag som ska komma sist i den olympiska turneringen. Motståndare är Korea. Förhoppningsvis är det Leif Boorks sista match som förbundskapten.
 

Rochdale och Juventus håller exakt samma klass (åtminstone mot Tottenham).


Fotbollen igår inskränkte sig för min del till den FA-cupmatch där jag påstod att Tottenham skulle ta sig till kvaten genom att slå ut divsion trelaget Rochdale. Matchen inleddes i första halvlek med att Rochdale tog ledningen. Det var mer rättvist då Tottenham i andra halvlek kvitterade och ingen kunde protestera då Harry kane med två minuter kvar satte 2-1 på en straff. Men domaren hade lagt till fyra minuter och i den sista av dessa gjorde Rochdale 2-2. Det betyder att jag fortfarande kan få rätt. Det är inte så troligt att Rochdale ska vinna i omspelet på Wembley. Däremot kan man säga att Rochdale och Juventus är två lag som är lika bra. Åtminstone om man ska ha Tottenham som indikator. På fem dagar har Tottenham spelat två bortamatcher i två olika cuper och båda matcher sluttade 2-2. Alltså måste Rochdale och Juventus hålla samma klass.
 

Bra start i Svenska cupen för Malmös två topplag.


Den Europeiska klubbfotbollen hade nästan enbart förväntade resultat. Fast från Italien kan nämnas att lsget som det skrevs så myvcket om i höst då de satte Serie A rekord på förlorade matcher i rad nu har kommit upp i tio poäng. Benevento vann sin tredje match igår. Nu ligger de bara elva poäng från att klara sig kvar, men det förstår alla att de inte kommer att göra. Malmös båda stoltheter, FF och Rosengård spelade svenska cupen igår. Malmö FF vann över Dalkurd. De fick visserligen bara 1-0 vilket var som i OS, sämre än vad damerna klarade av. Rosengård slog Qviding på bortaplan med 16-0.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 19:e februari.

1910 Blivande Old Trafford invigs med Manchester United - Liverpool  3-4


Idag 1910 invigdes Manchester Uniteds nya fotbollsarena. Den döptes då till United Football Ground. 1936 blev det Old Trafford. Under 1941 till 1949 var arenan så sönderbombad efter andra världskriget att United fick spela sina hemmamatcher på rivalen Manchester Citys hemmaarena Maine Road. Då ombyggnaden var klar fick Ols Trafford tillnamnet Theatre of Dreams.
 

Åter till dagens händelse. Tyvärr för Manchester United så lyckades Liverpool förstöra invigningen. Det var nämligen de som United mötte och Liverpool vann med 4-3.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 19:e februari.

32 år MARTA Marta Vieira da Silva född 1986 i Dois Riachos, Alagoas, Brasilien
Anfallare
128 landskamper för Brasilien.
Klubbar som spelare:
CSA (1999),
CR Vasco da Gama (2000-02),
Santa Cruz-MG (2002-04),
Umeå IK (2004-08),
Los Angeles Sol (2009),
Santos (2009-10),
2010 FC Gold Pride,
Western New York Flash (2011),
Tyresö FF (2012-14),
FC Rosengård (2014-17),
Orlandp Pride (2017-).

Blev 57 år SOCRATES Sócrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira född 1954 i Belém, Pará, Brasilien och dog den 4:e december 2011 i São Paulo, Brasilien
Mittfältare
60 landskamper för Brasilien.
Klubbar som spelare:
Botafogo-SP (1974-78),
Corinthians (1978-84),
Fiorentina (1984-85),
Flamengo (1986-87),
Santos (1988-89),
Botafogo-SP igen (1989).   
Lag som tränare:
Botafogo-SP (1990),
LDU Quito (1996),
Cabofriense (1999).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv