• Boris dagliga blogg

Lördagen den 17:e februari 2018.

DAGENS TRÖJA
SVERIGEs förstatröja i EM i Nederländerna/Belgien 2000

Jag har Sverigetröjor så att det bör räcka hela OS ut. Idag blir det i alla fall denna tack vare Frida Hansdotter som kammade, eller åkte hem slalomtävlingen till Sveriges fjärde guld i OS. Ett svenskt OS-guld och det blir en svensk landslagströja.

Ingemar, Pernilla, Anja och igår tog Frida plats i OS-guldklubben.
Mycket snack om att tjejerna ska ha samma hjälp till OS som killarna, men det verkar som om killarna behöver pengarna mer.
Favoritsegrar i FA-cupens åttondelsfinaler som inte spelas som i alla andra Europeiska länder: Mitt i veckan.


FOTBOLLSHISTORIA:
1957: Real Madrid inleder sviten på 121 hemmamatcher utan förlust.


FÖDDA IDAG:
Amy, Adriano.

Ingemar, Pernilla, Anja och igår tog Frida plats i OS-guldklubben.


Då har de olympiska spelen i PyeongChang haft sin första tävlingsvecka och de är nästan ifatt med alla uppskjutna tävlingar tack vare de sista två dagarnas mindre blåsoväder. Det har varit många tävlingar i de alpina backarna, och onsdagens slalom för damer kördes igår. Detta passade tydligen inte suveränen och storfavoriten Mikaela Shiffrin från USA. Hon slutade på den där förargliga fjärdeplatsen. Den jämna svenska slalomåkaren Frida Hansdotter passade  på att bli tvåa i båda åken hon körde och det räckte till Sveriges fjärde guldmedalj. Det betyder att Frida med sitt guld är den fjärde svenska guldmedaljören i vinter-OS alpina discipliner. Hon är lika med Anja Pärson och sedan har vi Ingemar Stenmark och Pernilla Wiberg som har två guld var.
 

Mycket snack om att tjejerna ska ha samma hjälp till OS som killarna, men det verkar som om killarna behöver pengarna mer.


Om vi tittar på detta och på det OS som håller på så verkar temat som varit på tapeten i detta OS inte riktigt stämma. Det har pratats mycket om jämställdheten inom idrotten och i de Olympiska Spelen. Det var inte länge sedan tjejerna fick någotsånär liknande villkor som killarna, åtminstone i Sverige. Men jag är nog av den åsikten att man bör satsa mer på killarna. För om vi tittar på medaljfödelningen har inte de svenska killarna bidragit till mycket. Det är tjejer som vunnit alla de fyra gulden och ett silver. Killarna har bara ett silver, så visst behöver de lite extra hjälp för att kmma upp i de svenska damernas nivå!
 

Favoritsegrar i FA-cupens åttondelsfinaler som inte spelas som i alla andra Europeiska länder: Mitt i veckan.


Gårdagens fotboll handlade om inledane matcher i veckoslutets omgång i Frankrike, Spanien och Tyskland. England har ju inte som övriga länder seden att spela cupmatcher mitt in veckan. De låter en hel ligaomgång stå över för att spela FA-cupen. Där inleddes åttondelsfinalerna med två matcher igår. Två matcher som inte var speciellt intressanta på pappret då det var Premier Leaguelag som gått hyfsat bra som hemma mötte varsitt League Championshiplag. Chelsea gjorde prosessen kort med Hull City. Efter en halv timme stod det 3-0 och i paus 4-0. Detta nöjde sig Londonlaget med och de är lätt vidare till kvartsfinalen. Där kan de få möta Leicester City. De borde haft lika lätt för Sheffield Wednesday, men det slutade vid 1-0. Målet kom givetvis från Vardy på passning från Mahrez som är tillbaka i laget.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 17:e februari.

1957 Reals rekordsvit startar

 
Real Madrid hade förlorat sin senaste hemmamatch till Atletico Madrid, men idag gick det bättre. Då mötte Real Deportivo la Coruna. Det blev seger med 1-0. Det var Real Madrid första hemmaseger i en räcka matcher där Madridlaget skulle vara obesegrade på hemmaplan. Det kom att bli 121 hemmamatcher utan förlust.
 

Bara åtta av matcherna var oavgjorda. De andra 113 var segrar. Sista hemmasegern i räckan kom den 21:a februari 1965 då Real Betis besegrades med 6-1. Nästa hemmamatch den 7:e mars kom första hemmaförlusten på drygt sju år. Det blev förlust med 0-1. Till vem? Jo, givetvis var det Atletico som stoppade Real.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 17:e februari.

31 år Amy RODRIGUEZ född 1987 i Lake Forest, Kalifornien, USA
Anfallare
25 U- och 130 A-landskamper för USA.
Klubbar som spelare:

USC Trojans (2005–08),
West Coast FC (2008),
Boston Breakers (2009),
Philadelphia Independence (2010–11),
FC Kansas City (2014–17),
Utah Royals FC (2018–).

36 år ADRIANO Adriano Leite Ribeiro född 1982 i Rio de Janeiro, Brasilien
Anfallare
14 U- och 48 A-landskamper för Brasilien.
Klubbar som spelare:
Flamengo (1997-2001),
Inter (2001-09),
Fiorentina (2002 lån),
Parma (2002-04 lån),
Flamengo igen (2009-10),
AS Roma (2010-11),
Corinthians (2011-12),
Flamengo tredje gången (2012),
Atlético Paranaense (2014),
Miami United (2016).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv