• Boris dagliga blogg

Lördagen den 27:e januari 2018.

DAGENS TRÖJA
SVERIGEs förstatröja i EM i Schweiz/Österrike 2008

Så var det tid att bära en tröja som visserligen är en fotbollströja, men det är inte fotboll som gör att jag har en svensk landslagströja idag. Det är handboll och det osannolika att Sverige vann semifinalen i EM över Danmark efter förlängning.

Två jättesensationer i semifinalerna i handbolls-EM.
Och den ena sensationen var väldigt angenäm.

Mellanlag inledde veckans omgång i fotbollens stora ligor.
England har FA-cuphelg och Sheffiels Wednesday och Manchester United tog sig lätt till åttondelsfinalerna.


FOTBOLLSHISTORIA:
2011: Blackpool får böta för att de inte använt sina bästa spelare.


FÖDDA IDAG:
Ahn, Per
.

Två jättesensationer i semifinalerna i handbolls-EM.


Ännu en gång så ser vi prov på mitt tippande, eller snarare brist på att kunna tippa rätt. Jag tänker givetvis på den idrott som får anses vara den största från gårdagen. Givetvis handlar det om ett Europamästerskap i handboll. Där spelades semifinaler och gårdagskvällen inleddes med en praktsensation då överlägsna landslaget Frakrike helt plötsligt var underlägsna Spanien. Spanjorerna ledde från ställningen 3-2 ända in i mål. 27-23 slutade det och det var aldrig spännande. Ett tag ledde Spanien med nio mål så storfavoriterna Frankrike svek å det grövsta.
 

Och den ena sensationen var väldigt angenäm.


Spaniens finalmotståndare skulle avgöras i gårdagens andra match där Sverige mötte Danmark. Även här fanns det en gigantisk favorit och det var Danmark. De var inte som Frankrike obesegrade utan hade i gruppspelsrundan förlorat mot Tjeckien, men efter det har danskarna gåttt som en klocka. Det hade inte ojämna Sverige. Fast igår hade de tänt till och efter en ledning med 1-0 så kom Danmark aldrig upp till mer än oavgjort. Tyvärr så tappade Sverige en tremåls ledning de sista minuterna och i sista sekunden gjorde Danmark 28-28. Nu verkade det kört, men Sverige höll undan och kunde se måltavlan stå på 35-34 då förlängningen var över. Sverige och Spanien möts i final och de två tilltänkta finallagen får nöja sig med bronsmatch. Nu skulle jag kunna tippa att Spanien lätt ska vinna finalen, men det gör jag inte för då vet ju alla att Sverige kommer att vinna. Så jag låter mitt tips vara osvuret.
 

Mellanlag inledde veckans omgång i fotbollens stora ligor.


Ja, det var lite fotboll igår också. Fredag är ju då som ligorna startar med en match ur veckoslutets omgång. Spanska och franska ligan avverkade två ointressanta mittabellsmatcher. Bundesliga hade två av topplagen på programmet. Eintracht Frankfurt tog sig upp på andra plats genom seger över Borussia Mönchengladbach med 2-0. Men det skiljer 14 poäng upp till ettan bayern München.
 

England har FA-cuphelg och Sheffiels Wednesday och Manchester United tog sig lätt till åttondelsfinalerna.


England har uppehåll i de två högsta ligorna och passar på att spela FA-cupens 16-delsfinaler, eller fjärde omgången som det kallas i England. Två matcher avverkades igår och det var också ganska ointressanta matcher om man tänker på någon spänning. TV Eurosport koncentrerade sig på Yeovil mot Manchester United. Möjligen fanns det ett intresse av att se hur Alexis Sanchez skötte sig i sin nya klubb? Annars var det en match som knappt ens United-supporters kunde uppskatta. 0-4 slutade det, de två sista målen kom i stort sett på övertid, men det var en tråkig och förutsägbar match. Då Mourinho bestämmer spelet så blir det ju aldrig trevligt och publikvänligt. Andra FA-cupmatchen som spelades borde vara mer intressant i avseende om ett spänningsmoment. Både Sheffield Wednesday och Reading spelar ju i samma liga. Men det blev ganska ointressant även här. Sheffiels Wednesday hade ledningen med 3-0 ända till sista minuten då de petade in ett i egen bur. Men 3-0 eller 3-1 kan ju kvitta. Wednesday är vidare till åttondelsfinalen.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 27:e januari.

Ian Holloway förklarar sin laguttagning Ian Holloway förklarar sin laguttagning

2011 domen 25 000 pund i böter.


Blackpool fick idag böta £25,000. Detta för en match de spelade den 10:e november året innan. Matchen spelades mot Aston Villa och manager Ian Holloway hade inte plockat ut det bästa laget. Han hade på spelschemat matcher mot West Ham och Wolverhampton som väntade och ansåg att Blackpool kunde slå dessa lag. Därför lät han sina bästa spelare vila mot Villa. Ian förklarade det med att: ” Vi har fyra matcher i tolv dagar och killarna jag har spelat med varje vecka kämpar för att hålla sig på högsta nivå.”

Det blev förlust med 2-3, men i de två följande matcherna tog de fyra poäng. Ett genidrag tyckte man i Blackpool, men inte i Premier League som bötfällde Blackpool för att: ”ha ställt upp med ett försvagat lag i en ligamatch!” Tyvärr för Blackpool så blev de till sist 19:e lag och det blev nedflyttning i alla fall, plus 25 000 pund fattigare i kassan.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 27:e januari.

42 år AHN Jung-Hwan född 1976 i Paju, Sydkorea
Anfallare
71 landskamper för Sydkorea.
Klubbar som spelare:
Busan I'Park (1998-2002),
Perugia (2000-02 lån),
Shimizu S-Pulse (2002-03),
Yokohama F. Marinos (2004-05),
Metz (2005-06),
Duisburg (2006),
Suwon Bluewings (2007-08),
Busan I'Park igen (2008),
Dalian Shide (2009-11).
2000-02 var han utlånad till Perugia och var på gång med kontrakt, men så gjorde han ett Golden Goal i VM 2002 då Sydkorea slog ut Italien och då fick han sparken från sin italienska klubb.

69 år Per RØNTVED född 1949 i Frederiksberg, Danmark
Försvarare
3 U- och 75 A-landskamper för Danmark.
Klubbar som spelare:
Brønshøj BK (1967-72),
Werder Bremen (1972-79),
Randers Freja (1979-83),
Hvidovre IF (1983).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv