• Boris dagliga blogg

Söndagen den 14:e januari 2018.

DAGENS TRÖJA
CARDIFF CITYs förstatröja 2007/08

Äntligen en seger igen för Cardiff och de är fortfarande med i kampen om en plats till nästa säsongs Premier League. 4-0 mot Sunderland igår och jag klär mig i Cardiff Citys tröja idag.

För en gångs skull kunde jag följa ett av mina favoritlag som vann.
Med videogranskning kunde Tottenham mot Everton fått ett annat slutresultat, även om det bara blivit 3-0.
Crystal Palace och West Ham är pånyttfödda.
Zinedine Zidane kommer allt närmare att bli sparkad.


FOTBOLLSHISTORIA:
1969: Busby säger upp sig hos Manchester United, men stannar kvar.
1997: Middlesborough förlorar de tre poäng som gör att de åker ur ligan.


FÖDDA IDAG:
Yohan, Victor, Antonios, Sven.

För en gångs skull kunde jag följa ett av mina favoritlag som vann.


Det var bara bra att Premier League inte hade någon match klockan halvtvå igår. Då kunde jag koncentrera mig på League Championshipmatchen mellan Cardiff City och Sunderland. Detta för att Cardiff City var det första lag jag började hålla på i Engelska ligan 1970. Givetvis blev det cardiff för att laget ligger utanför England. Wales stolthet, Swansea får ursäkta, var i Premier League 2013-14 och då möttes dagens två kombatanter den 28:e december 2013. De matchen slutade 2-2 och då låg de på nedre halvan av Premier League. Nu ligger de båda i andra ligan, men Cardiff är i toppen, trea, och Sunderland ligger sist. Så att Cardiff gått riktigt dåligt under jul och nyår och förlorat fyra matcher på raken skulle ändras på igår. Det gjorde det också. Till minglädje kunde jag se Cardiff vinna med klara 4-0. Tyvärr så har ju fotbollen som enda lagsport en kollektiv bestraffning matchen ut då någon spelare bryter extra hårt mot en regel, så efter 49 minuter var Sunderland en spelare kort, och Cardiff kunde enkelt gå från 2-0 till slutresultatet 4-0.
 

CHELSEA - LEICESTER CITY  0-0
 

Med videogranskning kunde Tottenham mot Everton fått ett annat slutresultat, även om det bara blivit 3-0.


Sedan var det Premier League och då var det inte så bländande längre. Chelsea, som går lite trögt och Leicester som hade ovanligt svårt att göra mål möttes och det slutade 0-0. Tråkigt, men givetvis spännande. Sedan slutade fotbollslördagen som den började. Nämligen med 4-0 och föga spännande. Det var Tottenham som körde över Everton. Det kunde blivit annorlunda om Rooneys 0-1 mål hade räknats. Fast det dömdes bort, helt riktigt, för en knapp offside. Det var typiskt att då Harry Kane gjorde tottenhams 2-0 så var han precis lika mycket offside som Rooney varit. Samma linjedomare (assisterandde domare) godkände alltså detta offsidemål då det kom för ett topplag som dessutom var ett hemmalag. Jag vet inte om detta hade någon betydelse, troligen var det bara en domarmiss, men hade lagen spelat i italienska Serie A så hade detta videogranskats och matchen hade fortsatt från 1-0. 2-0 målet var målet som knäckte Everton och stärkte Tottenham och segern kom att bli rättvis.
 

Crystal Palace och West Ham är pånyttfödda.


Då Premier League står mig närmast så finns det ett par resultat att nämna från den 23:e omgången. Två lag som var riktigt risigt ute i starten av säsongen var Londonlagen West Ham och Crystal Palace. Palace slog ju lite av ett rekord genom att förlora de sju första matcherna. Ohjälpligt sist var det dags för en uppryckning då Roy Hodgson tog över rodret. Igår blev det 1-0 hemma mot sjuan Burnley. Crystal Palace har klättrat till tolfte plats i ligan. West Ham ligger numera på elfte plats efter sitt managerbyte före jul har det blivit många segrar. Borta mot Huddersfield igår vann Hammers med hela 4-1. Imponerande! Tre andra bottenlag tog poäng igår. Visserlige passade Swansea och Newcastle på att dela poängen genom 1-1, men West Bromwich som ligger nästsist slog Brighton med 2-0. Kvar finns matchen med mitt engelska lag Watford. Jag var på väg att skriva att de var på väg ner mot botten. Då Southampton ledde i paus med 2-0 såg det ut att bli ytterligare en förlust, men watford lyckades reducera i andra halvlek och i sista minuten kom kvitteringen. 2-2 och en aning förvånad ser jag att Watford ligger kvar på tionde plats.
 

Zinedine Zidane kommer allt närmare att bli sparkad.


Annars var det full rulle bland ligor och landslag. Jag har ju rapporterat lite om U-23 mästerskapet i Asien. Där spelades det i två grupper och allt slutade oavgjort utom Japan som lyckates vinna med 1-0 över Thailand och det betyder att Japan är vidare till slutspelet. Alla stora ligor utom i Italiens Serie A spelade igår och det finns speciellt ett resultat som sticker ut. Det var i LaLiga där Real Madrid förllorade på hemmaplan till Villareal med 0-1. Det betyder att det är kört för Real att blanda sig i striden om ytterligare ett mästerskap. De ligger nu 14 poäng efter ledande Barcelona. Det betyder säkert också att Zinedine Zidane kan börja se sig om efter en ny klubb att ta hand om.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 14:e januari.

1969 Uniteds manager säger upp sig


Den före detta Manchester City och Liverpool spelaren Matt Busby sa idag 1969, upp sig som manager för Manchester United. Han skulle dock stanna kvar som tränare säsongen ut. Busby hade lockats till United efter andra världskriget. Han ledde laget till fem ligatitlar, två FA-cup vinster och en seger i Europacupen, det som idag är Champions League. Han var alltså manager 1958 och ombord på det flygplan som kraschade i München och som tog livet av halva truppen. Busby själv blev så illa skadad att han fick sista smörjelsen två gånger. Mirakulöst nog piggnade han till och blev den legend i Manchester som idag står staty utanför Old Trafford.
 

Då Busby avsade sig tränarsysslan fortsatte han i Uniteds ledning. Precis som då Alex Ferguson sa upp sig så misslyckades kommande tränare Wilf McGuinness så pass att han fick sparken 1970. Till skillnad från Sir Alex så hoppade Matt Busby in och ledde sitt lag säsongen 70-71.

1997 Tre poängs avdrag för Middlesbrough.


FA, The Football Association, i England beslöt att idag 1997 bestraffa Middlesborough med tre poängs avdrag, 50 000 pund i böter. Detta för att manager Bryan Robson den 21:a december skulle åkt till Blackburn och Ewood Park för en ligamatch. Han hade innan matchen meddelat att skador, sjukdom och avstängningar gjorde det omöjligt för honom att få ihop ett lag. Alltså ville han ställa in matchen för att spela den senare.

Ordföranden och ägaren Steve Gibson påstod sig ha fixat detta, men då alla trodde att det var en presskonferens före matchen, så fick Blackburn först då reda på att Robson inte tänkte komma med något lag. Inte heller FA påstod sig veta om någon inställd match. Alltså utdömde de sin bestraffning. Hade Middlesbrough inte förlorat sina tre poäng hade de stannat kvar i Premier League. Då säsongen var slut saknade de exakt tre poäng för att komma över nedflyttningsstrecket. Nu blev det en säsong i andra divisionen innan de kom upp igen.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 14:e januari.

32 år Yohan CABAYE född 1986 i Tourcoing, Frankrike
Mittfältare
28 U- och 48 A-landskamper för Frankrike.
Klubbar som spelare:
Tourcoing (1992-98),
Lille (1998-2011),
Newcastle United (2011-14),
Paris Saint-Germain (2014-15),
Crystal Palace (2015-).

36 år Víctor VALDÉS född 1982 i L'Hospitalet de Llobregat, Spanien
Målvakt
26 U- och 20 A-landskamper för Spanien och 12 landskamper för Katalonien.
Klubbar som spelare:
Barcelona (1992),
Tenerife (1992-95),
Barcelona igen (1995-2014)
Manchester United (2015-16),
Standard Liège (2016 lån),
Middlesbrough (2016-17)

47 år Antonios NIKOPOLIDIS född 1971 i Arta, Grekland
Målvakt
90 landskamper för Grekland.
Klubbar som spelare:
Anagennisi Artas (1985-89),
Panathinaikos (1989-2004),
Olympiacos (2004-11).  
Lag som tränare:
Olympiacos (assisterande 2012-15),
Greklands U-21 landslag (2015-).'
Europamästare 2004.

Blev 70 år Sven RYDELL född 1905 i Göteborg och dog den 4:e april 1975 i Göteborg.
Anfallare
43 landskamper för Sverige och på dem gjorde han 49 mål vilket är nästflest mål i landslaget och överlägset bäst med 1,14 mål per match.
Klubbar som spelare:
Holmen (1920-24),
Örgryte IS (1924-30),
Redbergslid (1930-31),
Örgryte IS igen (1931-34).   
Lag som tränare:
Örgryte IS (1934-35)
OS-brons 1924.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv