• Boris dagliga blogg

Söndagen den 17:e december 2017.

Lucka nummer 17 i julkalendern


Real Madrid är fortfarande världens bästa klubblag ett år till.
 Eller är det Manchester City som är världens bästa klubblag just nu?
Watford just nu sämst i Premier League, men West Ham och Crystal Palace har kommit upp sig.


FOTBOLLSHISTORIA:
1953: Skyttekungen i VM 1958 debuterar i landslaget.
1993: MLS bildas även om det dröjer innan ligan kommer igång.


FÖDDA IDAG:
André.

DAGENS TRÖJA
CARDIFF CITYs andratröja 2017/18

Det hade blivit väldigt mycket Manchester Citytröjor om jag skulle ha deras tröja vid varje seger. Jag valde även att hoppa över Real Madrids och valde min senaste Cardifftröja för deras seger med 1-0 över Hull City igår.

Real Madrid är fortfarande världens bästa klubblag ett år till.


Resultatet 1-0 var det resutat som fem av åtta matcher hade som slutreultat. Jag talar om VM för klubblag. Finalen spelades i Förenade Arabemiratens Mohammed Bin Zayed Stadium (Abu Dhabi). Och givetvis slutade finalen 1-0, och givetvis var det Real Madrid som blev världsmästare igen i finalsegern över brasiliens Gremio, och givetvis var det Cristiano Ronaldo som gjorde matchens enda mål. Spanska Real Madrid försvarade titeln och kommer att bära FIFAs guldiga världsmästarmärke på sina matchtröjor i ytterligare ett år.
 

Eller är det Manchester City som är världens bästa klubblag just nu?


Fast många fotbolls-dörst-sig-påare har et annat klubblag som världens bästa. Nämligen Manchester City. De tog sextonde raka segern i Premier League. De mötte topplaget Tottenham och klädde av dem fullständigt. Hela 4-0 och en missad straff klarade de av innan danske Eriksen på övertid fick in ett tråstmål till 4-1. Men som sagt, Manchester City är så överlägsna att om man vill ha spänning i Premier League så får det bli vilka lag som kommer att ramla ur, eller vilka andra tre lag som får en Champions Leagueplats nästa höst. De nya reglerna ger ju fyra direktplatser till de fyra topplagen i Europas största ligor, tyska, italienska, spanska och engelska ligan.
 

Watford just nu sämst i Premier League, men West Ham och Crystal Palace har kommit upp sig.


Mina två lag från engelska ligan är ju engelska Watford, och walesiska Cardiff. Båda spelar i FA (Engelska ligasystemet) men Watford ligger i högsta pch Cardiff i andraligan. Fast det beror lite på hur det kommer att gå i fortsättningen. Cardiff tog programenligt segern med 1-0 över Hull och med detta ligger de tvåa i tabellen. Watford däremot överraskade nog många tippare genom att åka på storstryk hemma mot Huddersfield. 1-4. Det betyder att Watford tillsammans med Brighton och Newcastle är det tre klart sämsta lagen i Premier League om man ser till de fem sista matcherna. På väg upp verkar Crystal Palace och West Ham vara. Båda vann sensationellt med 3-0 borta mot Leicester respektive Stoke.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 17:e december.

1973 första landskampen för Just.

 
20 år gammal gjorde franske Just Fontaine debut i franska landslaget i fotboll. Det var i en match mot Luxemburg och då segern i kvalgruppen till VM redan var klar så var inte Just den enda debutanten. Faktum är att Frankrike beslöt att bara testa spelare som aldrig gjort en landskamp tidigare. Frankrike vann med 8-0 och Just gjorde ett hat trick. Trots detta skulle det dröja hela tre år innan han fick chansen igen i det franska landslaget. I VM i Sverige 1958 blev han den målskytt som gjort flest mål under ett och samma VM. Han gjorde 13 stycken.

1993 ny liga i USA

 
USA fick hålla i VM i fotboll 1994. I gengäld skulle USA starta en liga för utomhusfotboll. Senaste lades ner 1984. Idag 1993 meddelade USAs fotbollsförbunds president Alan Rothenberg att en ny liga skulle starta. Den skulle heta Major League Soccer. Det fanns redan tolv lag klara. Trots detta dröjde det till 1996 innan MLS satte igång och då var det bara tio lag. Nu finns det 20 lag som är uppdelade i Eastern Conference och Western Conference. Tre lag från Kanada och 17 från USA.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 17:e december.

27 år André AYEW född 1989 i Seclin, Frankrike
Mittfältare/Anfallare
1 U-landskamp för Frankrike och 12 U- och 75 A-landskamper för Ghana.
Klubbar som spelare:
1860 München (1996-98)
Nania (1999-2006),
Marseille (2006-15),
Lorient (lån 2008-09),
Arles-Avignon (lån 2009-10)
Swansea City (2015-16),
West Ham United (2016-).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv