• Boris dagliga blogg

Söndagen den 10:e december 2017.

Lucka nummer 10 i julkalendern


Veckoslutet med de många derbyna i Premier League.
Chelsea förlorar mot de sämre Londonlagen, igen.
Ayoze Perez, med bättre koll på sin frisyr än sina fötter.

Benteke gjorde en "Zlatan-straff" men missade.

FOTBOLLSHISTORIA:
1907: Världens förste VM-målskytt föds.


FÖDDA IDAG:
Gonzalo, Charlie, Kate, Jan.

DAGENS TRÖJA
WEST HAMs förstatröja 2010/11

Att det blev en  West Hamtröja idag är ganska självklart. Visserligen tot Tottenham den största segern med sina 5-1 mot Stoke, men det var väntat. Däremot var West Hams seger över Chelsea en total överraskning och då blir detdenna tröja idag.

Veckoslutet med de många derbyna i Premier League.


Detta veckoslut skulle vara de stora derbymatchernas omgång. Fast då har man lagt matcherna på Nobeldagen, alltså idag och då gäller det Merseyside derbyt mellan Everton och Liverpool och Manchester derbyt mellan City och United. Men om detblir något vet vi senare idag. London hade också ett derby som inledde lördagen. Fast här finns det inte namn på alla. Så det mellan West Ham och Chelsea är helt enkelt bara derbyt mellan West Ham och Chelsea. Chelsea är regerande mästare och spelar storslaget mot alla utom de sämre Londonlagen.
 

Chelsea förlorar mot de sämre Londonlagen, igen.


Den 14:e oktober var den dag då Chelsea förlorade i Premier League senast. Då mötte de Londonlaget Crystal Palace som tog sin första seger då de sensationellt vann med 2-1 över Chelsea. Igår var det dags föe en ny plump för Contes mannar. Senast West Ham vann en match i serien var den 30:e september och då mötte de ett annat bottenlag Swansea. 1-0 blev det då och det blev det igår också. I och med denna förlust så tappade Chelsea tre poäng i jakten på Manchesterlagen.
 

Ayoze Perez, med bättre koll på sin frisyr än sina fötter.


Alltså starade lördagen med en sensation, men sedan var det slut. TV visade Tottenham mot Stoke som klockan fyra-matchen. 5-1. Inte särskilt spännande. Sista Premier League var mer spännande, men Newcastle var åtminstone hos mig laget som ska förlora till ett uppåtgående Leicester. Det gjorde de också. På ett självmål i slutminuten av Ayoze Perez blev det 3-2 till Leicester. Hade Perez haft lika bra koll på sina fötter som han har på sin frisyr så hade han rensat bort bollen istället för att sätta den i eget mål och räddat en poäng till sitt Newcastle.
 

Benteke gjorde en "Zlatan-straff" men missade.


En annan som hade möjlighet att rädda ett par poäng till sitt lag var Christian Benteke. Belgaren som en gångför mycket länge sedan var stor skyttekung och eftertraktad målskytt. Detta togs från honom i Liverpool och nu i Crystal Palace har det inte gått mycket bättre. Det har inte blivit ett enda mål i ligan denna säsong, så då Crystal Palace fick straff i 93:e minuten tog Benteke helt sonika bollen från förste straffläggare Luka Milivojevic, som redan gjort ett mål på straff i matchen. Sedan slog han den straff som skulle gett seger med 3-2 i stort sett rakt på målvakt Begovic, och så slutade det 2-2. T o m Roy Hodgson var upprörd över Bentekes beteende efter matchen och jag skulle gissa att det dröjer innan han är med i laget igen. Det lär i alla fall inte bli fler straffsparkar för den före detta skyttekungen.
 

West Ham   1 - 0   Chelsea 
Burnley   1 - 0   Watford  
Crystal Palace   2 - 2   Bournemouth 
Huddersfield   2 - 0   Brighton 
Swansea   1 - 0   West Bromwich 
Tottenham   5 - 1   Stoke 
Newcastle   2 - 3   Leicester

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 10:e december.

1907 VMs förste målskytt föds


Lucien Laurent föddes idag 1907 i Saint-Maur-des-Fossés i Frankrike. Han är väl inte någon fransk landslagsspelare som var en virtuos med stora avtryck. Men ett rekord har han som ingen kan ta ifrån honom. Han var nämligen med i VM i fotboll 1930. Frankrike mötte Mexiko på Estadio Pocitos i Montevideo. Matchen slutade 4-1 till Frankrike och nitton minuter in på matchen gjorde Laurent 1-0. Då detta var den första VM-matchen i världshistorien blev Lucien Laurent den allra första målskytten i världshistorien.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 10:e december.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv