• Boris dagliga blogg

Lördagen den 9:e december 2017.

Lucka nummer 9 i julkalendern


En ironisk inledning!
 I de lägre engelska ligorna finns tuffingarna.
Ronaldos egen kommentar till "Ballon d´Or" utmärkelsen. (Fy fan!)


FOTBOLLSHISTORIA:
2012: Messis slår rekord med flest mål på ett år.


FÖDDA IDAG:
Kwadwo, Bixente, Lena, Billy.

DAGENS TRÖJA

NEWCASTLE UNITEDs förstatröja 2009/10
 

För att hitta en tröja till idag så har jag fått titta på Premier League 2. Där spelades matchen mellan Newcastle United och West Bromwich. Newcastles 23-åringar vann med 2-0, och då plockade jag fram denna randiga tröja till idag.

En ironisk inledning!


Efter en hektisk Europafotbollsvecka så var de en fredag utan att några stora lag möttes då Frankrike, Spanien och Tyskland körde igång sina veckoslutsomgångar med första matchen. Alla vet ju att fotboll är det mest ansträngande en person kan syssla med och att det i stort sett bara är möjligt att orka spela en match i veckan. Då måste ju de spelare som plågat sig igenom en veckomatch vänta att spela sin ligamatchtills på lördag eller söndag. (Det var mycket ironi i mina två senaste meningar.)
 

I de lägre engelska ligorna finns tuffingarna.


Engelska andraligan League Championship har bara uthåliga spelare som med lätthet kan lira både två och tre matcher på en och samma vecka. Därför kan de oftast inleda sin omgång på fredagen med en match mellan ett eller två topplag. Så var det igår. Trean Bristol City mötte fyran Sheffield United. Båda stod på 37 poäng och United skulle utnyttja hemmaplansfavören genom att ta sig förbi Bristol City. Nu blev det inte så. City i sitt bortaställ med blåvioletta tröjor och gröna shorts lyckades ta segern med 2-1 och är nu ensam trea med 40 poäng. Faktiskt en cool stil på bortadressen.
 

Ronaldos egen kommentar till "Ballon d´Or" utmärkelsen. (Fy fan!)


Ballon d'Or är ett individuellt fotbollspris som delas ut av den franska fotbollstidningen France Football. Det var från början ett pris som delades ut till Europas bästa fotbollsspelare, men reglerna har senare ändrats och priset delas nu ut till världens bästa spelare. 1956 fick Stanley Matthews priset för allra första gången. I förrgår delades priset ut för 68:e gången och det var femte gången som Christiano Ronaldo fick ta emot priset. Detta var hans kommentar:
– Jag är den bästa spelaren genom tiderna, i bra och dåliga stunder. Jag respekterar allas preferenser, men jag har aldrig sett någon bättre än mig. Jag har alltid tyckt det. Ingen fotbollsspelare kan göra det jag kan. Det finns ingen spelare som är mer komplett än mig. Jag spelar bra med båda fötterna, jag är snabb, stark, bra med huvudet, jag gör mål, jag gör assist. Det finns folk som föredrar Neymar eller Messi. Men jag säger: det finns ingen mer komplett än mig.
Min kommentar till detta är: ”Fy, fan!”

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 9:e december.

2012 Messi slår rekord eller…


Barcelona mötte idag 2012 Real Betis. Det blev seger med 2-1 och i vanlig ordning var det Lionel Messi som gjorde båda målen. Detta betydde att han kommit upp i 86 mål på ett och samma år från matcher i Barcelona och Argentinas landslag. Det var ett mål mer än vad Gerd Müller gjorde 1972 för Bayern München och Västtyskland. Då detta nya världsrekord firades kom rapporter från Zambias fotbollsförbund att Godfrey Chitalu, samma år som Müllers rekord kom, 1972, hade gjort 107 mål under året. FIFA har inte godkänt detta rekord utan vill ha mer bevis. Hur som helst så har Messi åtminstone Europarekordet på flest mål. Det blev sammanlagt 91 mål innan året var slut.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 9:e december.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv