• Boris dagliga blogg

Söndagen den 26:e november 2017.

Det finns fotbolls-älskare och Manchester United supporters.
Med Watford händer alltid något och Liverpool och Chelsea bara förlorar (2 poäng).
Hands är för godtyckligt!


FOTBOLLSHISTORIA:
1992: Alex fixar Cantona till United.


FÖDDA IDAG:
Hanna, Des.

DAGENS TRÖJA
WATFORDs förstatröja 1985/88

På en söndag gäller det att vara finklädd, och vad kan vara finare än en Watfordtröja? Då laget dessutom tog en övertyganse bortaseger igår med 3-0 över Newcastle så klär denna tröja ännu bättre.

Det finns fotbolls-älskare och Manchester United supporters.


Ibland hinner man inte med att skriva varje dag. Det blir så ibland då man är pensionär. Tiden räcker inte till så jag funderar tillbaka lite på vad jag så i fotbollsväg igår. Klockan halvtvå-matchen var ju flyttad till fredagen så den är redan avhandlad. Lördagar klockan fyra är det alltid Manchester United som gäller om de spelar då och det gjorde de igår. Tydligen lyckades de på något sätt få ett självmål i slutet av matchen och så var de tre poängen hemma. Vad jag förstår så blir ingen fotbollsälskare speciellt glad av att se United. Det är väl endast deras supportrar som gillar dessa matcher och är man en Manchester United-supporter så kan man inte vara en fotbollsälskare på samma gång.
 

Med Watford händer alltid något och Liverpool och Chelsea bara förlorar (2 poäng).


Själv fanns mitt eftermiddagsintresse i matchen Newcastle – Warford. Hller man på Watford så händer det alltid något på endera hållet. Igår kunde jag glädjas med att det hände på Watfordhållet. Visserligen blev det även här ett självmål, men det blev även två snygga strutar också. En övertygande 3-0 seger och det ser lovande ut för Watford. Vid 3-0 övergick jag till andra sysslor innan jag åter anslöt till dator och TV inför det som skulle f öreställa stormatchen. Den gick mellan Liverpool och Chelsea och hade de tre senaste åren slutat 1-1. Det verkade länge kunna bli 0-0 i en typiskt lite tråkig ”toppmatch”. Då Liverpool lyckades få in 1-0 så var bara frågan hur det skulle gå till då Chelsea skulle kvittera? Jo, det blev på ett misslyckat inlägg som seglade över målvakten och så hade båda lagen i toppen förlorat två poäng. På detta sätt kommer man aldrig ifatt Manchesterlagen.
 

Till Crystal Palace - Stoke 2-0
Till Manchester United - Brighton 1-0
Till Newcastle - Watford 0-3
Till Swansea - Bournemouth 0-0
Till Tottenham - West Bromwich 1-1
Till Liverpool - Chelsea 1-1

 

Hands är för godtyckligt!


I vanlig ordning var kommentatorer och fotbollsexperter i studion ute och seglade då de påstod att Manchester Uniteds mål var ett fint skott. Det touchade en försvarare och seglade i mål??? Men visst tycker jag att målen ska premieras. Det är alldeled för mycket snack om de misstag som försvaren gör vid ett mål istället för att berämma de som slår in bollen. En annan händelse inom fotbollen som är likt domarsiffror i konståkning, alltså lite godtyckliga, är hands. Det var många sådana situarioner i matchen mellan Liverpool och Chelsea och inte en enda gång dömdes för hands. Glenn Strömberg tyckte inte heller det var hands. Igår var han enig med domaren, men en annan dag döms det hands. Mitt förslag är att det döms hands varje gång bollen tar på en hand eller arm oavsett om det är ofrivilligt eller ej. Då behövs detta aldrig diskuteras utan det finns en klar och tydlig regel. Som en ishockeyspelare ska ansvara för sin klubba så får fotbollsspelaren ansvara för sina armar.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 26:e november.

1992 Cantona till United

 
Eric Cantona hade haft en flackande tillvaro mellan ett antal franska klubbar sedan 1983 då han fick proffskontrakt. I januari 1992 då vinterfönstret öppnade ville Sheffield Wednesday köpa honom. Efter en kort prövoperiod i klubben flyttade Canona till England, men skrev på för Leeds United istället. Han hjälpte klubben till mästerskapstiteln den våren. Idag 1992 hade Manchester United fått upp ögonen för fransmannen som fick ett erbjudande från Sir Alex som han inte kunde tacka nej till. 1,2 miljoner pund var en ansenlig summa på den tiden, men det betalade sig. Eric blev kung på Old Trafford och under hans fem år i klubben vann han mästerskapet till United fyra gånger.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 26:e november.

40 år Hanna MARKLUND född 1977 i Skellefteå i Västerbotten
Försvarare
118 landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare:
1990-99  Sunnanå SK,
2000-04 Umeå IK,
2005-08 Sunnanå SK igen. 
Fick Diamantbollen 2005, och är, tyvärr, numera expertkommentator på TV 4 vid mästerskap.

52 år Des WALKER född 1965 i Hackney Central i London
Försvarare
7 U- och 59 A-landskamper för England.
Klubbar som spelare:
1982-92 Nottingham Forest,
1992-93 Sampdoria,
1993-2001 Sheffield Wednesday,
2001-04 Nottingham Forest igen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv