• Boris dagliga blogg

Söndagen den 22:a oktober 2017.

Sjuk Gaga bäddade för fotboll och en hel del senastioner, som att Chelsea skulle vinna över Watford.
Löjligt säker klockan fyramatch överaskade för andra veckan i rad.

Prestation fem minuter före slutet räddade behållningen. 
Kort om Serie A och Bundesliga.

FOTBOLLSHISTORIA:
1899: Spelare till en ny klubb, FC Barcelona sökes i en annons i tidningen.
1908: Sophus Nielsen gör 10 mål i semifinalen i OS.

FÖDDA IDAG:
Arsène, Lev.

DAGENS TRÖJA
MANCHESTER CITYs förstatröja 2007/08

Idag skulle jag ägt en Huddersfield-tröja, men då jag inte gör det får det bli en annan blå tröja. Manchester City drog loss i toppen även om de ”bara” vann med 3-0 igår. Alltså har jag en serieledartröja idag.

Sjuk Gaga bäddade för fotboll och en hel del senastioner, som att Chelsea skulle vinna över Watford.


Gårdagen skulle jag och mina döttrar varit i Köpenhamn och sett Lady Gaga. Strax före avresan fick vi reda på att konserten varit inställd sedan i mitten på september. Men det blir ett nytt försök den 17:e oktober. Det fina med det hela var att jag istället fick tillfälle att se Premier Leaguefotboll. Första matchen hade jag sett fram emot då det var mitt favoritlag Watford som spelade på Stamford Bridge mot Chelsea. Normalt ska Watford förlora, men de låg faktiskt en placering före i tabellen då matchen startade. Det gjorde den med en felaktigt dömd hörna som Chelsea gjorde mål på. Men jag ska inte klaga på det. En match varar drygt 90 minuter så det bör finnas gott om tid att rätta till det. Det gjorde också Watford. De förde spelet och då de ledde med 2-1 hade de chans till att döda matchen, men missade ett antal chanser. Vad som sedan hände i slutet var det omvända av vad Watford gjor i år. Hälften av alla matcher har de antingen kvitterat eller tagit ledningen då fem minuter av matchen återstår. Igår var det som i gamla dagar då jag såg mitt favoritlag. Nämligen att de förlorade i slutminuterna. Igår kunde Chelsea öra två mål i skulet och vinna orättvist med 4-2. Oavgjort hade kanske varit mest rättvist.
 

CHELSEA – WATFORD  4-2

 

Löjligt säker klockan fyramatch överaskade för andra veckan i rad.


Andra matchen som jag allts kunde se då Gaga var sjuk, var Huddersfield mot Manchester United. Åter en helt vansinnig match då det fanns flera andra som spelades klockan fyra som borde bli betydligt mer spännande. Men liksom förra lördagen så skulle det inträffa en sensation. Huddersfield såg till att Manchester United leed sitt första nederlag. 2-1 slutade det och inte ens Mourinho hade något att skylla på utan påstod att hans lag inte förtjänade att vinna igår. Samtidigt med denna match lyckades både Leicester City och Bournemouth vinna med 2-1 på bortaplan, vilket också får räknas till lite av en sensation.
 

HUDDERSFIELD – MANCHESTER UNITED  2-1
MANCHESTER CITY – BURNLEY  3-0
NEWCASTLE UNITED – CRYSTAL PALACE  1-0
STOKE CITY – BOURNEMOUTH  1-2
SWANSEA CITY – LEICESTER CITY  1-2

Prestation fem minuter före slutet räddade behållningen. 


Sista matchen för mig för dagen var kvällsmatchen mellan Southampton och West Bromwich. Denna match kunde man varit förutan. West Bromwich verkade ha tagit lektion hod Mourinho och de var inte motiverade att göra något annat än att se till att matchen skulle sluta 0-0. Fem minuter före slutet kom det som var hela matchens behållning. Southamptons marockan Sofiane Boufal tog bollen vid eget straffområde och dribblade igenom alla West Bromspelare tills han avlossade det skott som blev till slutresultatet 1-0. Detta var minst lika vasst om inte bättre än det mål från VM som Maradoma gjorde på England och som klassas som ett av världens bästa mål.
 

SOUTHAMPTON – WEST BROMWICH  1-0

Kort om Serie A och Bundesliga.


Övrig klubbfotboll hade en seriefinal i Italiens Serie A. Givetvis slutade den oavjort. 0-0 mellan Napoli och Inter. Bundesliga ser ut att trots den dåliga starten kuna gå i Bayern Münchens tecken. Serieledande Dortmund fick bara 2-2 mot Frankfurt medan Bayern vann med 1-0 i Hamburg. Det betyder att de båda topplagen har 20 poäng och Leipzig smyger efter på 19 poäng.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 22:a oktober

1899 Spelare sökes till en nybildad klubb.


Schweizaren Hans-Max Gamper hade spelat i FC Basel och tre år tidigare varit med om att grunda FC Zürich. 1898 hade han kommit till Barcelona. Här ville han smälta in och bytte namn till Joan Gamper och försökte gynna fotbollen i den nybildade klubben FC Català. Trots namnbyte tilläts inte Gamper vara med då FC Català skulle vara en ren katalansk klubb.
 

Idag 1899 satte han därför in en annons i den lokala tidningen Los Deportes. Den löd: ” Vår vän och partner, Mr. Hans Kamper, från fotbolls-sektionen på "Sociedad Deportes" och en före detta schweizisk mästare, vill organisera några matcher i Barcelona. Alla ​ som gillar denna sport kan kontakta honom genom att komma till det här kontoret tisdag och fredagskvällar 9-11.” En vecka senare, den 29:e oktober träffades så många intresserade att en ny fotbollsklubb bildades. Den kallades FC Barcelona.

1908 Semifinal i OS-turneringen.


Det var semifinaler i OS-turneringen i fotboll i London idag 1908. Storbritannien vann över Nederländerna med 4-0. Danmark mötte Frankrike. Det blev en målfest utan dess like. Sophus Nielsen som vann skytteligan på 11 mål gjorde 10 av dem i semifinalen idag. Danmark vann matchen med 17-1. Finalen vann Storbritannien två dagar senare med 2-0 över Danmark.
 

Matchen om tredje pris skulle spelats mellan Nederländerna och Frankrike, men fransmännen tog storförlusten mot Danmark så hårt att de drog sig ur och skänkte platsen i matchen om tredje pris till Sverige. Det blev svensk förlust med 0-2. Det var bara sex lag med i turneringen. Böhmen skulle varit med men ställde aldrig upp. Deltagare var de fem lagen som redan nämnts. Frankrike var det sjätte laget. Jo, det stämmer. Frankrike hade både ett A-lag och ett B-lag med i OS.

KÄNDA PERSONER INOM FOTBOLL SOM FÖDDES IDAG

68 år Arsène WENGER född 1949 i Strasbourg, Frankrike
Försvarare
Fransman utan någon landskamp
Klubbar som spelare:
1963-69 FC Duttlenheim,
1969-73 AS Mutzig,
1973-75 Mulhouse,
1975-78 ASPV Strasbourg,
1978-81 RC Strasbourg.
Totalt blev det 147 matcher och 24 mål.
Lag som tränare:
1984-87 Nancy-Lorraine,
1987-94 Monaco,
1995-96 Nagoya Grampus Eight,
1996- Arsenal.

Blev 60 år Lev YASHIN född 1929 i Moskva, Sovjetunionen, och dog den 20:e mars 1990.
Målvakt
78 landskamper för Sovjetunionen.
Klubb som spelare:
1949-71 Dynamo Moskva 326 matcher.
Han blev framröstad till 1900-talets bästa målvakt av International Federation of Football History & Statistics.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv