• Boris dagliga blogg

Lördagen den 29:e december 2018

Förbud mot "pinnraketer" till nästa nyår, men det kommer att skrämma lika många husdjur för det!
Nu är båda skånska Gösta Carlsson döda. 
Indirekt skapades Rögle BK av utomjordingar.

Björn Elvenes värvades inte bara till RBK. Jag hade honom i Lindabs korplag i fotboll.
Björns sonson är en av nyckelspelarna i junior-VM.
De två ishockeyspelare som gjort flest landskamper fostrades i Rögle BK.


FOTBOLLSHISTORIA:
2001: Xabi Alonsos första landskamp i Baskien.
2007: Lagkapten Phil O´Donnell dör på jobbet.
2009: Torres snabbast att göra 50 mål i Liverpools historia.

FÖDDA IDAG:
Christen, Niclas.

DAGENS TRÖJA

Förbud mot "pinnraketer" till nästa nyår, men det kommer att skrämma lika många husdjur för det!


Först tänkte jag återkomma till detta ofog med raketer. Mitt emot det ICA Maxi jag handlar på säljs det givetvis raketer å det härligaste. Fast det härligaste var att de gjorde reklam som sa att detta var sista året med raketer. Väl hemkommen var jag tvungen att ta reda på mer om denna fantastiska nyhet. Fast nu visade det sig att den inte var så fantastisk. Det gällde bara förbud mot klassiska raketer med pinne. Det betyder två saker. Antingen köper folk sådana raketer på nätet till nästa år, eller så finns all annat typ av raketer som motsvarar det oväsen som skrämmer djur och människor vid varje tillfälle runt nyår. Tyvärr tror jag inte på ett minskat orosmonent bara för att ”pinnraketer” förbjuds. Men vi får se var som händer till nyår 2020!
 

Nu är båda skånska Gösta Carlsson döda. 


Gösta Carlsson är död, 99 år gammal. Han kallades Mr Barsebäck. 1974 tog han över Barsebäcks golfbana och sedan dess har han byggt upp anläggningen till en av Sveriges främsta. Så sent som förra året kom han många dagar under sommaren i sin BMW för att kolla upp att banarbetarna skötte sig i jobbet med banan. Detta med Gösta Carlsson för mig att tänka på junior-VM i ishockey även om det är långsökt.
 

Indirekt skapades Rögle BK av utomjordingar.


Gösta Carlsson från Ängelholm dog redan 2003 och blev 85 år. Han mötte den 18 maj 1946 varelser från ett UFO som landat i en glänta utanför Ängelholm. Det finns ett monument på platsen om man skulle ha vägarna förbi. Gösta påstår att han av UFO-varelserna fick tips om receptet på pollenpiller. I Vegeholm strax utanför Ängelholm byggde han en stor lada där han förvarade sitt pollen och tillverkningen av de hälsobringande pillerna. Han blev rik på sitt företag Cernelle som idag är miljonindustrier i hälsokostbranschen och tillverkar Cernitol av pollen. Gösta var även en stor beundrade av ishockey och fick den lilla lokala bandyklubben Rögle BandyKlubb att satsa på ishockey. Hans lada blev till en ishall på vintern och ”Pollenkungen” Gösta sköt till pengar. Rögle BK klättrade i serierna och i mitten av 1960-talet tog han klubben upp till högsta divisionen.
 

Björn Elvenes värvades inte bara till RBK. Jag hade honom i Lindabs korplag i fotboll.


Dåtidens stora spelare köptes in till klubben. Där fanns bl a Des Moroney, Ulf Sterner, Tom Haugh och den norske landslagsmannen Björn Elvenes. Tyvärr satte sn sjukdom stopp för Björn Elvenes liv redan 1988, 44 år gammal. Fast innan dess hade han skaffat tre söner, Roger, Stefan och Tord. Alla spelare i Rögle BK. Det var faktiskt så att Björn hade ett jobb på Lindab, det företag jag också jobbat på i tre år. Under den tiden hade jag hand om Lindabs korplag i fotboll och där plockade jag ut Björn i ett otal matcher. Så jag har faktiskt spelat med denna ishockeystjärna, fast i fotboll.
 

Björns sonson är en av nyckelspelarna i junior-VM.


Björns son Stefan har två söner. Ludvig och Lucas. Båda givetvis spelande i Rögle BK. Lucas är en av de tongivande spelarna i Småkronorna, Igår inledde han målskyttet i Sveriges andra VM-match i Save-On-Foods Memorial Centre i Victoria, Kanada. Det var Slovakien som stod för motståndet. Ett lite loojt Sverige hade inga större svårigheter att vinna. Jag stannade uppe till andra perioden var över. Då stod det 3-1. I går morse kollade jag upp slutresultatet, och visst var det en ganska säker seger. 5-2 slutade det och Sverige leder sin grupp även om USA troligen också stiger upp på två segrar då de mött Kazachstan.
 

De två ishockeyspelare som gjort flest landskamper fostrades i Rögle BK.


En sista återblick till Rögle BK måste jag göra då jag har dryftat ämnet idag. Klubben köpte inte bara in spelare. De har fostrat en mängd lirare också. De två spealde som gjort flest landskamper i Tre Kronor kommer båda från Ängelholm och Rögle BK. Det är Jörgen Jönsson med 285 landskamper och Jonas Bergqvist med 272. Sedan är frågan om kanske inte en av sveriges bäste backar genom tiderna också är från klubben. Nämligen Jörgens bror Kenny Jönsson. Dessa två tillsammans med Foppa Forsberg är de enda tre svenska spelare som vunnit två OS-guld.
 

Två av mina julklappar var fotbollsrelaterade

För att få med lite fotboll en så torftig fotbollsspelardag som igår så väljer jag skriva och visa upp två av de julklappar som jag fått i år som som är fotbollsrelaterade. Först har vi julpusslet. Jag har tidigare köpt tre autentiska VM (2) och EM (1) bollar. I år var det iställlet ett runt pussel som blev till VM-bollen från i somras, Telstar. Dessutom fick jag ytterligare en fotbollströja till min samling och givetvis ska jag bära den också ett antal gånger. Det får bli då Chelsea vinner någon match. Det är årets tredjetröja. Det finns många tredjetröjor från Nike som är väldigt speciella denna säsong. Jag hade redan Tottenhams och Chelseas. Ska det bli någon mer får det bli lite senare under 2019 om det blir rea.

FOTBOLLSHISTORIA från den 29:e december.

2001 landslagsdebut för Xabi Alonso

Xabi Alonso hade hunnit bli 20 år då han kallades in för sitt första landslagsuppdrag. Han spelade då i Real Sociedad och hade redan varit med i Spaniens U 18 landslag, men idag spelades en vänskapsmatch mot Ghana och manager José Ángel Iribar hade tagit ut Alonso. Han fick dock inte hoppa in förrän i andra halvlek och trots att han inte gjorde något mål så bidrog han att vända 0-1 underläget till seger med 3-2. Det var inte i Spaniens landlag Xabi Alonso debuterade idag 2001 utan i Baskiens landslag. Hans första match i Spanien dröjde tills 30:e april 2003 mot Ecuador. 4-0 till Spanien.

2007 död på fotbollsplan

Motherwell spelade hemma idag 2007 mot Dundee United i skotska Premier League. Efteråt var det ingen som brydde sig om hur matchen slutade. Då talades det bara om en situation i andra halvlek där det planerades ett byte av Motherwells lagkapten Phil O´Donnell. Men man lät det vänta och under tiden segnade kaptenen ner på planen. Det blev byte och O´Donnell färdades i ilfart till sjukhuset. Där konstaterades att han redan var död. En bristning i vänster hjärtkammare gjorde att det slutade slå och även Skottland hade fått ett tragiskt dödsfall under en fotbollsmatch. Phil O´Connell blev 35 år.

2009 El Niño når 50

Liverpool var idag 2009 på besök i Birmingham för att möta Aston Villa. Det var en match som såg ut att sluta mållöst, men i Liverpool fanns en spelare vid namn Fernando Torres. På 2:11 minuters övertid slog han till och gjorde Liverpools segermål. Detta mål var Torres 50:e mål i Liverpool sedan han debuterade två år tidigare. Aldrig någonsin har en Liverpoolspelare gjort 50 mål i klubben så snabbt som El Niño som blev Torres smeknamn.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 29:e december.

Christen PRESS blir 30 år

Christen Annemarie PRESS född 1988 i Los Angeles, Kalifornien, USA.
Anfallare
6 U- och 106 A-landskamper för U S A.

Klubbar som spelare
Slammers FC (2000-03)
Chadwick Dolphins (2003-07)
Stanford Cardinal (2007-09)
Pali Blues (2009-10)
magicJack (2011)
Kopparbergs/Göteborg FC (2012)
Tyresö FF (2013-14)
Chicago Red Stars (2014-17),

Kopparbergs/Göteborg FC igen (2018),
Utah Royals FC (2018–).


Hon blev världsmästare 2015, och Svensk mästare 2012.

Niclas ALEXANDERSSON blir 46 år

Jens Niclas ALEXANDERSSON född 1971 i Halmstad.
Mittfältare
3 U- och 109 A-landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
Vessigebro BK (1984-88)
Halmstads BK (1989-95),
IFK Göteborg (1996-97),
Sheffield Wednesday (1997-2000),
Everton (2000-04),
West Ham United (lån 2003-04)
IFK Göteborg igen (2004-09).

Den 6 juni 2007 gjorde Alexandersson i EM-kvalmatchen mot Island sin 100:e landslagsmatch och blev därmed den fjärde manliga svenska spelaren som passerade 100 landskamper. De övriga tre är Thomas Ravelli (143), Roland Nilsson (116), Björn Nordqvist (115) (till den listan hör numera även Anders Svensson (148), Andreas Isaksson (133), Kim Källström (131), Olof Mellberg (117), Zlatan Ibrahimović (116) och Henrik Larsson (106). 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv