• Boris dagliga blogg

Måndagen den 23:e april 2018.

Halvslumrande följde jag givna utgångar i Premier League
Manchester City visade varför de är mästare.
Överaskningarnas tid är förbi. Chelsea i FA-cup final, givetvis.

Häcken stoppade Hammarby och Trelleborg underpresterar.
"Blod" var läppstift och en manifestation, och till slut så Napoli till att bara ligga en poäng efter Juventus.FOTBOLLSHISTORIA:
1923: Turkiet får ett fotbollsförbund.
2006: Att vinna över Middlesbrough i FA-cupen innebär förlust i finalen.

FÖDDA IDAG:
Steph, Lee.

DAGENS TRÖJA
ARSENALs förstatröja 1996/98

I första hand så bär jag denna tröja idag för att Arsenal vann sin hemmamatch över West Ham med 4-1 i det sista Londonderbyt. Men att det är just denna tröja beror på att Arsene Wenger sagt upp sig efter 22 år i klubben, och denna tröja jag har idag var den som Arsenal hade då Wenger kom dit för första gången.

Halvslumrande följde jag givna utgångar i Premier League


Åter en dag med slötittande och slumrande framför engelska fotbollsmatcher. Det fanns i ärlighetens namn bara en match som kunde sluta lite hur som helst och det var Stokes hemmamatch mot Burnley. Den slutade 1-1. Fast den matchen gick inte på TV. Istället visade man Arsenal mot West Ham, årets sista Londonderby. West Ham med en oturlig manager. David Moyes har nämligen inte vunnit som manager borta mot Arsenal på 20 år, så laget var dömt att förlora. Det tog lite tid innan Arsenal kom igång, men till sist blev det odiskuterbara 4-1. Jag kan i viss mån första att TV visade denna match då man förväntade sig stora hyllningar till Arsene Wenger som slutar om ett par matcher efter 22 år. Det var inte någon hyllningsstämning att tala om även om någon tant i Wengers egen ålder stod och höll i en Arsenaltröja med Wengers namn på ryggen, nummer 22 och Thank’s.
 

ARSENAL - WEST HAM  4-1
STOKE CITY - BURNLEY  1-1
 

Manchester City visade varför de är mästare.


Sedan visade man även matchen David mot Goliat där Goliat visade sig vara strörst. Manchester City mot Swansea. Även här var det utklassning, men här var det det redan från början. 5-0 slutade tillställningen och om man såg denna match var det kanske mest för att se hur hemmapubliken skulle hylla sina nya Premier Leaguemästare. Det gjorde de så överväldigande att hela innerplan blev full med supportern efter slutsighalen. Fans som skulle röra vid sina hjältar och ta en selfie med dem. Detta var inte Manchester Citys sista hemmamatch så pokalen kommer inte att överräckas förrän då.
 

MANCHESTER CITY - SWANSEA CITY  5-0
 

Överaskningarnas tid är förbi. Chelsea i FA-cup final, givetvis.


Mellan dessa matcher kunde man se semifinal två i FA-cupen om man har Eurosport. Fast ärlig talat så var den inte särskilt spännande. Förr var det mycket vanligare att ett normalt sämre lag kunde ta sig i kragen och vinna över ett bättre. Det verkar som den tiden är förbi. Möter femman Chelsea nedflyttningslaget Southampton, så vinner Chelsea. Det gjorde de också. 2-0 slutade det och det blir alltså Manchester United och Chelsea som kommer att mötas i finalen.

Häcken stoppade Hammarby och Trelleborg underpresterar.


Allsvenskan fortsätter med minst varannan match oavgjort. Fyra matcher spelades igår och två slutade oavgjort 2-2. En av matcherna var en toppmatch och Häcken blev det lag som först tog poäng av Hammarby. Tyvärr så blir det tufft för Trelleborg. Fortsätter det så här så blir det nedflyttning igen. Hemma på Vångavallen skulle de ta sin första seger då de möte Kalmar FF. Kalmar hade förlorat sina tre första matcher, men igår vann de med 1-0 och TFF ligger sist med den poäng de lyckades få mot Djurgården.
 

"Blod" var läppstift och en manifestation, och till slut så Napoli till att bara ligga en poäng efter Juventus.


Sist så slog jag på och blickade lite på den match som skulle avgöra Serie A eller om det skulle bli fortsatt spänning. Ledande Juventus mötte Napoli. Det första jag såg var en närkamp som var en typisk filmning då en spelare låtsades få ett slag i ansiktet. När han sedan tog händerna från ansiktet var han alldeles blodig på kinden. Nu visade det sig att spelarna som stod runt om också hade blodstänk i ansiktet. Givetvis var det INTE blod. Det var ett rött streck som nästan alla spelare målat sig med. Detta var ett sätt att stötta kampanjen i bland annat Italien som säger ”Rött kort till hustrumisshandlare”. Alltså ett stod till alla kvinnor som blir slagna av män. Eftersom matchen gick så svettades sminket av och jag såg inga spelare som var inne i halvtid och bättrade på sitt smink. Matchen hade jag inte så mycket koll på. Det var som vanligt en 0-0 match och som vanligt lovordade kommentatorerna matchen. Jag funderade på att skriva ihop något om att det är väl märkligt att fotboll kan vara så populärt då det är den enda lagidrotten där match efter match slutat utan att något av lagen lyckats prestera det som idrotten går ut på, nämligen att göra mål. Det händer iblan i ishockey, men sedan kan jag inte komma på fler lagidrotter som kan sluta 0-0. Just då jag tänkte skriva detta hade Juventus och Napoli kommit in i sista minuten och jag tittade upp och fick se ett fantastiskt nickmål av Kalidou Koulibaly som kom flygande högt över alla andra och skallade in en kanon som gav segern till Napoli. Det blev en poängs skillnad mellan lagen och det återstår fyra omgångar. Än är inte Juventus Serie A mästare, eller ska det bli Napoli?

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 23:e april.

1923 Turkiet får ett landslag

 
Idag 1923 bildades det turkiska fotbollsförbundet. De blev snabbt medlemmar av FIFA. Det skulle dock dröja till 1950 innan de kvalificerade sig till ett VM. Tyvärr för Turkiet var det VM i Brasilien och turkarna drog sig ur för att de inte hade råd att ta sig över Atlanten. 1954 var de åter kvalificerade, men då åkte de ut i en omspelsmatch från Grupp 2 mot de blivande världsmästarna Västtyskland men 7-2. Nästa gång de var med var i Japan/Sydkorea 2002. Då blev Turkiet sensationellt bronsmedaljörer. Det var senaste gången landet spelade VM.

2006 West Ham slår ut Middlesbrough

 
Idag 2006 spelades semifinal i FA-cupen och West Ham slog ut Middlesbrough. I finalen förlorade sedan West Ham mot Liverpool. Det märkliga är att detta var det andra året av fem år på raken som det lag som slog ut Middlesborough gick till final, men alltid förlorade finalen. 2005 var det Manchester United som sedan förlorade finalen till Arsenal. 2007 Manchester United igen förlorade sedan till Chelsea. 2008 vann Cardiff med förlorade finalen till Portsmouth och 2009 vann Everton men gick på pumpen mot Chelsea i finalen.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 23:e april.

30 år Steph HOUGHTON född 1988 i Durham, England
Försvarare
7 U-, 4 OS- och 96 A-landskamper för England.
Klubbar som spelare:
Sunderland Women (1999–2007),
Leeds United Ladies (2007–10),
Arsenal Ladies (2010–13),
Manchester City (2014–).

41 år LEE Young-Pyo (이영표) född 1977 i Hongcheon County, Sydkorea.
Försvarare
23 U- och 127 A-landskamper för Sydkorea.
Klubbar som spelare:
Konkuk University (1996-99),
Anyang LG Cheetahs (2000-02),
PSV Eindhoven (2003-05),
Tottenham Hotspur (2005-08),
Borussia Dortmund (2008-09),
Al Hilal (2009-11),
Vancouver Whitecaps (2011-13).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv