• Boris dagliga blogg

Söndagen den 4:e februari 2018.

DAGENS TRÖJA
WERDER BREMENs förstatröja 2016/17

Det var ganska uppenbart att jag ska använda Werder Bremens tröja idag. Det går ju inte så bra för laget, men igår vann de borta med 2-1 över topplaget Schalke 04. När sedan Werder Bremen grundades idag 1899 så innebär det att denna tröja fyller dubbel funktion just idag.

Nu blev det lite för mycket fotboll igen.
Varför blir det alltid det urtråkiga Manchester United som TV visar? Tur att Leeds och Cardiff spelade samtidigt!
Hur i hela fridens namn tränar domarna som orkar springa fram och tillbaka i flera matcher på en vecka?
Real Madrid kan få svårt att klara av att bli fyra i tabellen. Werder Bremen gav sig själv en fin födelsedagspresent.
Sveriges mest överlägsna landslag.


FOTBOLLSHISTORIA:
1899: Tyska fotbollsklubben Werder Bremen bildas.
1937: Stoke sätter målrekord i en match.


FÖDDA IDAG:
Benno.

Nu blev det lite för mycket fotboll igen.


Då var det lördag och det finns oerhört mycket fotboll att skriva om ifall man vill det. Själv hade jag rep. med vårt rockband, vilket innebar att jag såg de sista minuterna av Burnley mot Manchester City. Kanske kan man tycka att detta var lite av en sensation, men City förlorade ju inte. Burnley startade årets säsong med att slå Chelsea på Stamford Bridge så det är ett lag som inte alls oförtjänt parkerar på sjunde plats. Manchester City har råd att tappa några poäng här och där.
 

Varför blir det alltid det urtråkiga Manchester United som TV visar? Tur att Leeds och Cardiff spelade samtidigt!


Sedan var det dags för eftermiddagens huvudmatch och givetvis var det Manchester United. Det är sanslöst att man väljer att visa detta urtråkiga lag. Frågan är om ens Manchester Uniteds fans vill se eländet som Jose Mourinho vecka ut och vecka in coachar med en taktik som bara han själv förstår, om han nu gör det. Nej, då var det tur att jag kunde följa Cardiff som var i Leeds. Det visade sig att denna match ganska snabbt var avgjord till Cardiffs fördel. Det var 3-0 redan i paus och 4-1 till slut och Cardiff gjorde alla fem målen.
 

Hur i hela fridens namn tränar domarna som orkar springa fram och tillbaka i flera matcher på en vecka?


Matchen mellan Leeds United och Cardiff City dömdes av Premier Leaguedomaren Graham Scott. Då slog det mig att alla experter, spelare och lag klagar över hur ansträngande det är att vara på en fotbollsplan i 90 minuter fler än en gång i veckan. Då ska man tänka på att spelarna har sina positioner och att många håller sig på sin del av planen. Det jag undrade över var att man aldrig hör att domarna klagar på att de tycker det är ansträngande att springa fram och tillbaka över hela planen och de dömer ibland två matcher under ett vdckoslut och någon match mitt i veckan. Det måste ju innebära att domarna är betydligt bättre tränade än fotbollsspelarna. Här kanske lagen bör ta hjälp hur domarna tränar. Dessutom är ju oftast domarna betydlig äldre än spelarna???
 

Real Madrid kan få svårt att klara av att bli fyra i tabellen. Werder Bremen gav sig själv en fin födelsedagspresent.


Vad det gäller Premier Leaguematcherna så kommer jag att lägga ut still och rörliga bilder då jag redigerat klart detta. När man ser till andra ligor så spelade Real Madrid oavgjort borta mot Levante och då kommer man inte närmare toppen. Fortsätter Real med resultat som gårdagens så klarar man inte av att behålla den fjärdeplats de har just nu och som ger en Champions Leagueplats till nästa säsong. Den andra lite anmärkningsvärda matchen var att ett av Bundesligas lag i de nedre regionerna, Werder Bremen vann borta över topplaget Schalke 04 med 2-1. Det var väl en bra present till sig själv på sin 119:e födelsedag idag.
 

Sveriges mest överlägsna landslag.


För de som intresserar sig för VM-kvalet i innebandy så kan jag meddela att det var match igen för Sverige igår. Denna gång var det Slovenien som stod för motståndet. Eller motstånd och motstånd. Då de tre perioderna var över hade svenskarna vunnit med 23-1. Det innebär att målskillnaden efter tre matcher är totalt 83-2.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 4:e februari.

1899 Werder Bremen bildas


Idag 1899 träffades 16 studenter i Bremen för att bilda stadens första fotbollsklubb. Från början hette de Fußballverein Werder. Klubbnamnet Werder kommer från beteckningen för en typ av landområde som blivit översvämmat av vatten och klubbens hemvist är alldeles vid floden Weser. 1920 bytte de namn till dagens, SV Werder Bremen. Fyra år senare flyttade de in på sin hemmaarena Weserstadion, som byggts om många gånger sedan dess.

1937 Stoke tar storseger


Idag 1937 var det omspel på Victoria Ground i Stoke mellan Stoke City och West Bromwich i FA-cupens fjärde omgång. Historien liknar mycket den om Tottenham från igår. I första matchen hade det blivit 2-2 och då båda lagen låg i högsta serien förväntades en spännande match. Men Stokes två stjärnspelare Stanley Matthews och Freddie Steele ville annat. De såg till att Stoke tog sin största seger genom tiderna och det är också West Bromwich största förlust. 10-3 slutade det.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 4:e februari.

65 år Benno MAGNUSSON född 1953 i Ålem, Kalmar län, Småland.
Mittfältare
14 landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare:
Blomstermåla IK (Moderklubb),
Åtvidabergs FF (1969-73),
Kaiserslautern (1974),
Hertha Berlin (1974-76),
Åtvidabergs FF igen (1976),
Kalmar FF (1977-84),
Jenny BK (1985-86).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv