• Boris dagliga blogg

Söndagen den 28:e januari 2018.

DAGENS TRÖJA
WEST BROMWICH ALBIONs förstatröja 2011/12

Två förluster på raken hemma på Anfield tillhör ovanligheterna för Liverpool. Så då West Bromwich vann med 3-2 igår och slog ut Liverpool ur FA-cupen bör denna tröja passa bra idag.

Det spelades faktiskt fyra matcher i League Championship.
Först skapade Wigan en sensation i FA-cupen..
.
Sedan var det Newport och West Bromwich tur att överraska.
Coventry är lägst placerade laget som är kvar.
​​​​​​​Var det en sensation att Real Madrid vann över Valencia?


FOTBOLLSHISTORIA:
1900: Det Tyska fotbollsförbundet bildas.


FÖDDA IDAG:
Jamie, Gianluigi, Papa Bouba och alla tre fyller 40 år idag.

Det spelades faktiskt fyra matcher i League Championship.


Det var ju inte riktigt sant som jag skrev igår att de båda högsta divisionerna i England endast satsade på FA-cup fotboll detta veckoslut. League Championship räknade med att ha så pass många lag utslagna redan att det fanns en omgång klar att spela för de som inte var  kvar i FA-cupen. Det blev fyra matcher i omgång 29 där bland annat de kommande segrarna Wolverhampton vann sin borta match med 1-0 över Ipswich. Premier League stod däremot över, medan League One och Two hade full omgång så när som på de få lag som var kvar i världens äldsta fotbollsturnetring.
 

Först skapade Wigan en sensation i FA-cupen..


Det fanns inget lag utanför de fyra högsta proffsligorna som var kval i 16-delsfinalerna. För första gången på länge så var det faktiskt inget av de lägre lagen som ens var kvar i förra omgången. Eurosport koncentrerade sig på tre matcher som alla enligt experternaa var avgjorda på förhand, men ingen av matcherna gick som det var tänkt. West Ham inledde lördagseftermiddagen med att åka till Wigan. Detta tredjedivisionslag hade inga större problem att gå vidare och vinna med 2-0 över Premier Leaguelaget från London. En rättvis seger.
 

Sedan var det Newport och West Bromwich tur att överraska.


Nästa TV-match var ett nytt Londonlag som rest till Newport i Wales för att enkelt ta sig till åttondelsfinal. Det var topplaget Tottenham från Premier League som mötte nian i fjärde divisionen Newport County. Länge såg det ut som om lilla Newport skulle stå för den största sensationen igår genom att vinna med 1-0, men åtta minuter före slutet stod Harry Kane på rätt plats och kunde raka in 1-1. Där blir det omspel på onsdag. I sista matchen var det visserligen ett möte mellan två Premier Leaguelag, Liverpool och West Bromwich, men här var Liverpool storfavoriter. Fast gör man självmål och missar straffar så är det bara för Birminghamlaget att tacka och ta emot. Det gjorde de med 3-2 och Liverpool fick andra raka förlusten på Anfield. Snopet, men alla vet att Liverpool kan slå Barcelona ena veckan för att förlora till Ängehiolms FF nästa.
 

Coventry är lägst placerade laget som är kvar.


West Ham och Liverpool var alltså två nya Pemier Leaguelag som gjort sitt i årets FA-cup. Watford är det tredje PL-laget som spelat färdigt i år. De förlorade till Southampton. Sedan har Huddersfield, Swansea och Tottenham omspel på onsdag. Två matcher spelas idag, men de som redan är klara för åttondelarna är Premier Leaguelagen: Manchester United, Leicester City, Southampton, Brighton och West Bromwich. Lagen från League Championship i åttondelarna är: Sheffield Wednesday, Hull City och Sheffield United. Från division tre (League One) finns Wigan och det lägs placerade laget i divisionerna som är kvar är Coventry City som slog ut M K Dons igår. Coventry ligger i fyran (League Two). Det spelas som skrivet två matcher idag och sedan är det lottning i kväll.
 

Var det en sensation att Real Madrid vann över Valencia?


Av övriga europeiska ligor som spelade igår hittar jag inget uppseendeväckande, om man nu inte anser att spanska fyran vinner borta med 4-1 över spanska trean vara något speciellt. Fyran är Real Madrid och trean Valencia. Det spelades även två kvartsfinaler igår i de Afrikanska mästerskapen för inhemska spelare. Här Gick det bra att få fram semifinalister utan förlängningar. Värdlandet Marocko slog ut Namibia med 2-0 och i andra semifinalen hamnade lite oväntat Sudan som vann med 1-0 över Zambia.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 28:e januari.

1900 Det ska bli fotboll i Tyskland


Representanter för 86 olika tyska klubbar hade idag 1900 samlats i Leipzig för att bilda det Tyska Fotbollsförbundet. Det har visat sig bli ett av världens bästa fotbollsförbund med fyra världsmästartitlar och en av världens mest framstående fotbollsligor.

Allt startade egentligen i Dresden 1874. Då bildades första tyska fotbollsklubben. Det hörs på namnet av denna klubb vilka det var som tog initiativet att starta med fotboll i Tyskland och att bilda en fotbollsförening. Klubben hette Dresden English Football Club, och detta var alltså det tyska namnet på klubben.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 28:e januari.

40 år Jamie CARRAGHER född i 1978 i Bootle, Liverpool.
Försvarare
31 U- och 38 A-landskamper för England.
Klubb som spelare:
Everton (1987-88)
Liverpool (1996-2013)
Det blev 737 matcher och 5 mål totalt innan han lade skorna på hyllan.
Efter Ian Callaghan är han den som spelat flest matcher för Liverpool, och 27 matcher fler än Gerrard.

40 år Gianluigi BUFFON född 1978 i Carrara, Italien.
Målvakt
24 U- och 175 A-landskamper för Italien.
Klubbar som spelare:
Parma (1995-2001),
Juventus (2001-).
Han är en av de hittills 18 spelarna i världen som gjort över 1000 matcher som fotbollsproffs.

40 år Papa Bouba DIOP född 1978 i Rufisque, Senegal.
Försvarare/mittfältare
63 landskamper för Senegal.
Klubbar som spelare:
Ndeffann Saltigue (1994-95),
ASC Diaraf (1995-99),
Vevey (1999-2000),
Neuchâtel Xamax (2000-01),
Grasshoppers (2001-02),
Lens (2002-04),
Fulham (2004-07),
Portsmouth (2007-10),
AEK Aten (2010-11),
West Ham United (2011-12),
Birmingham City (2012-13).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv